עוד קצת על אוכל, שירות וגרידיות

עוד קצת על אוכל, שירות וגרידיות


הלכתי להביא לי ארוחת צהריים. בשל מזג האוויר והתחושה הכללית, בחרתי כמובן באוכל חם. קרוב למשרד שלי ממוקמת מסעדה מיוחדת שמציעה אוכל בייתי בתפזורת במחירים מאוד משתלמים - בכיסוי של הסיבוס שלי אני יכולה להזמין ארוחה מלאה שכוללת מרק, מנה עיקרית בשרית (יש אפשרות לערבב שני סוגים) + שתי תוספות ושתייה. בנוסף יש סלט ירקות וסלט כרוב חופשי. אנחנו אוהבים ללכת לשם גם כי האוכל טעים וזול וגם כי יש גיוון ("מנת היום").

כשהגעתי לשם היום גיליתי שהבעלים התחלפו, התפריט והמתכונת נשארו באותה צורה אבל המחירים השתנו, וזה התגלה כשהסיבוס לא עבר. בעל המקום החדש הסביר לי שהבעלים הקודמים תמחרו באופן לא רווחי ולכן הם העלו את המחירים. האמת - הוא צודק, ולמרות שזה לטובתנו לכאורה מההתחלה חשבתי שהם מגזימים, מה גם שהם מפנקים בכמות ובדרך כלל אני ובנות אחרות במשרד לא מצליחות להשתלט על הכמות ומשאירות חלק למחר (ואז מתפנקות עם משהו קטן ויקר יותר כתוספת). האמת גם שהשתייה דיי מיותרת עבורי לפחות, ותמיד לקחתי רק כי זה כלול וגם ככה מגיע לי (לאו דווקא מתוך גרידיות, יותר מחשבה פולנית). בעל הבית החדש גבה ממני את אותו המחיר על אותה הכמות כאקט של שירותיות, אבל בהחלט הייתי מבינה אם לא היה עושה את זה ואני מבינה את זה גם להבא.

מהצד השני, אני מניחה שיש לקוחות קבועים אחרים שפחות יגלו הבנה, כשבנוסף ממקום כזה שמשרת רבים מהעובדים במקום וגובה תשלום מהכרטיסים הנטענים, שיתאים את עלויות העסקיות שלו לגובה הכיסוי הממוצע. עד כה זו הייתה הסיבה העיקרית לכך שהעדפנו לקנות אצלם ולא במקומות אחרים שגם הציעו אוכל טעים ואיכותי, אבל במחירים שדרשו מאיתנו לוותר על מנה ראשונה ו/או על שתייה.
 
ועוד קצת על שירות ודברים קטנים וצורמים

היום הלכתי להביא ארוחת צהריים ממקום אחר. לא אגיד את השם המפורש אלא רק שזה סניף של רשת מוכרת ושאני לקוחה קבועה יחסית היות שקונה אצלם קפה לעיתים קרובות.

שמתי לב לתחלופה משמעותית בעובדים שאירעה לאחרונה, כולל החלפת בעל המקום, אבל לאחרונה היו שם פאקים שהם קצת מעבר: עמדת הסוכר למשל לא תמיד מצויידת, מפיות כבר לא מחולקות באופן חופשי (אם כי כשמבקשים מקבלים - מפית אחת), ונוספו לכך שוקיסטיות ומעופפות של חלק מאנשי הצוות. כשבאתי היום התבקשתי ע"י קולגה שהייתה שם קודם לבקש את השתייה ששכחו לצרף להזמנה שלה. אני הזמנתי מרק וסלט והמתנתי זמן רב מאוד, בסופו הוגשה לי שקית עם הסלט. כששאלתי היכן המרק, העובד שהגיש לי הוכה קצת בהלם ואמר שיבדוק מה קרה. בשלב הזה ראיתי כמה עובדים מתרוצצים וכמה דקות לאחר מכן הוגש לי המרק ע"י האחמ"ש (ברור לכם שהמרק שם מוכן מראש ונדרש רק למזוג ולארוז, נכון?).

