עוד קצת עזרה בבקשה

כרמית 55

New member
עוד קצת עזרה בבקשה

שלום לכם חברים אני מבקשת ורוצה להודות לכל מי שענה ועזר לי בעינין המחלה של אימי. תודות מעמקי ליבי. כעת כמו שודאי ברור נתקלתי בבעיה קשה ביותר ולא יודעת מה לעשות ולאן לפנות. לפני 3 שבועות הייתה אחות מטעם הביטוח הלאומי לבדוק את תפקדיה של אימי ובשיחה עימי בסוף הבקור אמרה שתמליץ על עזרה ( שלא נדבר שאימי זקוקה לעזרה דחופה גם בגלל המוגבלות הגופנית שלה לאחר שהיא שברה את קרסול רגל ימיין ולא חזרה לתפקד בהליכה כמעט בכלל). כעת לא רק שלקחו לה את ה-5 שעות שבועיות שהיו לה הם לא מכירים במחלת האלצהימר שלה כלומר המסקנות של הועדה בביטוח לאומי היו שהיא לא זקוקה לשום עזרה. וכעת אין לה גם את מה שהיה ואני נקרעת כל יום אצלה ולא מצליחה גם לעבוד וגם להיות איתה. וכמובן שיש החמרה במחלה. בא לי להתאבד אני לא מסוגלת יותר!!!! יש משהו שאני יכולה עוד לעשות שהם כן יכירו במוגבליות ובמחלה שלה? אנא אם מישהו יודע עיזרו לי ולה. תודה

להגיש ערעור ומיד!

תגשי לעורך דין שיטפל לך בזה, אם קשה לך בעצמך. אבל הכי חשוב זה שתכיני תיק מסודר עם חוות דעת של כל רופא שבדק אותה על מצבה. בנוסף, גשי לסניף הביטוח הלאומי וצלמי את כל מה שיש בתיק שלהם ותביאי לעורך דין. אני באמת מבינה ויודעת היטב עד כמה קשה המצב שלך. הוא גם לא יהיה טוב יותר אם לא תעשי כלום. אמא זקוקה לעזרה, בזאת אין ספק. את תעשי הכל כדי שיהיה לה את זה. אם תתאבדי, את יודעת, את פשוט זורקת אותה לכלבים, זה מה שאת רוצה? אני מבינה שאת אומרת את זה מיאוש, אבל קחי את האנרגיה הזאת של היאוש (כן, גם יאוש זה אנרגיה, תתפלאי) ועשי בו שימוש לטובת כולם. בהצלחה.

כרמית 55

New member
0 שתיים

השאלה שלי למי להגיש להגיש ערעור ? במכתב של ביטוח לאומי הם כותבים להגיש ערעור דרך בית משפט לעבודה האם לזה את מתכוונת?

ענתי44

New member
כן כרמית

בסמכות בית המשפט לעבודה להורות לביטוח לאומי לתת לאמא שלך את המגיע לה כחוק. אני יודעת שיש אנשים בפורום שנעזרו בבית המשפט.

אמרתי לך, קחי עו"ד

ובדיוק מה שתעשו, תערערו בבית הדין לעבודה. די להתעללות של הביטוח הלאומי.

ענתי44

New member
תגישי ערעור

כרמית יקרה, כאן בפורום עלו הרבה פעמים מקרים של משפחות שהיו במצבכם. שהביטוח הלאומי דחה אותם. את צריכה להגיש ערעור. להצטייד במכתב רפואי שמציין שיש לה אלצהיימר ושהיא זקוקה לעזרה. תהיי בבדיקה הבאה, תעזרי לאמא להכשל. תצייני את חוסר יכולתה לזכור, את הסכנה של להשאיר אותה ללא השגחה את זה שהיא אינה זוכרת לקחת כדורים, שהיא עלולה להשאיר גז דולק....ללכת לאיבוד. ואם ידחו שוב תגישי ערעור לבית משפט לעבודה נגד ביטוח לאומי. אל תרימי ידיים. אם תתעקשי בסוף אמא תוכר ותקבל את מה שמגיע לה.אני יודעת שאת מרגישה שזה משהו נגדך ושאין תקווה, כולנו היינו עם התחושה הזו, אבל זה לא משהו אישי נגדך או נגד אמא זו מדיניות של מוסדות לנסות להתנער מאחריות ולכן תמשיכי לדרוש את מה שאמא שלך צריכה לקבל כחוק.

