עוד ציור חדש

The Crusader

New member
עוד ציור חדש

ובכן הציור הזה הוא יותר חדש מכל הציורים עד עכשיו והציורים הבאים שאחריו הם יותר ישנים אבל לא יכולתי לחכות איתו בכל אופן התנועה של השיער התפקששה קצת בנושא כיוון הרוח(תשוו שיער לסחבה שביד)שמתי לב לזה רק אחרי האינקינג והיד המקופלת נראה לי קצת קטנה מידי אבל אולי אני טועה בכל אופן ביקורות, ותגובות בבקשה :) the crusader

GOKU

New member
המממ...אנטומיה..

טוב אתה עדיין צריך לעבוד על הנטומיה שאתה עושה...אבל בעיקרון כשתשנה את זה אתה תצייר מעולה לדעתי...פשוט קנה כמה חוברות ותתאמן...ואגב אני ממליץ שלא תיצבע כרגע ציורים כי זה בעיה בלי טאבלט...בעעע אני גם כן חייב טאבלט וגם סורק חדש כדי לצבוע ציורים... -GOKU

GOKU

New member
טאבלט...

זה מעיין עט למחשב... VERY HELPFULL גם אני צריך כזה... -GOKU

yonabarak

New member
טאבלט -עוד פרטים:

tablet זה ערכה של לוח ועט, ללא חוט, שרגישים ללחץ. התוצאה היא שאפשר לצייר ישירות אל המחשב כמו שמחזיקים עיפרון, וגם להשתמש בלחץ משתנה כדי לייצר קו בעובי משתנה, כמו מכחול. זה במקום עכבר ומאפשר לעשות דיו וצביעה (וגם רישום עפרון, בעצם) ישירות למחשב בתוצאות מרהיבות. למי שמתרגל קשה אח"כ לחזור לצייר ביד... הטאבלט השולט בתחום הוא של חברת Wacom, ומוכרת אותו חברת אריג´נט שיושבת ברח´ החשמונאים בת"א. למי ששוקל, מומלץ להסתפק בטאבלט הכי קטן, בגודל A6 (רבע A4), שהוא גם הכי זול: עולה בערך 700-800 ש"ח. זה ממש בזבוז כסף לקנות לוח יותר גדול.

giri

New member
אני מתנגדת...

במחשב הישן שלי השתמשתי בטאבלט... עסק די נוח אחרי שמתרגלים אליו, אבל לא משתווה לרכות המתמסרת של עיפרון ביד... :) ובכל אופן, בנוגע לצביעה - אני צובעת בעכבר, ודווקא נוח לי מאד! אני פשוט משתמשת בשיטות צביעה שבהן זה לא מפריע... ניתן להגיע לרמות גבוהות של צביעה עם עכבר, אם כי אין ספק שיהיה נוח יותר לפעמים עם טאבלט. הסיבה שחשוב לי להעיר על כך, היא שרוב משתתפי הפורום (גם אם אני לא עונה על הקריטריון) הם עדיין בגיל עד תיכון בערך, ולרובם יהיה לא הכי קל לנגב 800 שקל בשביל התענוג - אני את הטאבלט שהיתה לי קניתי מכל הכסף מהבת-מצווה שלי... :) אחרי שהוא ישב ארבע שנים בבנק... אני לא בטוחה כמה מכם - פחות יוכלו, יותר ירצו - להוציא כזה סכום. אז לכל המדוכאים, תתאוששו!! אפשר לצבוע נהדר גם בלי טאבלט, אם יש לכם את התוכנה המתאימה (אני עובדת בפוטושופ) ובנוגע לציור - הוא להמחשה, מי שלא ראה באתר של עולם הקומיקס - הרקע הוא קומבינה שעשיתי בחוסר סבלנות והייתי מעדיפה שתתעלמו ממנו, ולשם שינוי הדיס-פרופורציה בכוונה. לא שמתי לב כשציירתי, אבל אח"כ הבנתי שכשציירתי חשבתי על הקומיקס "סילקי" שקראתי באותו היום, ולכן ציירתי דמות די דומה. אני מקווה שהציור הזה ממחיש כמה מיכולות הצביעה בעכבר, על אף שהיום אני יודעת שניתן לעשות אפילו יותר.

GOKU

New member
תיראי...

זה נכון...אפשר להגיע לרמות מדהימות (אם כי פחות טובות)גם עם העכבר... אבל זה קשה...זה עבודה ארוכה קשה ומייגעת...וצריך את הTUCH הזה על העכבר זה ממש משגע לצבוע ככה...עדיף לצייר בעיפרון ולצבוע עם טאבלט... הכי טוב שיש... -GOKU

The Crusader

New member
אנשים..........