האחמ"ש הגדיל ראש והציע לי כף - רק שהוא הביא לי אותה תוך כדי שאוחז בחלק שלה שמיועד להיכנס לפיו של הסועד, כך שביקשתי כף אחרת (הורס אותי כל פעם מחדש לראות עובדים בבתי אוכל שעושים את זה, וזו תופעה לא מאוד נדירה). לאחר מכן גיליתי שקיבלתי רק מנת לחם אחת - וזה אחרי שהובהר לי במפורש שמגיעות לי שתי מנות לחם, אחת לסלט ואחת למרק. בשביל זה לא ראיתי טעם לחזור אבל זה לא מעיד על מקצועיות יתר.

הסיטואציה הזאת הזכירה לי קנייה במעדניה לא מזמן, כשהעובד שם שעטה כפפות, גירד בפניו באזורים מסוימים - ואז פנה לארוז את מה שביקשתי. אני עצרתי אותו וביקשתי שיחליף כפפות והוא התנצל ובנוסף נעזר במלקחיים.
 
ושוב נזכרתי בסיפור שהיה ממש לאחרונה

לא זוכרת אם כתבתי פה או לא....

אבל - היו לי 20 אורחים, וכולם נותרו לארוחת צהריים.
כמחווה של רצון טוב, חילקנו להם תפריטים של רשת ידועה, וביקשנו שיבחרו את מנותיהם. פעם ראשונה ואחרונה שאני עושה דבר כזה!!!
מעבר לעובדה, שהיו בלבולים בין המנות, הם לא רשמו את השמות כראוי, למרות שעברנו פעמיים על הכל, וביקשתי שירשמו.

השיא היה שאחד האורחים היה חולה צליאק. הובהר שמדובר במישהו שלא יכול לאכול משהו עם גלוטן, וביקשנו סלט ספציפי שאינו מכיל משהו שיכול להזיק.
מה שלחו לו? - סלט שיש בו קרוטונים. מזל שעלינו על זה בזמן... אחרת אני לא הייתי פה יותר. כל כך כעסתי עליהם. כבר מזמן לא צרחתי ככה על מישהו, כמו שצרחתי על מנהל המשמרת.
 
זו בעיה מעצבנת שמתרחשת עם הזמנות גדולות

למרות שהיא ממש לא נדרשת, אבל יש מקומות בהם פשוט לא מצליחים לעבוד בצורה מסודרת.

לגבי נושא הגלוטן - הייתי מצפה מאותו בחור שיציע לבצע את ההזמנה בעצמו ו/או שיבחר מנה ספציפית ויגיד לך בדיוק מה להגיד למסעדה, כי זה לא דבר חדש שבבתי אוכל לא תמיד יודעים מה זה גלוטן (למרות העליה הרבה במודעות בתקופה האחרונה) ו/או מבלבלים עם משהו אחר, ככה שצריך לדבר בשפה אחרת או פשוט להגיד "אני מבקשת שבמנה לא יהיה...".
 
הוא בחר משהו ספציפי

וחזרתי והדגשתי שמדובר במשהו שהוא ייחודי לו, וביקשתי שיהיה בשקית נפרדת, עם השם שלו עליו.
אבל הם כתבו את השם שלו על סלט אחר, ועל הסלט שלו כתבו שם אחר.

ומדובר ברשת שמודעת מאוד לכל נושא האלרגיות, הסוכרת, הגלוטן והשאר.
הם מתגאים בזה שהם יודעים, ושיש להם מנות שמתאימות לכולם כולל לטבעונים.
 
רציתי לשאול באיזו רשת מדובר, אבל כבר ענית לי

ואני אישית לא ממש סומכת על המודעות והארגון של הרשת הזאת.

