עוד צמח : אצבעונית ארגמנית

RainBird

New member
עוד צמח : אצבעונית ארגמנית בלטינית Digitalis purpurea צפוצה בגליל, עם פרחים צהובים צמח נדיר יחסית. הצמח עצמו הוא צמח מרפא ורעל חזק שמשמש עד היום בתעשיות התרופות ללב. ממנו מפיקים את התרופה דיגוקסין לשליטה על קצב הלב. הסיפור של הגילוי המודרני של צמח עתיק מרמז על מקורות פאגניים לידע חדש: הרופא ויליאם ויתרינג הקדיש את חייו לחיפוש מדווה אחר מחלת בצקת הלב שנטלת את חיי אביו בילדותו. ובאיזה שהוא שלה שמע על מיילדת אחת שיש לי תרופה לתסימינים דומים לזה של בצקת ההלב. כאשר הוא נסע לכפרה הוא הגיע לביתה של המיילדת ולקח את המתכון שהכיל בתוכו את הצמח. לאחר ניסיויים רבים הצליח להגיע למינון האופטימלי שלו. הוא רק שכח לקחת את שמה של אותה גברת ולכן היא נעלמה ההיסטוריה וידועה רק בזה שהיא נתנה חיים חדשים לתרופה עתיקה. (ואם שואלים אותי מי זה בדיוק בכפר שמכיר תרופות עתיקות, שכולם מכירים אותו וכולם נעזרים בו ויש לו מקצוע כמעט רפואי כמו מיילדת... הייתי מתחיל לחשוב בצורה מאוד מסויימת) מלבד השימוש שלו לבעיות לב, פרחים כתושים משמשים לריפוי פצעים זהו גם פרח אהוב מאוד על פיות, הוא סופג כוח מאגי בצורה שלא תיאמן לקיבולת שלו והוא משמש בצורה של קטורת ושמנים לשימוש חיצוני לתאווה. באופן אישה הדיגיטיליס שגדל אצלי הפך להיות גאוות הגינה והמרכז המאגי שלה. הוא מקודש לירח ופונה אליו בערבים, בקיצור, מלך בין הפרחים. ארדן

למעלה