סטיתם מהנושא... אני סתם סתם אני צוחק :) ודה על התגובות... בקשר לצביעה מה לעשות עכשיו התחלתי לעבוד ואני צריך לקנות צג חדש(שלי מכאיב כבר בעיינים...דפוק רצח) וסורק חדש... ואחר כך אולי אם אני באמת כמו שגירי אמרה אצליח לנגב מהעבודה כסף אני אקנה טבלט... וגוקו בנוגע לאנטומיה כמו שאמרו כאן פעם קשה לראות את הטעויות כשמייסיימים את הציור למשל כל הטעויות בפרופורציה(שזה היד המקופלת) והטעות בכיוון השיער והסחבה שמתי לב רק כשצבעתי אבל מה לעשות צריך להשתדל יותר אבל לא משנה... כלומר המסקנה היא שלעולם לא לוותר על הסרגל...כאן לא בדקתי את הפרופורציות עם סרגל לאחר הציור אבל לא משנה ההערה שלך התקבלה ואני אשדל לא לאכזב בנושא תודה :) אגב גירי איך הצלחת לצבוע את השיער השחור...? יש לי בעיה הקטע הזה אני לא יודע איך לצבוע חלקים שחורים מבלי אבד א קווי המתאר אני יודע שצריך להדגיש אותם בצבע כמו כחול מבריק או משהו בסגנון אבל עדיין כל הקטע הזה מה זה מבלבל אני אשמח לקבל כמה עצות אם אפשר בכל אופן תודה לכולם :) the crusader שלא יכול להתאפק ולצעוק "איזה מגניב השריר האחורי שלו ביד עם החרב" חחחחח :)

GOKU

New member
בעעעע

תשמע...אני לא אומר שאני מודד עם סרגל את הפרופורציות...כי זה ממש לא ככה אבל אם אתה מתקשה פשוט תעבוד עם צורות בסיסיות כמו שאני עושה ככה גם אתה בוחן את התנועה של הדמות שלך ויכול לעשות תנועות שקשה מאוד לעשות בלי צורה בסיסית... בעע זה סתם הצעה...אבל לא משנה... אתה רוצה תשתמש אתה לא רוצה אל תשתמש...מן הסתם אני לא אעלב :) כך הכל בסבבה -GOKU

giri

New member
שיער שחור

טוב... אנחנו גולשים קצת לכיוונים טכניים, אבל בכל זאת : קודם כל יש כמה גוונים של שיער שאנחנו רואים כ"שחור", וזה יכול להיות שחור-עורב (שחור כהה וחזק, שהוא עמום במקצת) שחור-כחול (השחור המבריק יותר) וגם שחור שהוא בעצם חום מאד מאד כהה. עוד דבר חשוב הוא מה התאורה שיש על השיער. קודם כל, לא צובעים שיער שחור בשחור! מוצאים מה הגוון המתאים לפי תאורה וגוון השיער וצובעים בו. בציור הדוגמה מקודם זה אפור שטיפה נוטה לכחול. על גבי הרקע הדי-כהה הזה, מושכים לשני כיוונים - מכהים לכיוון השחור את החלקים הכהים יותר (שיער שנופל עליו צל, קצוות של קווצות שיער וכו´) ומבהירים לכיוון הרצוי את החלקים הבהירים, כגון החלקים הבולטים בשיער (אמצע הקווצה, ההתקרזלות החוצה של תלתל וכו´). מהו הכיוון הרצוי? פה היה רעיון של תאורה פלורסנטית (הציור במקור היה בלי רקע) ולכן כיוונתי לכיוון לבן שרוף דרך כחול. בתאורה חמימה הגוונים יהיו בדר"כ מושפעים מהתאורה. בחוץ כל הגוונים יהיו "שרופים" כמו בתמונה. לדוגמה, אם אתה מצייר את הגיבור בתוך פאב אפלולי עם אח גדולה ובה בוערת אש, את כל התאורות שיבהירו אותו תעשה בגוונים חמים של צהוב-כתום, ואור אדמדם שמוחזר מהקירות - אז השיער שלו יצבע בבסיס של חום כהה, יתכהה לשחור, ובנקודות בולטות יבריק בגוונים של צהוב-כתום בצורה מאד נקודתית, כדי שתהיה תחושה שאין הבהרה רכה של גוונים בשיער אלא שיער כהה מאד עם ברק דרמטי. תשובה נורא טכנית, אבל אני מקווה שהצלחתי להבהיר את הכוונה.

giri

New member
תגובה...

אני לא אדבר על אף אחד מהדברים הגדולים. אתה יודע אותם כבר. טיפ קטן : דמעות יורדות עם כוח המשיכה. לא תמיד עם כיוון הפנים.

hsotrt

New member
טאבלט רולז!!!!

יש לי אחת וזה אחלה!! אבל גם עיפרון רולז!!! ומה שרציתי להעיר כבר העירו...בהזדמנות אני אסרוק ספר אנטומייה שהגיעה לידי, בצרפתית...

למעלה