כרמית 55

New member
אכן

בוקר טוב לכן נשים יקרות אני לא ממש מתכוונת להתאבד ברור שזה מתוך יאוש בהבדיקה הקודמת היתה אחות ואני נכחתי בה כל פעם שניסיתי להתערב היא איימה שהיא תעזוב ולא יהיה לאמא חוות דעת אז הפסקתי. היא נתנה לי 5 דקות לבד איתה בסוף ואמרה שהיא תמליץ.שיתנו לאמא מטפלת.

ronnyw

New member
מצטרפת להמלצה: הגישי ערעור.

גם אני נדחיתי פעם ועוד פעם, גם עם אימא וגם עם אבא. אז הגשתי שוב ושוב, בסוף זכינו... מה גם שבין בדיקה לבדיקה החולה מתדרדר, ולכן הסיכוי "להצליח" (לצערנו...) גדול יותר. לפעמים זה גם תלוי בפרסונה הספציפית שבאה הביתה.יש אחיות אנושיות יותר ויש פחות. כנראה שזו שנפלה עליכם היא קשה - וגם שקרנית... בקיצור - לא להתייאש. אגב, אם אתם יכולים להרשות לעצמכם, לכו עם אימא לרופא פרטי, בקשו ממנו חווד דעת, ובקשו שיציין משהו בסגנון "מסוכנת לעצמה" (גם רופא משפחה עשוי להסכים להטות את השורש ס.כ.נ). זה עושה רושם על הבודקות. ומשהו כללי לגבי המחלה: אני חושבת שהמילה האסוסיאטיבית לאלהצהיימר היא "אורך רוח". הכל קורה לאט. ההתדרדרות, ההענות של המוסדות, ההבנה שלנו את מה שקורה - הכל איטי וכבד. קחי הרבה אויר, עשי מדיטציה, קראי תהילים - כל דבר לעשוי לעזור לך להפנים שמעכשו הכל קורה ל-א-ט ל-א-ט....

כרמית 55

New member
היי אישה יקרה

היי תודה על ההתייחסות. בביטוח הלאומי התעלמו לחלוטין מהעיניין שיש לה אלהיימר ורק קבעו שהיא מסוגלת להתלבש לבד ולהתרחץ לבד וזה שהיא נופלת והגשתי מסמכים לכך הם התעלמו אז??? במחלקה הקוגנטיבית בבית חולים רמבם אמרו לי שחוות דעת של רופא מומחה יכולה להכשיל כי ברופאה שלה כבר כתבה חוות דעת אלוהים אדירים מה כן לעשות אני חסרת אונים (גם אמא מיואשת וטוענת שאני לא עושה כלום לעזור לה אוףףףףףףףף. סליחה שאני רוטנת אבל אין לי איפה אף אחד לא מבין את הכעס והאין אונים שלי אתם ודאי תבינו. תודה מעמקי ליבי

ענתי44

New member
אולי להתלונן על הבדיקה

ועל היחס של הבוחנת שתוך חמש דקות פסקה שאמא שלך לא זכאית לסיעוד, תוך התעלמות ממידע רלוונטי, עם העתקים לכל מיני גורמים. פנייה לתקשורת או פנייה לבית דין לעבודה באזור חיפה שיורה לביטוח לאומי לשנות את החלטתו. ומשהו ממי שכבר כמה שנים בתוך האלצהיימר. אל תקחי את דבריה של אמא שלך כעלבון. זו המחלה מדברת מגרונה. יש חולים שכועסים על בן משפחה שעומד לצידם, מאשימים אותו בכל מיני האשמות שווא, למשל שהוא גונב להם.... את עושה הכי טוב שאפשר למען אמא. שולחת לך חיבוק של כוח.

כרמית 55

New member
בןקר אור

כמו שאת רואה את השעה אני לא מצליחה לישון כבר לילות. כן מוכר לי עיניין הגנבות כבר הואשמתי בגניבות ובדמעות ניסיתי להסביר לה שזה לא אני אבל.... תודה ענתי על התמיכה והחיבוק זקוקה להם מאוד.

ענתי44

New member
אני בשבילך מתי שתצטרכי

ואם תרצי אז גם במסרים אתן לך את הטלפון כשתצטרכי אוזן קשובה.... בדרך הקשה למדתי, כמו אחרים בפורום, שאין טעם לענות להם. שצריך לזרום איתם. כי כל נסיון להסביר להם, לתקן את הטעות או להתגונן, וגם אין טעם להפגע מהם. כי " הקול , קול יעקב- והידיים ידיי עישיו".... זה האלצהיימר שמדבר במקומם.

למעלה