עוד על טכניקת החריכה

zvika f

New member
עוד על טכניקת החריכה

הקערה המוצגת נחרטה בחריטה גסה פנים וחוץ. באזור העיטור החיצוני הושארה טבעת עבה יותר. בטבעת כורסמו חריצים אלכסוניים בעזרת דיסק לעץ שהורכב על משחזת זוית. האזור החיצון של הקערה נחרך/נשרף בעזרת ברנר.זהירות!!!!! השריפה החליקה ועיגלה את החריצים המכורסמים, האזור החיצון נוקה בעזרת מברשת פלסטיק עם סיבים חצי קשים(מברשת בית שמוש) האזור הפנימי נחרט בחריטה עדינה, לוטש מ60 ועד 320 . כל הקערה נצבעה בלכה פןליאוריטנית שקופה ווקס. לאחר הליטוש התגלתה טקסטורה נהדרת לעץ.לא הייתי משתמש בטכניקה הזו לו הייתי יודע על כך לפני תחילת העבודה. האם מישהו יכול לזהות איזה סוג עץ זה?

yulevi

New member
דומה ל../images/Emo146.gif אגוז../images/Emo45.gif

ממה שרואים את הטקסטורה הפנימית,ממש יפה,ותודה על ההסברים

arsar

New member
לעניני המברשת

לאחר חריכה בברנר אמנם אפשר לנסות לנקות גם במברשת של השירותים, אך אנא שקול להשתמש באביזרים המתאימים כמו מברשת סיבי פליז (כזו שמשתמשים לנעלי זמש) או בברזלית. השימוש באביזרים אלה מוריד כל חלק שנחרך ואינו מחובר היטב לעובד (שורוק בוו). השימוש בברנר מתאים כאשר נשארים סיבים בולטים על העץ או שאריות חריכה. בהצלחה..

zvika f

New member
שמוש במברשת

לדעתי לא חשוב באיזה מברשת משתמשים.ישנם מקומות צרים(המרווחים המכורסמים) בהם אני משתמש במברשת שיניים. חשובה התוצאה ולא הדרך בה הולכים.העקר שבסופו של יום לא ישארו שאריות אפר על העובד.

arsar

New member
זה כל ההבדל!

מה שחשוב בסופו של התהליך זה הסרת כל השאריות שעדיין מחוברות לעובד! הנסיון לימד אותי שהאביזרים אותם ציינתי הם הטובים ביותר! אם אתה מצליח לנקות את השאריות במברשת שיניים - נפלא!

shaiby

New member
המלצה חצי ../images/Emo32.gif - ניקוד מילים בעברית

קל מאוד לנקד מילים בעברית, כדי למנוע בלבול בין עוּבַּד לעוֹבֵד, למשל
. הפטנט: 1.מקלידים את המילה אותה מעוניינים לנקד. 2. מביאים את הסמן כך שיעמוד משמאל לאות אותה מעוניינים לנקד 3. לוחצים על CAPS LOCK 4. כל המקשים בשורה העליונה במקלדת בתוספת לחיצה על מקש SHIFT מוסיפים סימן ניקוד לאות שמימין לסמן. דוגמאות: SHIFT יחד עם ; יוצרים את : ְ SHIFT יחד עם 1 יוצרים את: ֱ SHIFT יחד עם 9 יוצרים את: ׂ SHIFT יחד עם 0 יוצרים את: ׁ SHIFT יחד עם - יוצרים את: ֹ וכולי. בהצלחה! שי

shaiby

New member
סליחה, לא הצגתי את עצמי...

אני שי, מהנדס תוכנה במקצועי, ו-(כמעט) בוגר הקורס לנגרות רהיטים שימושית אצל חי פלח, בכפר נטר. אני מוצא את העבודה בעץ מעניינת, מרגיעה וריחנית... יצא לי לקרוא מעט בפורום שבפורטל האחר, ועל אף שהתוכן מעניין ומרחיב דעת - הפורמט שבו הוא מוצג הוציא אותי מדעתי. כאן ב 'תפוז' אני מרגיש נח יותר ומבטיח לקרוא בקביעות (לא מאמין שיהיה לי הרבה מה לתרום למקצוענים שכותבים כאן). שי.

yulevi

New member
ברוך הבא שי../images/Emo140.gif

אני בטוח שתמצא כאן מקום נוח וידידותי,ומעיון בכרטיס האישי ,אנחנו מספר חברים מאותו אזור גיאוגרפי,

Ron 99

New member
עזרת לי מאוד ותודה על כך

בעיברית אני כותב עם שגיאות אבל הטיפ שנתת עזר לי מאוד ותודה רבה על כך. אני איש תוכנה (לא מהנדס לפי תואר) ומתעסק בפיתוח מערכות מאז שאתה נכנסת לגן. מקווה לשמוע יותר ממך.

arsar

New member
תודה

אבל ללא רשימת סימני הניקוד זה ניסוי וכשל... האם בידך רשימה שכזו?

shaiby

New member
בבקשה, הנה הרשימה:

התו במקלדת מול סימן הניקוד שלו : '~' -> אְ -> שווא '1' -> אֱ -> חטף סגול '2' -> אֲ -> חטף פתח '3' -> אֳ -> חטף קמץ '4' -> אִ -> חיריק '5' -> אֵ -> צירה '6' -> אֶ -> סגול '7' -> אַ -> פתח '8' -> אָ -> קמץ '9' -> שׂ -> ש' שמאלית '0' -> שׁ -> ש' ימנית '-' -> וֹ -> חולם '=' -> וּ -> שורוק לא מצאתי קובוץ
שי.

zvika f

New member
נהדר

מקווה שתשאר בסביבה. לפעמים יש כל מיני שאלות בנושאי מחשב(למשל מאיפה האיקון של הפרצוף המחייך?)

shaiby

New member
אמוטיקונים בתפוז זה פשוט מאוד ../images/Emo13.gif

במסך בו כותבים את ההודעה/ תגובה, ממש מתחת לחלון הכתיבה יש פרצוף של סמיילי, מצד ימין. כשלוחצים עליו עם העכבר נפתח תפריט שלם של אמוטיקונים מכל הסוגים. לחיצה על העכבר על מי מהאיורים תוסיף אותו לטקסט במקום בו נמצא הסמן כרגע. אפשר גם להוסיף אמוטיקון ע"י הקלדת הטקסט שמתאר אותו בין שני קוים אנכיים, כאלה: | דוגמא : | ח י ב ו ק | בלי הרווחים, נותן:
. שי.

arsar

New member
מצוין! תודה שנית.

ובאשר לקובוץ - לא נוותר לך!!!

artagel

New member
חריטה וסיגמנטים

שלום אני חדש באתר שמי דוד ויהודה המליץ עליך בנושא הייתי מעוניין לראות אותך פיסית בעבודותיך ולא רק הסברים בכתב.אין לי בעיה להגיע לכל מקום.

yulevi

New member
ברוך הבא../images/Emo140.gif

השאלה בוודאי מופנית לצביקה

למעלה