(עוד פעם) מתוך וואלה

זה כזה שולט:) פינק פלוייד לכחו

3 מתוך 5 המקומות הראשונים מקום ראשון עם דארק סייד מקום שני עם החומה מקום חמישי עם וויש יו

N a V e

New member
תהרגו אותי

אבל בעיני המשאל לא ממש משקף. יש 2 אפשרויות: או שרק אנשים חובבי רוקנרול ישן וקלאסי בכלל ופסיכודלי בפרט הצביעו בבחירות,או שרבים פשוט בחרו סתם באלבומים "מרשימים" כביכול.זו דעתי. אני לא מאמין שפינק פלויד כל כך פופולרית בחתך האוכלוסיה בארץ. ד"א,איפשהו,נראה לי בפורום מוזיקה אלטרנטיבית ציינו את הבחירה בצורה דיי מעליבה על הלהקה...למישהו יש הסבר?או שכדאי לשאול שם בעצמי?

אז פ"פ ניצחו בעוד סקר פופלריות בארץ

הם עושים את זה בעקביות כבר 20-30 כמעט, אני לא מכיר הרבה בתים של אנשים בגילי (מעל 30) שאין בהם את הדרק סייד והחומה (לפעמים לצד הדיסק החדש של "כוכב נולד" עם לינט או נינט או איך שלא קוראים לדבר הזה), במרבית הפורומים שאני קורא ירדו על הרשימה וברובם זה היה (בין השאר) בגלל המיקום של אלבומי פ"פ, פשוט אם יוצאים קצת מבית הספר פינק פלוייד זה מרכז המיינסטרים בארץ (לפחות במה שנוגע לרוק), יפתע אותי אם יש להקה שלא שרה בעברית שמכרה יותר אלבומים מהם בארץ. אגב, ברשימת מאה הגדולים שלי, יש מקום ל 4 אלבומים שלהם (שניהם מהם אפילו נכנסו לרשימה של ynet), אני לא חושב שהעובדה שנכנסו כל כך הרבה פ"פ מעלה או מוריד מרשימה שממקמת את מילס דיוויס במקום ה 91 ואת מדונה במקום ה 49, או נירוונה, רדיו הד ופרל ג'ם בעשריה הראשונה, זה בטח לא מעלה או מוריד מהמוסיקה של פ"פ, הרשימה הזו היא מה שהיא, והיא משקפת את עמדתם הממוצעת של המצביעים בה, לא יותר ולא פחות, לא צריך להתיחס לזה ברצינות

משאל YNET

המשאל משקף לא יותר מאשר את האלבומים הפופולריים בקרב חתך אוכלוסיה צר מאוד, שאף ש-YNET נמנעו מלגלותו, אפשר לשער מהו: בנים וגברים צעירים, בגילאי 14-35, בני המעמד הבינוני. אני מבינה לחלוטין את הביקורת על הרשימה, ומסכימה איתה: זוהי רשימה שמרנית, דלה וצרת אופקים, המתייחסת למספר מצומצם של תרבויות ותתי-תרבויות, ז'אנרים, אמנים ותקופות. זוהי וודאי לא רשימה המייצגת את "המיטב" של המוסיקה העולמית, או אף המוסיקה המערבית - או אף מוסיקת הרוק מאז המחצית השניה של המאה ה-20. (אני לא מתייחסת כרגע לאלבומים הישראליים שנכללו ברשימה). דווקא כן התפלאתי על המיקום הגבוה של פינק פלויד, לפחות מבחינה אחת: נראה שהפלויד יותר פופולריים בארץ מהביטלס - עובדה די מפתיעה, שנעלמה מעיניי עד עתה. אבל על מה מעידה פופולריות זו? האם אותם (אלפים? מאות?) אשר הצביעו בעד אלבומי הפלויד באמת אוהדים את הלהקה ככזו - תוך הכרה והבנה של ההתפתחות האמנותית והמוסיקלית שלה לאורך השנים? או שהם הצביעו בשל נאמנות לאלבומים ספציפיים, אשר ליוו אותם בזמנים מסויימים בהתבגרותם? אני חושדת שהאופציה השניה היא הנכונה, וזאת הן בגלל המיקום הגבוה של The Wall יחסית לאלבומים אחרים של הלהקה, על אף כי הוא אינו אחד מאלבומיה הטובים והן - ואולי במיוחד - בשל העדרו של Piper at the Gates of Dawn, שהוא-הוא ההתגלות האמיתית (והיחידה) של גאונות מקרב אלבומי הפלויד. אני תוהה כמה מבין אלו שהצביעו עבור אלבומי הפלויד וטענו כי "להאזין לפינק פלוייד זה להיות באורגזמה אלוהית אינסופית!", כדברי אחד המגיבים, בכלל מכירים את האלבום הזה, שלא לדבר על השלכותיו על המשך דרכה של הלהקה.

pink floydror

New member
ציףציף

את לא חושבת שטיפה קבעת פה עובדה שבכלל מתבססת על טעם?!, העובדה שאת חושבת שהחלילן הוא הכי גאוני זה לא אומר שזה באמת ככה..זה הטעם האישי שלך, וכן אולי חלק לא נחשפו פשוט אל האלבום אבל אני מכיר גם מעריצי פינק פלויד הדוקים ששמעו את כל האלבומים שלהם שמעדיפים את החומה על החלילן. ואני חושב שהבעת פה דיי זלזול והעלבה בהתבטאות של "Piper at the Gates of Dawn, שהוא-הוא ההתגלות האמיתית (והיחידה) של גאונות מקרב אלבומי הפלויד" כי בעצם קטלת פה בערך 95 אחוז מהשווי של שאר השיחות על השאר האלבומים.

