עוד על הנקה והריון- ושאלה לעיליאת

michal cohen

New member
עוד על הנקה והריון- ושאלה לעיליאת

תודה על כל התשובות. אני עומדת להתחיל הלילה בגמילה (אחרי דחיות אינסופיות). נראה לי שאני אקח את זה יותר קשה ממנה... לגבי כניסה להריון בהנקה - עפ"י הרופאה שלי, הנקה לעיתים קרובות גורמת לכווצים ברחם ופוגעת בסכויי הצלחה של ההריון. עם מניקים אחת ל-6 שעות זה סביר. יותר מזה - זה בעייתי. ואני מניקה נונ-סטופ, בעיקר בלילה. למישהי יש מידע אחר?

כן

אסתר גרוניס יועצת ההנקה בפורום תפוז לא תסכים איתך. אולי רק אם ההריון בסיכון, ההנקה לא תהיה רצויה. אבל אסתר טוענת כי אם אין מדובר בהריון בסיכון ואם הרופא מתיר לקיים יחסי מין (שגם יכולים להביא להתכווצויות!) אז אין סיבה להפסיק להניק.

עיליאת

New member
לא מסכימה עם הרופאה שלך....

כשנכנסתי להריון בררתי ושאלתי וגם אני שמעתי תשובות כאלה... אבל רציתי לשמוע גם מרופאה שהיא יועצת הנקה... אין מניעה להניק ועבור הריון בשלום, כמובן זה בתנאי שההריון תקין!! במידה וההריון אינו תקין אזי יכולה להתבצי הפלה בכל שלב (וזה במקרה הטוב) ואין להאשים את זה בהנקה. תסתכלי על הנשים מהשבטים האפריקאים (השוואה מוזרה אבל עדיין...) הן מניקות שני ילדים בלי שום בעיה. יכולה להיות בעיה רק אם הילד הראשון אינו אוהב את הטעם של החלב שיש... אבל אז הוא נגמל לבד... אמנם אני איני מניקה כל 6 שעות (טוב הוא בן שנה וחצי וסטייק בכל זאת עדיף לפעמים
) אבל בסופ"ש יש עדיין מקרים בהם אני מניקה 5-6 פעמים ביום... בהצלחה בכל מה שתחליטי

למעלה