עוד סקר

הוד11

New member
עוד סקר

אני יודע שכבר בחרנו את האלבום הטוב בכל הזמנים של טיפקס אבל הפעם אני רוצה שכל אחד ישלח את התשובה שלו פלוס הסבר מפורט למה הוא הכי טוב. ותכתבו מה השיר באלבום שאחרי שמיעה הייתם קונים בגללו את הדיסק

הוד11

New member
האחרון בעשירון התחתון

האחרון בעשירון התחתון הוא לא רק הדיסק הכי טוב של טיפקס הוא האלבום הגדול בכל הזמנים. השילוב של גיטרות מנדולינה ואקורדיון מעולם לא נשמע טוב יותר. השירים 12 במספר טובים אחד יותר מקודמו ולא פלא שזה היה האלבום שחשף את טיפקס. האלבום סיפק להיטים כמו |"זמנים קטנים" "עננה" "בתוך נייר עיתון" שירים מעולים לכל הדעות. האלבום כלל יצירת אמן בדמות "קוף לילה" ואת אחד השירים המרגשים של טיפקס "ואלס השיכור". "שיר הפז"ם" הוא לדעתי הלחן הטוב ביותר של קובי אוז. הטקסטים באלבום הם כולם מתוחכמים ונהדרים (במיוחד בתוך נייר עיתון ובבית אבא) והלחנים שילוב מושלם של מזרח ומערב. בשורה התחתונה: פסגת היצירה של טיפקס בשילוב עם מספר רב של אמנים מוכשרים כמו להקת שפתיים ולון אולארצ'יק. הסוכריה באלבם: בבית אבא

הוד11

New member
אני רואה שאף אחד לא מצביע אז

אני יציביע גם לשביל קליפות הגרעינים אלבום הקומיקס כנראה היחיד בישראל וכמובן שהטוב ביותר. השירים מבדרים בעלי לחנים קצביים וטובים ורק חוסר ההצלחה של האלבום הזה מעיב על הדיסק בראשדון של טיפקס. שירים מעולים כמו "רבי ג'ו כפרה", "ריקוד הפסדובלה" , "אם ייפול גורלע" וכמובן"היה לילה גשום" המבריק. השירים האלה מעלים חיוך תמיד ששומעים אותם. בשורה התחתונה: הסיפתח של טיפקס לא יכל ליהיות טוב יותר פשוט אלבום נהדר הסוכריה באלבום: רבי ג'ו כפרה

טיפקסית

New member
שביל קליפות הגרעינים

הסבר: יש משהו מאוד תמים ונסיוני בדיסק הזה,הוא מורכב מסגנונות שונים שמשתלבים אחד בשני בצורה אקראית,הוא מאוד כיפי להאזנה לפחות עבורי,מעין חיפוש וגיבוש של כיוון. מהבחינה המוסיקלית הוא עשיר כי הלהקה חיפשה לעצמה כיוון להמשך ולכן היה נסיון חיפוש לסגנון המתאים. מבחינת הליריקה השפה שוטפת,ליריקה מדויקת ומתחכמת,שימוש נכון בהגייה של הטקסט. ספק אם החבר'ה ידעו מה ייצא מהדיסק הזה. קובי הגדיר את הדיסק פעם כדיסק פלסטיק,דיסק נסיוני . משהו בתמימות שלו ובהתחלתיות שלו מאוד נוגע בי,הן מבחינת המוסיקה שעשירה בסגנונות והן מבחינת הטקסטים והליריקה. הסוכרייה של האלבום:היה לילה גשום והתוספת של קולות הרקע של אפרת הכהן שעשתה עבודה מצוינת

sunshiner

New member
לדעתי זה דווקא החיים שלך בלאפה

אמנם זה לא אלבום שלם במיוחד אבל זה פשוט הדיסק עם השירים שלדעתי הכי טובים...פשוט אפשר לראות את רשימת השירים ואפשר למצוא שחצי דיסק בערך הוא מוכר גם למי שלא חסיד טיפקס כמונו ושאר הדיסק גם כן טוב. הסוכרייה של האלבום: סוכרייה כפולה, שני השירים האחרונים בדיסק. קודם כל מעלה אבק, שיר מקסים עם ליין גיטרה מדהים על עיירת פיתוח בדיונית לכאורה, אך זהו בעצם סיפורן של עיירות פיתוח רבות בארץ, מילים מהנוקבות ביותר שקובי כתב ואיך שהוא מדבר אותם בבית הראשון זה גם נורא יפה (באחת ההופעות שהייתי דווקא גל הוא זה שדיבר בהתחלה). וכפי שאמרתי, התפקיד גיטרה של רמי יוסיפוב פשוט מדהים. אחריו הסיום של האלבום, שיר הנושא. ליריקה ולחן יפים ומשעשעים והשירה של קובי מסטולית כזאת, והכלי המוזר הזה שמזכיר קסילופון שאני לא זוכר את שמון...אכן סוכריה.

הוד11

New member
תרשו לי להצביע פעם שלישית

הפעם להעצב עבר לגור כאן האלבום הקטן ואולי השולי ביותר של טיקס אבל אלבום נהדר. היה אות הפתיחה לדיסקו מנאייק ולא כלל אמנם שום להיט אבל השירים רק חמישה פשוט נהדרים. האלבום היה אלבום של טיפקס ביחד אם אמנים אחרים משדרות כמו כנסיית השכל וחיים אוליאל ולמרות הצליל האלקטרוני באלבום יש השפטות מזרחיות ניכרות. המילים של השרים תענוג לעיניים והמוזיקה תאווה לאוזניים. בשורה התחתונה: מיני אלבום עם חמישה שירים בלבד בל אלבום איכותי מעין כמוהו הסוכריה באלבום: את לא מנסה

הוד11

New member
ופעם רביעית

לדיסקו מנאייק אחרי העצב עבר לגור כאן התכנסו חברי טיפקס ביחד עם אומנים אורחים רבים במתנ"ס הקסמים והקליטו את האלבום הגרנדיוזי ביותר של טיפקס. אלבום אלקטרוני מובהק בעקבות הצטרפותו של ביג אם אך בניגוד להעצב עבר לגור כאן העגמומי והמזרחי ברוחו האלבום הזה היה פרוע וקופצני מבדר ואנרגטי שהפך לאלבום המייצג של ישראל סוף 1999 וגם הצליח כלכלית. סמי וסומו הפך ללהיט וכך גם התקליטן ושלוש בלילה טיפקס ייצבה את מעמדה כלהקה הגדולה בארץ גם שפנתה לצד מוזיקלי שונה ממה שעשתה עד אז. בשורה התחתונה: טיפקס המציאה את עצמה מחדש והוציעה כמה שירים טובים מאוד לצד יצירות פחות טובות . הסוכריה באלבום: שלוש בלילה

למעלה