עוד על ג'ירו 2005 ומעניין יותר

עוד על ג'ירו 2005 ומעניין יותר

עיזבו את הפרולוג - זה רק ק"מ אחד ועוד קצת. הרבה יותר מעניין - 33 עליות מדורגות השנה לעומת 23 עליות מדורגות בשנה שעברה. גם ב 2003 היו 23 עליות מדורגות. בשנת 2002 היו 21 עליות מדורגות בשנת 2001 היו 22 עליות מדורגות בשנת 2000 היו 26 עליות מדורגות בשנת 1999 היו ...בעצם מצאתי רק 17 עליות מדורגות אבל אני בטוח שהיו יותר אז. זה היה הטור בו פאנטני נשלח הביתה ימיים לפני שהיה אמור להשלים ניצחון שני ברציפות ויום אחרי שה"גאזטה" כתב בכותרת הראשית - "פאנטני עובד עלינו" או פאנטני מבלף לנו". כוונתם הייתי למופעי הראווה המדהימים של "הפיראט" בהרים אך בסוף התברר כי הוא באמת בילף לכולם. ולעניין המסלול של ג'יר 2005- המווווווןןןן עליות. הרבה יותר מהשנים האחרונות. האיטלקים רוצים הרבה מאבקי מטםסים על החולצה הוורודה וזה לא רק קונאגו ובאסו.

חבל שאין השנה גם קטע לרכיבה

על טריינר
, זו הרכיבה היחידה שאני עושה בשבועיים האחרונים. האיטלקים כרגיל קצת איטיים, והם עדיין לא פירסמו את הפרופילים של קטעי הג'ירו השנה. אבל זה די ברור שהם החליטו השנה להחזיר לג'ירו את הכבוד המגיע לו. והדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא בפסגות ההרים, קטעי ההרים זה מה שהקהל מחפש, אלו הקטעים שהקהל זוכר. בנתיים מפמפמים מכל כיוון את הדו קרב קונאגו Vs באסו, אבל אסור לבאסו ולקונאגו להאמין לסיפורים האלו, אסור להם להתמקד רק אחד בשני, בג'ירו יהיו השנה עוד כוכבים: כמו וינו,סאובלדלי ובלוקי (במידה והוא יהיה כשיר).

על סאבולדלי כמוסר השכל ושאר ירקות

לפני שבוע סאבולדלי,שוב, שבר את עצם הבריח. מה שמעניין בסאבולדלי שהוא משאיר, כל הזמן, רושם של רוכב צעיר בעל פוטנציאל שלא מומש. הוא ניצח בג'ירו של 2002 לאחר שכמעט כל מי שהיה מועמד לניצחון עף הביתה על משהו שקשור לסמים. הוא סיים שני בג'ירו של 1999 (כן אותו ג'ירו שפאנטני טיפס בו הכי גבוהה ומשם התרסק בלי מצנח) הוא מקצוען משנת 1996 ויש לו 14 ניצחונות בלבד. בג'ירו הוא ניצח בקטע אחד בלבד ובזכותו זכה לכינוי "קמיקאז המורדות". הוא לא ניצח במרוץ מאז אותו ניצחון בג'ירו 2002 וגם באותה שנה הוא לא חצה את קו הסיום של אף מרוץ ראשון. הפעם האחרונה שהוא היה ראשון בקו סיום של מרוץ הייתה ב 10 במאי 2001 בקטע השני של הטור של רומנדי...כמעט הספקתי לשכוח שאז הוא עוד לבש את מדי הרכבת האדומה של סקו. במאי הוא יהיה בן 32 - יש כמה רוכבים שבגיל הזה זכו לכינוי "זקנים" או שאמרו עליהם כי "עבר זמנם". למען הפרופורציה - 1. פאולו בטיני צעיר ממנו בשנה והחל את דרכו בדבוקה המקצוענית שנה מאוחר יותר והוא עם 43 ניצחונות שכוללים מדליית זהב אולימפית, שלושה גביעי עולם ופודיום בעוד אליפות עולם וטרם דיברנו על אליפות לאומית. 2. דנילו די לוקה צעיר ממנו בשנתיים,מקצוען שנתיים פחות ועם 29 ניצחונות ועם להקצין עוד - זוכרים את מנצח הקטע ה 7 של הטור האחרון? הנה 3. פליפו פוצאטו - רק בן 23 ומקצוען משנת 2000 בלבד ועם 21 ניצחונות הנקודה? סאבלדלי זוכה לכבוד המגיע למנצח הגראנד טור של איטליה = השני בחשיבותו על פי מסורת של מאה. תחשבו על זה - אפשר לנצח בלי סוף, במרוצים היוקרתיים ביותר בעולם, אבל אם הרוכב עושה פעם אחת משהו יוצא דופן הוא זוכה לתהילת עולם ולא חשוב איך הושג הניצחון הזה - כבר היום כמעט אף אחד לא זוכר את רשימת הרוכבים שהלכו הביתה בגלל פרשיות סמים כאלו או אחרות בג'ירו של 2002. את סאבולדלי יזכרו, לעד, כמנצח המהדורה ה 85 של הג'ירו ד'איטליה. מקומו בהיכל התהילה הובטח. די לוקה עוד צריך לעבוד קשה ובעוד שלוש או ארבע שנים יכתוב מישהו, כאן בפורום הזה ועוד אין ספור מקומות בעולם, כי מישהו שניצח בטור דה פראנס פעם אחד הוא הרוכב הטוב בעולם ושיגידו לו שאותו רוכב לא רואה את הדירוג של בטיני הוא יכתוב בחזרה - "משמיצים" תחשבו על זה וזיכרו - אני אוהב את סאבלדלי וגם את ארמסטרונג...

