עוד על הנושא הזה של שייכות וזהות

KallaGLP

New member
אז זהו, שאני לא ממש צריכה לענות ולהרגיע בשלב הזה בחיים.

הילדה בטוחה בעצמה ומאושרת, והרושם הוא שהנושאים האלה כרגע רחוקים ממנה מאוד ואינם מטרידים את מנוחתה או פוגמים באושרה או בביטחונה האישי.
בלי קשר, אני חושבת שערכים וגבולות ברורים זה מאסט בחינוך ילדים באשר הם.
ילדתי המאומצת אינה שונה מבחינתי בעניין זה מיתר הילדים - לא לקל ולא לכבד. באשר ליתר הדברים - לדעתי תלוי באופי הילד והורה טוב יודע לרוב אינסטינקטיבית והיגיונית מה חסר/נחוץ לילד שלו. עם יד על הלב - הנושאים האחרים, שהם יותר בחירה של מחשבה, דעה, הרגשה ואמונה חופשית של אדם, בהתאם לאופיו ולאישיותו, זה לא משהו שאני מרגישה שמצריך קו אחיד. אלה דברים מהתחום שטוב שכל אחד ייקח לכיוון שמתאים לו ויקבל הכוונה במידת ועל פי צורכו האישי, ולא על פי איזושהי נוסחה שעובדת באותה צורה עבור כולם.
אני לא מרגישה שהבת שלי לא יודעת להתמודד עם התהיות והאי בהירויות של החיים (שבכל מקרה תמיד יהיו ולכן חייבים לדעת להתמודד איתן בכל מקרה). נהפוך הוא, יש לה קו מאוד ברור בחיים, והיא תמיד נשארת נאמנה לעצמה. היא נערה מלאת ביטחון, אור ואופטימית, וכשנמצאים בחברתה מרגישים שהכל יותר בהיר ונהיר, ולא להפך.
תראי, לא גידלתי 100 ילדים שאומצו, אני מגדלת רק אחת. ייתכן מאוד שהיא מקרה מאוד לא מייצג, ייתכן שזה שילוב של אישיותה והעובדה שאנחנו משפחה מאמצת יחסית לא טיפוסית מבחינת הרכב ונסיבות. ייתכן מאוד שהתובנות שלך נכונות למשפחות מאמצות רבות, אך כמו שלאורך השנים אני הרבה פעמים מצאתי את עצמי לא מתחברת לדברים שנכתבו כאן על ידי הורים על ילדיהם המאומצים, בעיותיהם והדילמות שהם חווים, כי אצלנו במקרה הפרטי שלנו זה פשוט היה אחרת, כך גם עכשיו אני ממש לא מרגישה שהתיאור שנכתב פה משקף את המצב במשפחה שלנו.
שוב, זה עלול להשתנות בעתיד או ייתכן שהיא מאוד חריגה או שהמצב של המשפחה אחר, או הכל ביחד. ייתכן שיקרו דברים בעתיד שיחייבו אותי לשנות גישה, אך איני יכולה לפעול על פי משהו שלפחות נכון להיום נראה מאוד רחוק מהמציאות. כמו כן אני לא מתיימרת להגיד שהתחושה שלי או מה שקורה אצלנו תקף גם במקרים אחרים. במקרה אצלנו זה ככה, אבל זה מה יש. אני רק יודעת לתאר את החוויות שלי, ואני חשה שהן פשוט אחרות ולא ממש דומות או מתחברות לתיאורים של הורים רבים אחרים.

Noga Lavie

New member
מעבר להסכמה הכללית שלי עם קאלה

בתי צעירה יותר מבתה של קאלה, היא בת יחידה המתעסקת עם האימוץ שלה די הרבה, יוצא שיש הבדלים מהותיים בין שתינו. עדין, היכולת שלי למצוא אותנו בדבריה גדולה מיכולתי למצוא עצמי בדברייך.

אני היא אני.
איני יכולה להיות אחרת ממה שאני.
איני יכולה בכלל, ואיני יכולה בפרט עבור זיו.
איני כופה על זיו את דרך חשיבתי, אך אני בהחלט מנסה להשפיע עליה לשם, כאשר איני רואה סתירה גדולה בינה לביני, או בדברים שחשובים לי. אחד הדברים האלו הוא בדיוק אותה חוסר בהירות עליה את מדברת.
העולם אינו שחור או לבן בעיני, הוא אפילו אינו שחור/גווני-אפור/לבן. הוא צבעוני ולבן, וכהה, ואפור, ובהיר, ושחור, וכל זה בעת ובעונה אחת. וכן, זיו מעוניינת הרבה פעמים בתשובות מוחלטות, אך המוחלטות היחידה שאני יכולה לעמוד אחריה היא שהעולם מגוון יותר יותר מדי מכדי שתהיה תשובה אחת, יחידה ומוחלטת עבור רוב רובן של השאלות.

