עוד צו אימוץ בחיפה

כי זה נעשה כמו כל רישום אימוץ אחר

הפקידה בחדר 118 רושמת את כל צווי האימוץ, לא רק של זוגות חד מיניים. "סתם פקידה" אינה מוסמכת לרשום אימוצים. אף אחד לא אמר לנו ש"אינו מוכן לקבל את הצו הזה" אלא הפנו אותנו לפקידה שרושמת את כל צווי האימוץ. לא חכינו בשום תור כי אין תור גדול וגם לא מקבלים מספרים לאותה פקידה שרושמת אימוצים. לפנינו היה אצלה זוג -גבר ואישה - עם תינוק. אם היא מוסמכת לרשום אימוצים ודאי שמנהלת המדור שלה מוסמכת לכך. הפקידה הזאת בחדר 118 הפנתה אותנו למנהלת כדי לרשום את הצו השני אחרי שהיא כמעט התעלפה כשסיימה לרשום את צו האימוץ הראשון. הבנו ממנה שיש לה בעיות בריאות קשות שגם הן אינן קשורות לכך שהיה מדובר בשתי אימהות... כל ההתנהלות במשרד הפנים הלכה לגמרי חלק ולכן תמהתי אם מה שארע לאהבה ושלווה (המתנה של שעתיים ולאחריה אמירת הפקידה שאינה "מוכנה לקבל את הצו הזה" ארע במשרד הפנים בחיפה.

הבנתי

ואם כך נותר לשאול את אהבה ושלווה היכן אירע האירוע ולאיזו פקידה בדיוק ניגשו.

עוד צו אימוץ בחיפה

בנות הזוג, שהן גם חברותי וגם מרשותי, קיבלו היום בחיפה צווי אימוץ! מיד אח"כ הן הסדירו במשרד הפנים את ענין הספחים של תעודות הזהות. חזרתי כרגע נרגשת ואני רצה לספר לכן. התחלתי להתכונן למבצע האימוץ עוד כשהייתי בהתמחות, כשקראתי את פסק הדין של ירוס-חקק בתחילת 2005. כעת, הגענו לסיומו החגיגי. צווי האימוץ ניתנו תוך פחות מחודש(!) מיום הגשת הבקשות לבית המשפט ותוך 5 חודשים (כולל זמן פגרת הקיץ) מיום הגשת הבקשות לשירות למען הילד. תודה על העזרה שקיבלתי פה בפורום, ובמיוחד מהשתיים שאיתן דיברתי בטלפון. בהצלחה לאימוצים שבדרך!

כשהמלאך קיבל את אזרחותו הישראלית

היינו צריכים לקבוע פגישה מראש עם פקידה בכירה, ולהציג לפניה ניירת ענפה. הפגישה נמשכה כשעה - אבל יצאנו עם תמצית רשום ודרכון כחול-לבן ביד. כך שייתכן שאימוצים, מכל הסוגים, לא מטופלים ע"י פקידים 'רגילים' במשרד התל אביבי - אלא רק ע"י מנהלים.

../images/Emo65.gif המון המון מזל טוב

אנחנו קיבלנו צו אימוץ לפני שבוע (בערך) כשהגעתי למשרד הפנים הפקידה אמרה לי שרק המנהלת יכולה "לטפל בי" והיא לא מוכנה לקבל את "הצו הזה". מכוון שהמנהלת לא נמצאת אני צריכה לחזור ביום אחר כל זה אחרי שהמתנתי שעתיים בתור
.

במשרד הפנים בחיפה?

מה שקרה לך מאד מאד תמוה. איפה זה היה? אני מנחשת שלא בחיפה. כשבוע לפני המועד הצפוי למתן הצווים הזדמן לי לברר מראש במשרד הפנים מי תטפל ברישום צווי האימוץ כשבנות הזוג תגענה לאחר קבלתם. הפקידה, שיושבת באשנב, אליו מגיעים כל הפונים למנהל האוכלוסין, שמיד ידעה על מה אני מדברת, הפנתה אותי לגברת היושבת בחדר 118 והיא אישרה שאמנם היא זו שתטפל בזה. היא גם אמרה לי שאם היא לא תהיה במשרד כאשר נגיע עם הצווים תעשה זאת במקומה ראש המדור שלה שיושבת בחדר 110. היום, כשהגענו עם הצווים ישירות מבית המשפט, לגברת בחדר 118 היא טיפלה ברישום הצו הראשון, ולאחר שלפתע הרגישה ברע היא הפנתה אותנו למנהלת שלה מחדר 110 לשם רישום הצו השני וכך הכל סודר מיד וללא כל קושי.

למעלה