אנסה להסביר את זה

בצורה יותר פשוטה: ראשית, יש הבדל בין "טעם אישי", לבין "דעה" או "עמדה": הדעה והעמדה שלי היא ש-Piper at the Gates of Dawn הוא אלבום גאוני. הטעם האישי שלי - האלבום האהוב עלי - אינו בהכרח זהה לעמדתי לגבי גאוניותו של Piper. שנית, הביטוי "גאוני" אין פרושו שהאלבום הוא "מצויין" או "מעולה" (אם כי הדבר הוא בד"כ כך), אלא פרושו שהאלבום מהווה פריצת-דרך מחשבתית, יכולת ארגון מוסיקלית וקונצפטואלית חדשנית, המקדמת את עולם המוסיקה מעבר לנקודה בה היה קודם לכן. Piper עונה על הקריטריונים האלו; האלבומים האחרים של הפלויד - שחלקם אכן מעולים - אינם עונים על הקריטריונים הנ"ל. אני בטוחה שיש אוהדים של הפלויד שמכירים את Piper ומעדיפים את The Wall, אבל אני גם בטוחה שמרבית אוהדי הפלויד, גם כיום, לא מכירים אותו, ועל כך אני מצרה. החשד שלי, כפי שאמרתי, הוא שמרבית המצביעים הצביעו מתוך בורות יחסית (היינו, הכרה חלקית-בלבד של אלבומי הפלויד) ומתוך לויאליות סנטימנטלית לאלבומים שליוו אותם בגיל מסויים. יתכן, כמובן, שאני טועה. בכל מקרה, זה אינו מעלה ואינו מוריד, כי כל דיון באלבומים של הפלויד, לדורותיהם, הוא רלבנטי ובעל ערך בעיני. אני לא קוטלת שום דיון, כמובן.

pink floydror

New member
הכל טוב

אבל אני חושב ששוב, ההגדרה גאוני, היא הגדרה דבאה מתוך דעה או עובדה.. גם אם האלבום פרץ ברך ושחט פרות , הגאוניות הי מעיניי (או שמא מאוזניי?!:)) המאזין.

pink floydror

New member
ניסוח מחודש ..חחחח

אבל אני חושב ששוב, ההגדרה גאוני זאת הגדרה שבאה מתוך דעה או עובדה, גם אם האלבום פרץ דרך ושחט פרות קדושות, הגאוניותהיא מעיניי (או שמא מאוזני?!:)) המאזין.

noosh

New member
למה רק בנים וגברים צעירים?

אני הצבעתי בסקר, ואל זכור לי שאני בן / גבר צעיר...
הסקר היה פתוח לכל הגולשים ופורסם בוואי-נט לפני כמה חודשים.. כל מי שרצה יכול היה להצביע, אני בטוחה שהצביעו גם בנות
אני התפלאתי על כל אלבומי הפרוג שנכנסו.... לא ציפיתי לראות כזו נוכחות. והמקום הראשון היה צפוי ביותר... הדארק סייד תמיד במקום ראשון בכל רשימה שהיא, ובצדק. אולי הוא לא הכי גאוני (למרות שלדעתי הוא כן), אבל הוא בההחלט היה שם במקום הנכון ובזמן הנכון

משאל המותגים

קודם כל אני מסכים עם כל הקביעות שלך, כאחד היחידים כאן שבילה את 15 השנים בלהיות גבר מהמעמד הבינוני בין הגילאים 14 ל 35, אני יכול להעיד שתוצאות המדגם בהחלט משקפות את הטעם של קבוצת האוכלוסיה הזו. נראה לי גם שתוצאות ההצבע הם בהחלט תוצאה של רגשות סנטימנטליים לאלבומים מסויימים ולא בחינה של איכות או חשיבות של אלבומים, אבל אני לא מכיר בחירת אלבומים שהיא כן בחינה כזאת, פעמים רבות גם כשמבקרים חשובים ומושכלים בוחרים רשימות כאלו לסנטימנט יש מקום נכבד בבחירה ואולי טוב שכך כי מוסיקה (לפחות בעיני) היא קודם כל רגש ובמיוחד רגש אישי. הייתי רוצה להציע עוד הסבר לתוצאות, האלבומים שנבחרו יותר משהם אלבומים מוכרים (ולפחות בארץ הם הכי מוכרים), הם הפכו ברוות השנים ומותגים, מי לא מכיר את המנסרה של הדרק סיד?, מי לא הסתובב עם חולצה של החומה (יותר מזה ביזה בית ספר לא ציירו חומה על הקירות?) מי לא מכיר את מעבר החצייה של אבי רואד?, כל האלבומים שבעשריה הראשונה (ומרבית האלבומים בעשריה השניה), הם בעיקר מותגים, הם חולצות, פוסטרים וסתם שמות ידועים, ברובם הם גם מין סמל (בקרב אוכלוסיה מאוד מסויימת) ל"איכות", גם אנשים שלא שמעו מימהם את הדרק סייד, "יודעים" שזה אלבום טוב ונחשב, למרות שההצבע הייתה אנונימית אין לי ספק שזה היה אחד מהמניעים לבחירה.

תפוז הולך ומתמסחר ../images/Emo13.gif

נראה לי שבכל פעם שכותבים את המילה ספר הוא מקשר לאתר מסחרי
...

meandmeandme

New member
מה יהיה? ../images/Emo122.gif

ספר ספר ספר ספר ספר ספר ספר ספר ספר ספר ספר? ספר!

למעלה