רַק עַל עַצְמִי לְסַפֵּר יָדַעְתִּי.
צַר עוֹלָמִי כְּעוֹלַם נְמָלָה,
גַּם מַשָּׂאִי עָמַסְתִּי כָּמוֹהָ
רַב וְכָבֵד מִכְּתֵפִי הַדַּלָּה.
מתוך כל סך נקודות סיפורינו, עולה תמונת אימוץ. כל אחד מאיתנו הוא התמונה הכללית, גם אם אף אחד מאיתנו אינו מתאים לתמונה הכללית.

משתפרת

New member
מסכימה עם עיקרי הדברים שכתבת, Kalla

"אני חושבת שערכים וגבולות ברורים זה מאסט בחינוך ילדים באשר הם."
"הנושאים האחרים, שהם יותר בחירה של מחשבה, דעה, הרגשה ואמונה חופשית של אדם, בהתאם לאופיו ולאישיותו, זה לא משהו שאני מרגישה שמצריך קו אחיד".
לדעתי זה אפילו חינוכי לאפשר מגוון דעות או אמונות או תחושות שונות בבית ובמשפחה, תוך מתן כבוד הדדי. כך הילד יכול לבחור לעצמו דעה או אמונה או כיוון בלי צורך להזדהות עם איזה קו אחיד, או למרוד בקו האחיד הזה.

עוד על הנושא הזה של שייכות וזהות

שעלה בשירשור הקודם על הגיור.
הבן שלי אחרי חם גבוה ,לא מרגיש טוב כל כך,זו הסיבה שאני ערה באמצע הלילה. וזה זמן למחשבות .
הבן שלי בגיל ההתבגרות. עד כה כולם רק אמרו 'וואו איך הוא דומה לך!' . אבל עכשיו, רגע לפני גיל 14,מתחילים לבלוט ההבדלים. בראש ובראשונה הגובה.בתוך שנה וחודשיים עלה עלי ביותר מעשרה סנטימטרים ונראה שהיד[הרגל] עוד נטויה. כבר בבית הילדים ,היתה לי תחושה שמאד זמני המצב שאני מסתכלת עליו מלמעלה למטה,וכעת אני נוכחת עד כמה צדקתי. במקביל כף הרגל שלו גם היא של שחקן כדורסל....מידה 46 וחצי. כולו ענקי,לידו אני נעלמת...
ואני חושבת שזה בטח לא רק שמח לו. כי אין לידו את ה'דגם הסופי' בדמות האב הביולוגי.עד להיכן יגבה?יש בזה גם משהו מפחיד....
ועולה הכישרון שלו לצילומים תסריטים ועריכתם,והטיפול המדוייק בברגים למיניהם ,ומצד שני חוסר סבלנות למכשלות שדווקא לא קיים אצל האמא המאמצת.
עולה עולם שלו שהוא אחר ממני,ורוצה להתבטא,ובסך הכל מתאפשר לו.
אבל אני חושבת על החיים שלו כמאומץ באור ובצל. בצד הברור של העולם שהבאתי אותו אליו, והצד הלא ידוע של הגנטיקה שעכשיו צומחת ופורחת.
אני חושבת שהוא שואל בפנים המון 'מי אני' ומשתוקק להיות משוייך באופן לא 'מפוצל '.אני חושבת שהוא היה רוצה להיות לא גם בגלוי וגם בעלום,אלא לגמרי באור.
אני כותבת עליו אבל ממה שאני מכירה מעולם המאומצים אני כותבת ממש לא רק עליו.הפיצול הוא לא קל כחווייה יסודית [לשון המעטה].
ולכן ,לפחות הצד שבאור ,לדעתי כדאי שיהיה ברור.
בילדותי בבית שלי שאלו מיליון שאלות,מבחינת הורי תמיד למטבע היו הרבה יותר משני צדדים.רק לדוגמה-הם היו פרגמטיים מאד מבחינה פוליטית ,הצביעו בכל פעם למה שנראה להם ,והרבה פעמים אחרת זה מזו . האוירה היתה מאד אינטלקטואלית ופילוסופית,אבל אני זוכרת את עצמי כמתבגרת מקנאה מאד בבתים של חברות,ששם ההורים כמו שהתרשמתי החזיקו באג'נדה יותר ברורה.
ואני חושבת- כמה חשוב שלילדים שלנו לפחות ה'צד שלנו' יהיה צד ברור. מהרבה בחינות. כי לשאול המון שאלות על 'שני הצדדים' זה קצת יותר מדי עומס רגשי שאיננו קל להכלה בפנים,בייחוד בגיל שכבר פחות נוטים לשתף אותנו..
ומהבחינה הזאת החינוך הממלכתי דתי במידה המאד מתונה שהכרתי אותו,הוא ממש אחלה.זה לא שלא שואלים שם שאלות- אבל התשובות יותר ברורות.
כיבוד אב ואם כהנחת יסוד. הזיקה הנשאפת בין אדם לחברו. אהבת כל שביל עיזים בארץ [בטיולים,לא בהטפות]
מכיון שדרך הכתיבה בטוקבקים היא נוטה לקיצוניות אני כבר מדמיינת תגובה של 'אז למה לא נטורי קרתא? שם הכי ברור'. אבל זו ממש איננה הכוונה או השאיפה ,ולחלוטין איננו אורח החיים שלנו.
חיים ברורים בצד של ה'אור'- נראה לי מרחב חשוב לחשוב עליו מצד הורים מאמצים גם לא בהקשר של היהדות. אלא בהקשר של החינוך בבית בכלל. ערכים,גבולות ,כיוון כללי.הבנה שיותר מדי פתוח יכול מאד לבלבל כי יש כבר מספיק 'בלבלת' מהצד העלום שמתעוררות בהקשר אליו הרבה שאלות אינהרנטית,מטבע הדברים.
בקיצור,טענתי היא כשיש שאלות רבות בהקשר למשהו מהותי [וזהות היא עניין מהותי מאד!]טוב מאד שיהיה גם על מה להישען,יציב,קבוע,תומך ומתווה דרך.
אני מקווה שהדברים שלי נוסחו בדרך מובנת ומספיק פתוחה כדי לעורר מחשבה והבנה שאינני מדברת על שייכות ובהירות שקשורה רק בעניין הדתי,שעלה בעקבות נושא הגיור .
אשמח לקרוא מחשבותיכם בנושא.

