עוד על תקשורת בין הורים וילדים..

ofra176

New member
עוד על תקשורת בין הורים וילדים..

הבת שלי התחברה לאחרונה עם קבוצת חברים חדשה (לא משהו.. בלשון המעטה..) השבוע הם השיגו מאיזה מקום בקבוק וודקה, נכנסו לחצר של בית ספר בסביבה דרך הגדר (פרצו בעברית פשוטה..) ושם שתו. היא שתתה קצת (אנחנו יודעים שהיא שותה לפעמים וסומכים עליה שהכמות תהייה קטנה) אבל שניים מהילדים חיסלו כמעט לבד את כל הבקבוק ואחת הבנות (מהשניים האלו) התעלפה מרב שתייה, נפלה והם לא הצליחו להעיר אותה. כשהם ראו לאחר מספר דקות שהיא לא מתעוררת, בתי התקשרה לבעלי, סיפרה לו מה קרה וביקשה שיבוא. הוא הגיע, הנחה אותה עוד בשיחת הטלפון להזמין אמבולנס (והילדה כבר שוחררה מבית חולים). כשהיא התקשרה החברים שלה שאלו האם לא יכעסו עליה, והיא ענתה שזה לא משנה במצב הזה כי כרגע מה שצריך זו עזרה.. היה לנו הרבה על מה לדבר איתה אחרי הארוע הזה - אבל מה שהכי חשוב בעיני זה שהיא ידעה שיש לה למי לפנות.

mikilk

Active member
אני חושבת...

שאתם יכולים לרשום לזכותכם נקודה יפה וגדולה. הילדה היתה מספיק בטוחה בתמיכתכם ואהבתכם והתגברה על החשש להתקשר - ייתכן שבכך הצילה חיים ומקווה שלמדה לקח ועד כמה אתם תומכים.

faith2

New member
עופרה,

להגיד לך ת'אמת....הבת שלך פשוט ילדה אחראית...ואני חושבת שבעיניים עצומות את יכולה להסמוך עליה- עצם העובדה שבמצב חירום שכזה היא ידעה מה לעשות, גם אם זה אומר שהדבר יוודע לכם, כולל ההשלכות של הדבר....היא עדיין עשתה זאת! עצה שלי, פשוט תדברו איתה, ללא עצבים ללא כעס- כי לפי דעתי היא ממש התנהגה כבוגרת אמיתית. ותסבירו לנו שהמקרה הזה היה דבר שאינו מתאים לה כלל, ואתם לא מאשימים אותה- אלא את הסביבה שמ]שיעה עליה לרעה- ככה לפחות אני הבנתי.... פשוט תסבירו לה, שהסביבה הזאת, לא משפיעה עליה לחיובי...

ofra176

New member
"השפעה של הסביבה"

ראשית, לא היו עצבים ולא כעס. היו המון חיזוקים לעובדה שהיא פנתה אלינו, והיתה אמירה מאוד ברורה שהפריצה לבית הספר הנה דבר לא מקובל עלינו, ואף פלילי, ואסור היה לה לעשות את זה. בנוגע להשפעה של הסביבה, נראה לי לא נכון להעביר מסר כזה. למרות שמאוד נוח לנו, כהורים, לחשוב שהילדים שלנו בסדר גמור וכל דבר שלילי שהם עושים הנו "השפעה של החברה" זה לא נכון לחשוב ככה. היא אחראית במאה אחוז למעשים שלה, וההחלטה לעבור איתם את הגדר היתה שלה. כמו שההחלטה להתחבר איתם מלכתחילה היתה שלה. היא יכולה לבחור את החברים שלה כרצונה, אבל צריכה גם להפעיל חשיבה ביקורתית, ולא לעשות דברים שלא היתה עושה במצב אחר.

Dark faith

New member
ויש...

סיכוי שמדובר במרד נעורים? שהיא מנסה לבדוק את הגבולות של עצמה ואפילו את שלכם?

ofra176

New member
סביר להניח שזה גם זה, אבל..

עדיין גם כחלק ממרד נעורים, נכון בעיני המסר שהיא אחראית למעשים שלה. בוודאי שמותר לעשות שטויות, אבל צריך גם לשלם את המחיר שלהן וגם לשמור על איזשהו גבול שהמחיר של השטויות לא יהיה כבד או מזיק מידי.

תגובה

בכובע של איש חינוך אני חייב לומר לכם : 'שיחקתם אותה' בגדול אם ברגע האמת היא פנתה אליכם לעזרה. היא ראתה בכם כתובת בשעת צרה וזה מעיד על הקשר שיש בינכם. יחד עם זאת אף על פי שאתם סומכים על ביתכם ונראה שהיא אחראית, לא לוקחים סיכונים ונראה שיש להרחיקה מאותה קבוצת חברים-שוחחו על כך היא בוודאי תבין על מה אתם מדברים ולפחות זה יכנס למודעות שלה. מורדי

למעלה