Yarnin

New member
לקונגו יש את סימוני

ורק אחרי זה את שאר המיתמודדים. כי למי שיש את סימוני כחבר, לא ממש צריך אויבים.

oferlev9

New member
יאיר, אתה כנראה לא אוהב את אמסטרונג

ולא את סאבלדלי. אתה לא יכול לכתוב מלא החופן השמצות על מישהו ואז בסוף להגיד "אבל אני אוהב אותו" רק כדי שלא יבואו אליך בטענות. זה לא רציני. לגבי לאנס ארמסטרונג, כמות הפעמים שהשמצת אותו ובסוף כתבת שאתה "באמת" אוהב אותו רק מראה כמה אתה לא אוהב אותו. זה לגיטימי (אם כי טיפשי) לחשוב שלאנס ארמסטרונג רוכב בינוני, אבל אל תתחבא מאחורי משפט שאתה באמת אוהב אותו. אף אחד לא מאמין לך.

אתה משעשע אותי כל פעם מחדש עופר

אל תפסיק. פידבק זה דבר חשוב D-: ובמיוחד בשבילך - נשבע שאני אוהב את ארמסטרונג.

oferlev9

New member
אני מאוד שמח שאני משעשע אותך...

עכשיו אני מרגיש שעשיתי משהוא טוב היום...

ואם כבר ספקולציות אז...

לפני שיתחיל הג'ירו אחד הדברים המרתקים ביותר הוא ההערכות של לאמפרה-קאפטיטה לג'ירו. כאשר שאלת השאלות היא: כן סימוני או לא סימוני? סימוני החליט השנה לשנות את ההכנה שלו, והוא צובר קילומטרז מתחילת העונה, הזלזול של 2004 לא יחזור השנה. אבל השאלה הגדולה היא, האם לאפרה-קפטיטה תאפשר לו להשתתף בג'ירו או לא. השנה הג'ירו הולך להיות קשה, מספר המועמדים לניצחון הוא גדול יחסית לשנים קודמות. קבוצה שלא תתפקד כמו שצריך, תתרסק. אני לא רואה מצב שלאמפרה מגיעה עם סימוני וקונאגו ביחד, השילוב הזה מסוכן מדי, קונאגו כמוביל לא יוכל לסמוך על סימוני שיעזור לו נגד וינו, באסו, סאבולדלי, בטיני, ציוני, הונצאר ועוד... ההימור שלי (תזכורת ההימורים שלי אף פעם לא פוגעים) סימוני לא יהיה בג'ירו השנה.