משתפרת, התגעגענו

KallaGLP

New member
ראשית והכי חשוב - המון בריאות!

באשר לסוגייה שהעלית - לא לגמרי בטוחה שהבנתי לגמרי, אבל אנסה להתייחס כמיטב הבנתי. לא בתור ילדה ולא בתור מבוגרת לא חיפשתי את הבהירות, בטח לא בדעתם של אחרים, כולל הוריי. למען האמת, לא זכור לי שהנושא העסיק אותי אי פעם, לטוב ולרע. לדעתי חשוב שהראש יהיה פתוח ולא מקובע. מבחינה דתית - איני מאמינה באלוהים, וכך גם אביהם, שבא מבית דתי במקור. הסברתי זאת לילדינו ואמרתי להם שיש כאלה שמאמינים ויש כאלה שלא, ושזה אינדיבידואלי, העיקר שכולם יכבדו זה את זה ולא יפריעו אחד לשני לחיות בשקט. כשהם ביקרו אצל הסבים הדתיים - הבית שלהם התנהל באורח דתי, וגם אנחנו התנהלנו במתחם המשותף בהתאם. לא נראה לי שזה יצר קונפליקט או חוסר בהירות או הפריע לילדים. לדעתי הם קיבלו את השונות בצורה טבעית. הם הבינו שברגע שהם אצל הסבים - יש כללים מסוימים הנכונים להם, וברגע שהם יוצאים משם - הכללים האלה כבר לא בתוקף. לבית ספר דתי לא הייתי מוכנה לשלוח אותם תמורת שום הון שבעולם. בתור חילונית ואתאיסטית, שלא דורכת בבית הכנסת ולא חוגגת חגים, לפחות לא בצורה מסורתית, מבחינתי זו צביעות לכפות את זה על הילדים, אפילו זמנית וחלקית. אפילו בר ובת מצווה נחגגו לחלוטין ללא שום סממנים דתיים, שלא כמקובל אפילו ברוב המשפחות החילוניות. הגישה שלנו: חשוב ללמוד ולהכיר את התרבות, השורשים והמסורת, אבל לא חייבים לנהוג לפיה. מבחינת חינוך - אנחנו כשני הורים מנסים להיות מתואמים בשאלות החשובות של מוסר, התנהגות הולמת, כבוד כלפי בני אדם, חשיבות הלימודים וכד'. אך מעולם לא ניסינו לתאם בינינו דעות או עמדות שאין להן קשר להתנהלות הולמת מבחינה מוסרית,
אנושית וחברתית (בנושא פוליטיקה וכד') רק כדי להציג חזית מחשבתית מאוחדת ואחידה כלפי הילדים. אנחנו שונים זה מזה וגם הם וטוב שכך, ואין לנו כל רצון או צורך לטשטש זאת. ייתכן שעצם העובדה שגדלו בביתנו 4 יצורים שהיו מלכתחילה כה שונים, ולפעמים אף הפוכים, זה לזה, תרמה לאיזשהו חופש ושחרור ופחות התעסקות בכל השאלות האלה שאני רואה שכה מטרידים חלק מההורים כאן. בפרט, עם יד על הלב, לא מעסיקה אותי מידת הדמיון הפיזי או מכל בחינה אחרת בין המאומצת לבינינו ולא נראה