עוד עולמות מקבילים

גלבטרון

New member
עוד עולמות מקבילים

כאשר "גולשים בזמן" עלתה לאוויר ב-1996 היא אומנם הייתה סידרה אם קונספט נפלא אבל הרעיון שמאחוריה לא היה חדש כלל. היו עוד סדרות, לפניה ואחריה, אשר עסקו בנושא יקומים מקבילים, כגון: Spellbinder ו-Tsubasa Chronicles. מה שיפה הוא שבכל סידרה הדרך לנוע בין היקומים היא שונה (ב-Spellbinder בהתחלה המעבר התרחש בטעות ורק לעולם אחד בו התמקדה העונה הראשונה ובעונה השניה כבר הייתה מכונה (סוג של רכב מוזר) שדרכו ניתן לעבור בין יקום ליקום וב-Tsubasa המעבר מתבצע ע"י כוחו של יצור דמוי פוקימון בשם מוקונה-לבן אשר שואב את הדמויות לפיו ונעלם ליקום הבא). חשבתי שיהיה נחמד עם כל אחד ואחת יציינו סדרות, סרטים, ספרים שאתם מכירים העוסקים ביקומים מקבילים. פרט לשתי הסדרות שהזכרתי קודם יש גם את הסידרה מקרון-1 (שבמקור הייתה שתי סדרות נפרדות אך בגלל שכל סידרה היה כמות מעטה של פרקים בארה"ב הוחלט לאחד את שתי הסדרות לסידרה אחת - בגלל זה הסידרה כל כך קשה להבנה דרך צפיה). יש גם ספר הנקרא Numbers of the Beast שהרבה רואים בו כספר שעליו התבססה הסידרה "גולשים בזמן". הספר עוסק בפרופסור, אישתו, המתמחה שלו והחברה שלו כאשר בעזרת ההמצאה האחרונה של הפרופסור, הנקראת "Continuacraft" (שהיא מעין מכשיר קטן המתלבש על רכב) המאפשרת לנוע בין יקומים מקבילים. בספר מגלה הפרופסור שמס' היקומים הקיימים הוא 666 (ומכאן שם הספר) אבל הבעיה בהמצאה החדשה היא שלא ניתן לשלוט לאיזה עולם תגיע, בהמשך הספר הדמויות מגיעות לעולם בו הזוחלים התפתחו ליצורים השליטים בכדה"א וגזע זה של לטאות מעוניין לכבוש את כל היקומים המקבילים, דבר שהם כבר החלו לעשות מכיוון שהם יודעים כיצד לשלוט במעבר בין היקומים - נכון נשמע מוכר? ( ;

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifגם זינוק לאתמול- חשבתי עליו

ונזכרתי שזה היה מסע בזמן, גם אם בצורה ייחודית.

chief shit

New member
אני מניח שיש באמת הרבה../images/Emo58.gif

אזהרת ספוילר- אני עכשיו קורא את סדרת 'חומריו האפלים' של פיליפ פולמן שעוסקת במעבר בין יקומים בין השאר. אני מניח שיש ספרי מדע בדיוני שעוסקים בנושא המעבר בין יקומים ביותר רצינות מבגולשים בזמן אבל לא הייתי ממליץ לכל אחד שצופה בגולשים בזמן לחפש אותם, מחוסר עניין.

nick at noon

New member
חומריו האפלים מעולה ../images/Emo45.gif

המעבר בין יקומים שם הוא מעולה. התיאור של איך הוא מבדיל בין עולמות, הדרך שבה הוא פותח את העולמות, הכל מעולה.

chief shit

New member
מוסיף ../images/Emo58.gif

זה עוד פעם ספוילר אבל בלתי נמנע. אמבר- חמישיה ראשונה ושניה. מאוד ממליץ לקרוא (ספר ראשון- תשעה נסיכים לאמבר). לא בדיוק יקומים מקבילים אבל אני לא רוצה להוסיף כדי לא להרוס.

rocket

New member
יצא לך לצפות בטסובאסה או לקרוא את

הקומיקס ? או שאתה מכיר את הסדרה אך ורק משמיעה\קריאה? האם הספר שאתה מדבר עליו תורגם לעברית ?

גלבטרון

New member
אני קורא את המנגה ורואה את...

הסידרה. גם סרט הקולנוע היה נחמד אבל לא יותר מזה. המנגה כמובן טובה יותר אבל נחמד לראות את הדמויות בצבעים + הסידרה כוללת גם כמה סיפורים מקוריים שלא במנגה. אני גם קורא ורואה את הסידרה המקבילה של Tsubasa שהיא xxxHolic (שהיא עוסקת במכשפת הזמן ובעוזר שלה והיא מתמקדת פחות בדמויות אלא יותר במצבים של אנשים והלקח שניתן ללמוד מהם - משמעות שם הסידרה היא "מכורים ל-...").

rocket

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo32.gif

אתה רואה אנימה באופן כללי? אולי תצתרף גם לפורום "מנגה ואנימה" שאני מנהלת?

peanut1

New member
הייתה סידרה ישנה בשם

"land of the lost". על משפחה שעברה לעולם אחר שהדינוזאורים עדיין חיים. למרות שהם נשארו כל הסדרה באותו עולם. זה עדיין נחשב למעבר בין יקומים. לא?

rocket

New member
רגע טעות שלי.

לא ראית שכתבת "עולם אחר". כן, זה נחשב.

Fairywitch

New member
אה, הזכרת לי!!

היה את "האיים האבודים"- זה התרחש, בעולם מקביל, לא? ומה לגבי "האסיר"?

rocket

New member
גם ב "לואיס וקלארק"

היו מספר פרקים שעסקו בעולמות מקבילים.

למעלה