עוד קפיטליזם כזה ואבדנו

baudrate

New member
גניבת עובדים

אני לא ראיתי את ההסכם בין ענקיות ההי טק, אבל להבהיר מושג אחד "גניבת עובדים" לפני שבאים לשפוט את העניין. גניבת עובדים לפי מה שאני מכיר אינה סתם מעבר עובדים מחברה לחברה אלא פניה של חברה אחת לעובד של חברה אחרת ביוזמתה של החברה או של מישהו מטעמה, ולא ביוזמתו של העובד למשל. אני חושב שגם אם נעשה הסכם ביחס לזה,, כלומר הגבלת החברות בניסיונות גיוס של עובדי חברה אחרת, יש בזה בעייתיות לא קטנה, אבל אין בזה משום מניעת מעבר עובדים בין חברות. והערה קטנה אחרת. אני מכיר חברה אחת שיש לה נוהל האוסר להעביר עובדים מישראל לארה"ב על בסיס קבע, למרות שיש לה סניפים בישראל וגם בארה"ב. אגב, אין בעיה למישהו בארץ אחרת לעבור לארה"ב. ואם מישהו חושב שזה קשור באופן כלשה באשרות כניסה, הרי לחברות הללו קיימת מכסה של ויזות עבודה. האם זו הגבלה של תעסוקה? בהחלט כן. להבנתי זה נובע מבקשה של מדינת ישראל מהחברה שלא "לגנוב" לה עובדים מוכשרים.

Avi85F

New member
שעובד חותם על חוזה הוא יודע שיש מניעת מעבר

לא? אם הוא לא רוצה שלא יחתום על החוזה ויעבוד במקום אחר.

Avi85F

New member
אז זכותם של החברות

זה אולי מריח רע אבל מבחינה פרקטית אין איך למנוע את זה. עדיף שההסכם יהיה חשוף וידוע לכל וזה כולל העובדים שניגשים לעמדות בחברות הללו ידעו את זה מאשר שזה יעשה באופן לא רשמי בהסכמה בשתיקה בין מנהלי החברות.

baudrate

New member
יש דרך למנוע את זה.

השאלה היא האם זה נכון למנוע את זה או לא. בדיוק באותו אופן אפשר לשאול האם אפשר ונכון למנוע קרטל.

eranfalk

New member
כעובד היטק אני מבין אותם

מניסיון אישי אני מודה שגם אני נחטפתי מחברה מתחרה ביחד עם עובדים רבים אני הייתי האחרון לאחר מכן נחתם בינהם הסכם זה לגיטימי לא בכל מקרה צריך להתערב זה עיניין עיסקי וכולם רוצים להרוויח בין אם זה העובדים או המעסיקים אני בטוח שאותו עובד שפוטר יסתדר ככה זה בהיטק הכל דינמי כל הזמן מפטרים ואם לא אתה מחפש מקום חדש ומתפטר (או מסכים להעלאת שכר) אין התמדה

hoshe

New member
עוד הוכחה לכך שקפיטליזם "טהור" הוא אוטופיה...

...ממש כמו קומוניזם. אליוט שפיצר, לשעבר מושל ניו יורק, הוא קפיטליסט מושבע, ויחד עם זאת מביע כבר כמה שנים דאגה מפשיטת הרגל המוסרית של המנהלים הבכירים בוול סטריט ודומיהם. (עוד לפני שהסתבך בפרשיית מין מביכה... ולפני תנועת המחאה "אוקיופיי וול סטריט"). כמוהו יש רבים. הפונדמנטליסטים של השוק החופשי מעלים על נס את התחרות, אבל בפועל השחקנים החזקים בעסקים ובפוליטיקה עושים הכל כדי להימנע מתחרות ולהטות את חוקי המשחק לטובתם. המגוחך הוא שאם תנסה להסביר ל"פונדמנטליסטים" הנ"ל שהגבלת מעבר עובדים נוגדת את עקרון התחרות - הם עוד עלולים להתייצב לצד "מפירי הכללים" (כמו גוגל ואפל בדוגמא שהבאת) בתואנה שזכות הקניין שלהם עומדת מעל התחרות. ושאף אחד לא יתבלבל - העובדים הם הקניין של החברות. בקיצור - לדידם של חסידי השוק - אם אתה עשיר מותר לך הכל, והעיקר שאף גורם (כמו הממשלה) לא יתערב לטובת 99% האחרים.

Avi85F

New member
הדו פרצופיות והצביעות הסוציאליסטית

פשוט מדהימה. אתה כן תומך אם לדוגמה מישהו שירת בתפקיד רגיש בצבא על החוזה שהוא חותם ובה הוא מתחייב על מספר רב של הגבלות?

hoshe

New member
אני לא זה שצועק בחוצות שהתחרות היא מעל לכל..