Yarnin

New member
בועז - נראה לי שעכשיו

זה יהיה נבון להמר על סימוני בג'ירו למען כל אוהדי דמיאנו באשר הם

../images/Emo7.gif אני עדיין מתכנן שההימורים

שלי יצליחו השנה. יום שבת אני מגיע לנתיבות להסיר את הקללה, אתה מוזמן להצטרף לביקור אצל הבאבות, אולי גם אולריך יסיר את הנאחס
.

וזה בשביל כל אוהדי קונאגו

ילד הפלא מוכן לג'ירו, והזדמנות נוספת לראות את הקנונדייל של לאמפרה-קפטיטה השנה.

שמתי לב להמון פסגות מעל 2000 מ'

כולל cima coppi בגובה של 2758 מ' מעל פני הים. מה זה אומר: בחודש מאי בגבהים כאלה יכול להיות עדיין שלג שלא הפשיר לגמרי, ערפילים כבדים ולבטח טמפרטורות נמוכות. מה שיכול לסבך עוד יותר את ההתמודדות עם קושי העליות.

Yarnin

New member
לגבי ה-Cima Coppi

לא מדובר באיזו פיסגה על-שם פואסטו קופי אלא זו הפיסגה הגבוהה ביותר והמגיע ראשון זוכה לאיזה פרס - והפרוש בתרגום חופשי לעברית הוא - פרס הפיסגה. וניראה שמארגני הטור החליטו להחזיר עטרה ליושנה - ומה יותר טוב מגרנד טור מלא פסגות עם כל-כך הרבה מתח...

תיקון - Cima Coppi בדיוק על שמו

מדי שנה הפסגה הגבוהה ביותר נקראת על שמו של פאוסטו קופי האגדי. בעבר כבר היו לי דיונים על כך עם כמה וכמה ואפילו העקשנים ביותר גילו בסוף כי הפסגה הגבוהה ביותר של הג'ירו נקראת על שמו של אלוף האלופים שהוא פואסטו קופי.

שנה שעברה היתה פיסגה על שמו

של מרקו פאנטני, מעניין שהשנה הם בחרו לא להקדיש לו פיסגה.

cobra_1

New member
הג'ירו-תרבות מפוארת, תזכורת ליאיר

בכל שנה מעצבים את ה"לוגו" לכרזת הטור האיטלקי כמו שממציאי הקאמפי יודעים ובדומה למסורת של ייקבי רוטשילד באירופה-בכל שנה היו מוזמנים מיטב הציירים אל אחוזת הברון בצרפת ומציירים ציורים, הציור הזוכה שימש כתווית לבקבוקי היין של בציר השנה מצורף הלוגו של 2003

הפרופילים של קטעי הג'ירו

מצטער על כך שהלינק הוא לא הכי נוח לשימוש (תיזהרו שלא יתפס לכם הצוואר), אבל זה מה שיש כרגע. מהסתכלות ראשונית על הפרופילים, הדבר הראשון שקפץ לי מול העיניים הוא, שכמעט ואין קטעים בסגנון של פטאקי, כלומר קטעים חלקים לגמרי, בהם פטאקי יוכל לשחזר את היכולות שלו בג'ירו בשנתיים האחרונות. מי שהמסלול הזה מתאים מאוד בשבילו, הוא לא אחר מאשר האלוף האולימפי פאולו בטיני. בטיני הצהיר שהוא רוצה להצליח בג'ירו, והוא רוצה ללבוש את הרוזה. אופי הקטעים בימים הראשונים, די מתאים בשבילו, קטעים מצויינים למומחים במרוצים חד יומיים.

קטע 18 הולך להיות מדהים

נג"ש חצי בעלייה (עלייה מפורסמת ממרוץ המילאן-טורינו), והחצי השני הוא קלאסי לדיסנטרים המהירים (מישהו אמר סאבולדלי או וינו?)

cipo 1

New member
איזה שיני כריש הפרופילים האלו

אין כמו הג'ירו . עודד

למעלה