עוד עזרה במציאת שם

עוד עזרה במציאת שם

כבר כמה ימים אני חופרת באינטרנט בניסיון למצוא שם למשהו שקשור באהבה, לכן חיפשתי שמות של אלות אהבה. מסיבות טכניות אני לא יכולה לקחת את שמות שתי האלות הידועות- ונוס ואפרודיטתה, לכן אני מחפשת שמות אחרים, שגם ישמעו טוב בעברית ובאנגלית, גם יתאימו ללוגו וגם יהיו קצרים וקליטים. אשמח לכל שם שיוכל לעזור (יש מצב שחשבתי על השמות שתגידו, אז אגיד לכם אם חשבתי או לא). לא חייב שם מוכר, לא חייב מהמיתולוגיות המוכרות (האמנם יש רק את היוונית והרומאית?). תודה מראש
נ.ב. יש סיבה מסויימת שאני מתעקשת על שמות מהמיתולוגיות דווקא.

mbinh

New member
יש לי כמה תשובות

אמונות הנורדיות-פרייה(אלת האהבה). האמונה הכנענית-ענת(אלת המלחמה אלת הפריון האהבה). עשתרת(אלת המלחמה תאוות הבשרים והפריון). האמונה המצרית-חתחר(אלת השמים הריקוד המוסיקה האהבה הפריון הלידה וגידול העצים ). סטיס(מעניקת המים.אלת נשים ואהבה). מין(אל ההולדה והפיריון). בנוסף באמונה היוונית-ארוס(אהבה). ארוס[אל האהבה המין והתשוקה,בנה של אפרודיטה(יש הטוענים שהוא אל קדום יותר מאפרודיטה ואף היה אל האהבה הראשי ביוון העתיקה).המקביל הרומאי שלו הוא קופידון]. דרך אגב אפרודיטה היא אלה שמקורה בקפריסן ולא ביוון.

mbinh

New member
שמות נוספים

אראטו-(מקור המילה ביוונית משמעותה נעימה) המוזה הממונה על השירה הלירית והשירת האהבה והארוטיקה. עשתר(אישתר)-(מקור המילה באכדית)אלת האהבה התשוקה והמין באמונה האכדית-שומרית.

למעלה