...ואח"כ הולך ומקמבן הכל כדי למנוע שאחרים יתחרו בי - שזו הצביעות המובנית בקפיטליזם דה-פקטו. (שים לב שגדולי התומכים בשוק חופשי הם בעלי הון שנוהגים לאור הצביעות הזו בדיוק, למשל ע"י מתן תרומות לקמפיינים של פוליטיקאים בציפייה לתמורה ע"ח הציבור). זה מקביל לצביעות הקומוניסטית, שבוטאה ע"י ג'ורג' אורוול ב"חוות החיות" : "כולם שווים" שהופך ל"כולם שווים אבל יש כאלו ששווים יותר". אני לא אומר לבטל את מנגנון השוק - אלא ששתי גישות הקצה הן אוטופיה שאינה ניתנת להגשמה בגלל הטבע האנושי. ומתוך הפיכחון הזה יש ליצור מערכת איזונים ובלמים בין השוק לבין המדינה ואזרחיה.

Avi85F

New member
שוב השטויות הסוציאליסטיות

...ואח"כ הולך ומקמבן הכל כדי למנוע שאחרים יתחרו בי - שזו הצביעות המובנית בקפיטליזם דה-פקטו. (שים לב שגדולי התומכים בשוק חופשי הם בעלי הון שנוהגים לאור הצביעות הזו בדיוק, למשל ע"י מתן תרומות לקמפיינים של פוליטיקאים בציפייה לתמורה ע"ח הציבור). זה חלק מהשוק החופשי וזה חלק חשוב ודבר בראי וזה כן חלק מהתחרות רק תראה כמה חברות קמו בגלל שעובדים פרשו מחברת האם והקימו חברה מתחרה והנה עוד שקר של השקרניקים הסוציאליסטים נחשפת: http://www.mevaker.gov.il/serve/site/trumot_primeries_haavda.asp http://www.mevaker.gov.il/serve/site/trumot_primeries_halikud.asp#GA ולא אנשי עסקים הולכים? על בטוח כמובן הם תמיד יתרמו לשני הצדדים כי המטרה שלהם זה רגולציה והגנה מפני תחרות ומי שמספקים את זה הם הפוליטיקאים שלושה ח"כים מהליכוד מובילים בגיוס התרומות לפריימריס. ח"כים מקדימה ומהעבודה מתקשים להדביקם. בכנסת מעריכים שאנשי עסקים יודעים לזהות "עסקה טובה". רבים מהם מעדיפים "ללכת על בטוח" ולתרום לח"כים מהליכוד, בהנחה שאלה ישמשו לאחר הבחירות בתפקידים בכירים. http://www.haaretz.co.il/misc/1.1363870

hoshe

New member
יש הבדל בין תרומה של 1000 ש"ח לבין 125000 ש"ח

שלא לדבר על תרומות ענק כגון ה-10 מיליון דולר ששלדון אדלסון תרם לאחרונה לניוט גינגריץ'. אם גינגריץ' יעמוד בפני הכרעה האם להעדיף את האינטרסים של אדלסון או של הציבור הרחב - עד כמה אתה מאמין שהוא "יעמוד בפרץ"? עד כמה הוא יקדם את התחרות החופשית הקדושה שיטיף לה מעל כל במה אם זה לא יעלה בקנה אחד עם האינטרס של "בעל המאה"? האם אתה טוען שהעדפת אינטרס של המממן היא לגיטימית מבחינה ציבורית? אם התשובה היא כן אז אינך דמוקרט ואפילו אינך קפיטליסט - אלא תומך באוליגרכיה / פלוטוקרטיה (שלטון העשירים). אפשר גם להיות פוליטיקאי ולקבל תרומות נאות מבלי להיות מושחת - תראה למשל את רשימת התורמים של ח"כ יחימוביץ': 2063 תורמים, כ-717 אלף ש"ח בסך הכל, התרומה הגדולה ביותר היא 20 אלף ש"ח, הממוצעת 367 ש"ח והחציון 100 ש"ח.

Avi85F

New member
עוד שקרים סוציאליסטים נחשפים

Warren Buffett תומך באובממה ובהעלת המיסים שהוא מציעה רק שהתעמולנים הסוציאליסטים שכחו להזכיר שהעלת המיסים תשפיעה רק על 1% מההכנסות של באפט על 99% האחרים הוא רוצה התעקבות ממשלתית ורגולציה=הגנה. סורוס תומך גם באובמה וגם ברומני תעלומה....

