עוד ציטוט מספר

suki da yo

New member
עוד ציטוט מספר

הפעם הספר הנבחר הוא הדרור, מאת מרי דוריה ראסל. עוד ספר מומלץ להחריד, אבל זה מיועד באמת רק למי שלא פוחד לאתגר את גבולות האמונה שלו. הוא קצת קשה. "הרבה פעמים קשה לדעת על-פי האופן שבו אנשים מתנהגים אם הם מאמינים באלוהים או לא", העיר דרך שיחה."מה איתך, אן?" היא הפעילה את המיקרוגל ופנתה אליו, נשענת על השיש ופוגשת את עיניו בפעם הראשונה מאז הבחינה בו במרפאה. "אני מאמינה באלוהים כמו שאני מאמינה בקווארקים", אמרה בקוצר רוח. "אנשים שמתפקידם לדעת על פיסיקה של הקוואנטים או על דת מספרים לי שיש להם סיבות טובות להאמין שקווארקים ואלוהים קיימים. והם אומרים לי שאילו רציתי להקדיש את חיי ללימוד מה שהם למדו, הייתי מוצאת את הקווארקים או את אלוהים כפי שהם מצאו". זה ציטוט שדורש מחשבה. כי מצד אחד, ברגע הראשון, הוא נראה לי יפהפה. איך יותר יפה להאמין באלוהים? ואז חשבתי על זה שניה, ובעצם, היא לא חושבת בכלל. היא סתם נותנת לאחרים להחליט בשבילה. היא לא הדמות החזקה בספר בכל הנוגע לתאוריות ואמונות מרשימות על אלוהים, אבל זה ציטוט יפה.

אני לא מסכים.

לא קראתי את הספר, כך שאין לי באמת מושג, אבל עפ"י הציטוט היא פשוט לא מאמינה. בכלל. לא באלוהים ולא בפיסיקה, והיא מוצאת את זה מגוחך שפיסיקאים ואנשי דת מנסים לשכנע אותה אחרת. אני לא יודע אם זה מתאים לדמות, אבל ככה זה מצטייר עפ"י הציטוט.

Nizzan Cohen

New member
לא ממש.

היא אומרת שאין לה מושג אם יש אלוהים או לא. אבל מי שכן אומר שיש אלוהים, אומר לה שהיא צריכה להקדיש את חייה על מנת להבין. כלומר הגישה שלה בגדול היא "אלוהים או מלפפונים, אם אני לא יכולה להבין את זה זה יכול ליחיות או לקפוץ מהגג". זה לא שהיא לא מאמינה אלה שלא אכפת לה. היא לא תשקיע מאמץ כדי לגלות את זה.

למעלה