יש מסעדות שמצהירות על מודעות כי זה מאוד טרנדי, אבל בפועל הם לא תמיד מספקים את הסחורה ו/או מספיק שיש עובד אחד שלא תודרך כמו שצריך או שלא הבין את ההדרכה והתוצאות עגומות.
 

nathaliesh

New member
נשמע שאין ניהול

כלומר האחמ"ש לא באמת עושה את עבודתו, כי חלק מעבודתו זה לארגן ולפקח ששאר העובדים מתנהלים כראוי.
הקטע עם הכפית - איכס! איכס! מעיד על חוסר הבנה תהומי של התחום.
 
ועוד על שירות, והפעם חיובי


תסלחו לי על כך שייתכן ש(שוב) אשמע כמו פרסומת למכבי, אבל הם פשוט מוציאים את זה ממני: הייתי צריכה אישור כלשהו, לא משהו דחוף ולא משהו מיידי. התקשרתי לסניף וענתה לי נציגה אדיבה ששאלה במה תוכל לעזור. בזמן שהסברתי את הבקשה היא ביקשה ממני להמתין רגע, שמעתי אותה משוחחת ברקע ולאחר מכן היא התנצלה בפני, הסבירה שהיא גם אחמ"שית בסניף ולכן נאלצת לעשות עוד משהו במקביל והיא ממש מתנצלת על הייבוש (שהיה פחות מדקה). היא הסבירה לי מה דורשת הבקשה שלי ושהיא תבצע זאת במיידית, ביקשה את הפרטים שלי, אימתה פרטים ו-אמרה שהנושא בוצע, איחלה לי יום נעים ושוב התנצלה על ההפרעות ממקודם.

תשאלו למה אני מציינת את זה באופן מיוחד כשירות יוצא מגדר הרגיל בזמן שמהצד זה נשמע כמו האופן הכי לגיטימי והכי הגיוני לתת שירות? כי אני עדיין זוכרת מה היה כשביקשתי שירותים דומים מהקופה הקודמת שהייתי מבוטחת בה, ואני זוכרת בעיקר ניסיונות לנפנוף ו/או להפיל על מישהו אחר, ייבושים שלקחו הרבה יותר מדקה (כשברקע לרוב שמעתי שיחות חולין או ריבים בין העובדים) ובמקום התנצלויות לרוב קיבלתי טענות על כך שאני מצפה למשהו אחר (לפחות פעם אחת נשאלתי גם ע"י רופא למה אני מצפה משירותי הקופה לצד המלצה חמה לפנות לשירות פרטי).

דיברנו בעבר לא אחת על נושא איכות כ"א ותנאי העבודה ועל ההשפעה של כך על איכות השירות בהיבט של שחיקה ומרמור. בפעמים שהגעתי לסניף מכבי ונזקקתי לשירותי המזכירות שמתי לב שהם עובדים בשיטה אחרת ולכן התורים קצרים יותר - גם כי יש יותר כ"א (שתי מזכירות נוספות עושות את ההבדל, אפילו מזכירה אחת), גם כי הן עובדות הרבה יותר מהר וביעילות (איכות כ"א) וגם כי לרוב יש עובדת נוספת שעוברת בין הממתינים ושואלת לרצונם, ובמידה ומדובר בהליך קצר ופשוט היא מבצעת אותו במחשב נוסף ללא עמדה או ממלאת טפסים "במקום", וכך גם מקצרת את זמן ההמתנה עבור אותן מטופל וגם מקצרת את התורים עבור שאר הממתינים.

ואני נזכרת בתור צוואר הבקבוק במרפאת כללית שהייתי בה ואת חוסר הסבלנות הכללי של צוות המרפאה השחוק לעייפה (מה שבא לידי ביטוי ביותר מאשר מרפאה אחת) ומבינה עד כמה ניהול נכון והשקעה במשאבי אנוש יוצרת שביעות רצון גם מצד העובדים וגם מצד הלקוחות.
 
למעלה