Avi85F

New member
הפשיטת הרגל היא של הסוציאליסטים

...ממש כמו קומוניזם. אליוט שפיצר, לשעבר מושל ניו יורק, הוא קפיטליסט מושבע, ויחד עם זאת מביע כבר כמה שנים דאגה מפשיטת הרגל המוסרית של המנהלים הבכירים בוול סטריט ודומיהם. (עוד לפני שהסתבך בפרשיית מין מביכה... ולפני תנועת המחאה "אוקיופיי וול סטריט"). כמוהו יש רבים. הסוציאליסטים נותנים לוול סטריט והם בתורם לוקחים. הבעיה שהפוליטיקאים נותנים כי מנהלי WS לא שונים משאר בני האדם אם הפוליטיקאים יתנו כסף אנשים לא יקחו? תמיד יהיו אנשים שיקחו. מעניין שהסוציעלאיסטים מבאים דוגמאות ופוליטיקאים ואנשים עסקים (כמו באפט) שזה נוח להם שלא נוח להם אז פשוט קוראים להם קפיטליסטים חזירים. דובלספייק לא הומצא על ידי ג'ורג' אורוול שהסוציאליסטים השתמשו ומשתמשים גם היום. הפונדמנטליסטים של השוק החופשי מעלים על נס את התחרות, אבל בפועל השחקנים החזקים בעסקים ובפוליטיקה עושים הכל כדי להימנע מתחרות ולהטות את חוקי המשחק לטובתם. זה בדיוק העניין. ומי שאשם זה האידיולוגיה הסוציאליסטית. שנותנים לפוליטיקאים כח הם משתמשים בזה. ומי נותן להם כח ? הסוציאליסטים כמובן עם התוכניות ההזויות שלהם שהמדינה צריכה ויכולה "לדאוג" להם. המגוחך הוא שאם תנסה להסביר ל"פונדמנטליסטים" הנ"ל שהגבלת מעבר עובדים נוגדת את עקרון התחרות - הם עוד עלולים להתייצב לצד "מפירי הכללים" (כמו גוגל ואפל בדוגמא שהבאת) בתואנה שזכות הקניין שלהם עומדת מעל התחרות. ושאף אחד לא יתבלבל - העובדים הם הקניין של החברות. העובדים עובדים שם כי הם רוצים לעבוד שם או שאין להם מקום עבודה יותר טוב לעבוד בהם. המעסיק מרוויח-העובד מרוויח. העובדים הם לא הקניין שלהם. מה שהסוציאליסט שכח לרשום שבסוציאליזם כל אזרחי המדינ הם הקניין והרכוש של המדינה. לדוגמה: הסוציאליסטים דורשים דיור ציבורי? יופי מאיפו הם יקחו את הכסף ? מאזרחים אחרים כמובן מהשכבות החלשות וידפקו אותם האמת היא שהסוציאליסטים רואים באנשים פרות שאפשר לחלוב ושהם ישתו את החלב. דוגמה טובה לזה ברית המועצות יוון וכו... בקיצור - לדידם של חסידי השוק - אם אתה עשיר מותר לך הכל, והעיקר שאף גורם (כמו הממשלה) לא יתערב לטובת 99% האחרים.

את זה אמרו גם עם החוק לחופשה שנתית של שבועיים

וכאשר חוקקו את חוק מס ההכנסה השולי וכאשר חוקקו את חוקי הביטוח הלאומי למניהם וכאשר המדינה באה והגבילה את יום העבודה של העובדים ודרשה תשלום שעות נוספות .... שום דבר לא השתנה. הקפיטליזם היה חזירי ונותר חזירי. כל ההישגים הסוציאלים נלקחו בזכות הסוציאל דמוקרטיה ורק כי הקפיטליסטים פחדו ממהפכה.

Avi85F

New member
מוזר שאתה קורא לברית המועצות

וסין שבשם הסוציאליזם והשוויון רצחו יותר מ 100,000,000 בני אדם הישג או את יוון שפשטו את הרגל או את אירלנד או את איטליה אצל הסוציאליסטים רצח, עושק, ועוני נקרא הישג נו טוב...

מוזר שאתה ממשיך להזכיר את בריה"מ

ולא את הסוציאל דמוקרטיה. אבל זה מקובל אצל אנשים חסרי יושרה ומוסר. אירלנד לפני כמה שנים הייתה גאוות הקפטליזם על צמיחה מהירה... ואצל הקפיטליסטים שוד ורצח גם כן מקובל, ראה איטליה הפשיסטית וגרמניה הנאצית.

כפי שידוע לכולנו ובוודאי גם לך... הרי

שבברית המועצות ובסין לא היה בכלל סוציאליזים... שם שלט במירמה וביד רמה הקומוניזים שהוא אחיו התאום של הקפיטליזים... רק שהקומוניזם נישלו ורצחו ושדדו ובזזו את עמם בבגדי עבודה ובמילים בוטות וגסות... והקפיטל-ליסטים עושים את אותו הדבר בדיוק רק עם עניבות וחליפות ובמילים גבוהות ויפות... במילים אחרות זה נבלה וזה טרפה... בקומוניזם אנחנו תלויים אחד ליד השני... בקפיטל-ליסטים אנחנו תולים האחד את השני... בסוציאלזם אנחנו תלויים האחד בשני...

למעלה