לי שגם אותה זה מטריד. הרבה יותר מעסיק אותה הקשר עם האחים שלה. כשאחותה יצאה למחנה של כמה ימים, היא ממש הרגישה בחסרונה, אמרה שזה מאוד קשה לה כי היא מאוד קשורה אליה ורגילה שהן עושות הכל ביחד. והן באמת קשורות במידה נדירה, החברות הכי טובות, ויחד עם זאת כל כך שונות וחושבות ונוהגות אחרת זו מזו בסיטואציות רבות, שלא לדבר על כך שמאוד שונות זו מזו חיצונית. היא גם רגילה לשני אחים שנורא שונים זה מזה ובהתנהגות שלהם, בפרט כפי שהיא באה לידי ביטוי ביחס אליה (אף על פי ששניהם אוהבים אותה מאוד והיא אותם). היא מגיל קטן רגילה לחיות בסביבה מאוד מגוונת וחסרת אחידות או קו התנהגות אחד מסוים. אופיה גמיש ובעל יכולת הסתגלות רבה באופן טבעי, והחיים והסביבה פיתחו בה את התכונות האלה עוד יותר. אישית, אני חושבת שזה רק לטובה.

התגעגעתי לשרשורים כאלה. אצלנו מקסימונת עוד רגע בת 12.

מזה זמן לא מעלה שאלות (לא בקול רם, לפחות) בנושא האימוץ, אבל מתעניינת מאוד בדברים הקשורים במשפחתי ובהסטוריה האישית שלי - איך הייתי בגילה וכו'.
לקח לי זמן להפנים את השוני בינינו - בעצם, רוב הדברים די שונים, למעט אלה שמקורם בחינוך.
אני מאפשרת לשאול שאלות בכל נושא ואם נדמה לי שלא שאלה משהו ואיני בטוחה שזה ברור, אני כנראה קצת חופרת לה. בעצם אנו בעיצומו של גיל ההתבגרות ולפעמים נראה לי, שלטעמה, אני כל הזמן חופרת.
אני שואלת לדעתה בנושאים שונים ומתעניינת מחד ומאידך - כן דואגת לומר לה מהן עמדותי.
אני חיים כרגע במדינה במציאות מורכבת מבחינה מדינית, חברתית, כלכלית ובטחונית. היא יודעת מהן דעותי בכל נושא ונדמה לי כי אימצה אותן. היא צעירה מידי כדי לדעת אם אכן אימצה דעות אלו כי היא חשה כמוני או כי מדובר בחיקוי.(או שילוב של השניים...). אני חושבת שעובדות רבות בחייה, שהופכות אותה לילדה שונה מחלק מחבריה (מאומצת, בת למשפחה חד הורית, בת יחידה, ללא סבא וסבתא...) תרמו לעיצוב חשיבה עצמאית וקבלת השונה והאחר. על דעותיה אלו, שהיא מקפידה להשמיע ולהדגיש, אני גאה בה מאוד.
קראתי מה שכתבתי - לא יודעת אם קשור לדברייך חייכנית, אך כנראה זה מה שהתחבר והתקשר לי.
חג שבועות שמח לכולנו

אני מאד שמחה על העלאת המחשבות שהעליתן

קראתי והתרשמתי מכולן,בכיף
שיהיה חג שמח!

למעלה