קלייטון.ש
Well-known member
אתמול התארחנו והיו שם משפחה של דתיים. הם צעירים, 30 ומשהו, עם 4 ילדים וחמישי בדרך. התפתח הדיון על החיסונים, והבחור - שהוא תלמיד ישיבה במשרה מלאה - טען בחום לצד המתנגדים.
התחיל בטענה המפורסמת שהחיסון לא נבדק ומי יודע מה יקרה. המשיך לטענה שזכותו כאזרח לבחור מה יקרה לגוף שלו. עוד הסביר לנו שהקביעה אם אדם יחיה או ימות היא משמיים. "מה אתה חושב, שאם תתחסן זה יגן עליך ממוות? בשמיים קובעים ולא החיסונים ואם נגזר שום חיסון לא יעזור. אז בשביל מה להתחסן".
ענו לו הנוכחים מה שענו, הכל סטנדרטי, אבל אני שאלתי אותו "מה הרב שלך אומר?"
ענה שהרב שלו אומר שכל אחד יבחר לעצמו.
שאלתי מה אם הרב שלך ייתן הוראה ישירה להתחסן?
הבחור מסמיק, ואז מספר שהוא רגיש לדקירות, שאם ידקרו אותו הוא יתעלף.
אהה!
כל הפילוסופיה רק כי הוא פוחד מהזריקה. זה הכל.
אני גם עברתי את רוב חיי, מילדות ומעבר לגיל 40, בלי לפגוש מחט אחת. או אולי מחט אחת שאני לא זוכר אותה.
כשהסתבר שמתחילה תקופה בחיי בה ידקרו אותי הלוך ושוב גם אני חששתי ממה שהולך לקרות. אז מבין אותו.
התחיל בטענה המפורסמת שהחיסון לא נבדק ומי יודע מה יקרה. המשיך לטענה שזכותו כאזרח לבחור מה יקרה לגוף שלו. עוד הסביר לנו שהקביעה אם אדם יחיה או ימות היא משמיים. "מה אתה חושב, שאם תתחסן זה יגן עליך ממוות? בשמיים קובעים ולא החיסונים ואם נגזר שום חיסון לא יעזור. אז בשביל מה להתחסן".
ענו לו הנוכחים מה שענו, הכל סטנדרטי, אבל אני שאלתי אותו "מה הרב שלך אומר?"
ענה שהרב שלו אומר שכל אחד יבחר לעצמו.
שאלתי מה אם הרב שלך ייתן הוראה ישירה להתחסן?
הבחור מסמיק, ואז מספר שהוא רגיש לדקירות, שאם ידקרו אותו הוא יתעלף.
אהה!
כל הפילוסופיה רק כי הוא פוחד מהזריקה. זה הכל.
אני גם עברתי את רוב חיי, מילדות ומעבר לגיל 40, בלי לפגוש מחט אחת. או אולי מחט אחת שאני לא זוכר אותה.
כשהסתבר שמתחילה תקופה בחיי בה ידקרו אותי הלוך ושוב גם אני חששתי ממה שהולך לקרות. אז מבין אותו.