עוד קצת על אנלוגי ודיגטלי בבקשה.

אוריא

New member
עוד קצת על אנלוגי ודיגטלי בבקשה.

שלום לכם, ןברכות לפתיחת הפורום. אם אפשר, אני מבקש עוד פרטים בקשר להבדל בין אנלוגי לדיגטלי. המכשיר מיועד לאבי, והוא מיועד לאוזן אחת בלבד. השאלות שלי: - מה ההבדל במבנה הפעולה, אם מישהו יודע. מה בדיוק אנלוגי\דיגיטלי עיבוד האות? - איפה צריכת הסוללות גדולה יותר? והאם הסוללות נטענות? - הבנתי שאין כיוון של עוצמת השמיעה בדיגיטלי. מה קורה אם בכל זאת רוצים לכוון את העוצמה? תודה מראש וסליחה על שאלות שאולי נראות לכם טריוואליות.

צלף

New member
בקצרה

ההבדל בין אנלוגי לדיגטלי. מבחינת הגברת העוצמה זה אותו דבר,מ אבל לדיגטלי יש יכולת מסוימת לסנן רעשי רקע, ולהגביר את קולות הדיבור הרלונטים. הפעולה היא שהמחשב דוגם את הקולות הנקלטים לפי העוצמה ותדירות, ומבצע עליהם פעולות מתימטיות לסינון הרעשים הלא רצויים, ןהדגשת הקולות הרצויים.
צריכת הסוללות הכי גדולה זה בדיגטלי מנסיוני. (באנולוגי 7 ובדגיטלי 6 ימים תלוי בסוגים גם) לא שמעתי על אפשרות להטענת סוללות - ובדגיטלי חיבים סוללות עם יציבות באספקת מתח, דבר שבלתי ניתן להשגה בסוללות שנטענות...
אני משתמש במכשיר שמיעה דגיטלי עם יכולת כיוונון עוצמת קול כמעט מקסימלית. אני מציע שתדרשו מכשיר שמיעה דגיטלי עם יכולת כיוון עוצמת קול, אם אין כזה לבעלי ירידה בינונית בשמיעה (אצלי חמורה) אזי ניתן לכוון עוצמת הגברת הקול מראש בזמן כיוון והתאמת המכשיר, וגם אחר כך אפשר לגשת לסוכן ולבקש התאמה מחודשת...

אוריא

New member
רק שנבין שהבנתי.

אם אני מסכם את מה שהבנתי מהתשובה המפורטת שלך זה יוצא כך: 1. במכשיר דיגיטלי יש עיבוד (DSP) שמנחית את רעשי הרקע ומגביר את הדיבור. מהסיבה הזאת אין למעשה משמעות לווליום והוא נקבע פעם אחת אצל היצרן. ממה שאתה אומר בסביבה רועשת יכול להיות שהוא ישמע יותר טוב ממני. 2. צריכת סוללות של כמה ימים מכניסה גורם כלכלי לעינין. כמה עולות סוללות? שוב תודה על התשובה המפורטת.

צלף

New member
מכשיר שמיעה לא שומע כמו אוזן רגילה

כאן העיבוד הדיגטלי מנסה לשחזר חלק מהיכולת של האוזן הרגילה, והיא היכולת להתמקד בקולות הרלונטים ולהזניח את הרעש. אבל זה לא כמו האוזן האנושית, ולכן אביך לא ישמע יותר טוב ממך ברעש
לגבי כיוון עוצמה, בדור הראשון של מכשירי שמיעה דגיטלים לא היה כיוון עוצמה, ואצל החרשים או כאלו שבעלי ירידה גבוהה בשמיעה זה היה בלתי נסבל, עשיו ניתן למצוא מכשירי שמיעה דגיטלים עם אפשרות לכוון את עוצמת הקול ע"י המשתמש באופן עצמאי... סולולות - באמת כנראה יש הבדלים קיצוניים בין חברה לחברה, מחיר הסולולות למכשירי שמיעה מאחורי האוזן הוא (תלוי בסוג ובסוכן) בין 24 ל- 30 ש"ח לחבילה של 6 סולולות, כלומר עבור מכשיר שמיעה אחד בהנחה של צריכה של סוללה אחת בשבוע זה יצא לך משהו כמו 30 ש"ח בחודש, מה שצריך לשים לב זה לא מחיר סוללה אלא האם אביך מסתדר טוב עם מכשיר שמיעה ?, זה שונה מאדם לאדם, וכדאי שהוא ינסה כמה סוגים...

אוריא

New member
ואפשר?

האם אפשר לנסות? זה מקובל? או שפשוט מנסים ואם זה לא מתאים הם יחליפו?

צלף

New member
חובה לנסות ../images/Emo70.gif

אי אפשר לדעת מראש איזה מכשיר שמיעה מתאים, חיבים לנסות כל מכשיר מראש מקובל תקופת ניסיון עד חודש, אם זה לא מתאים מחזירים. ישנם סוכנים שלוקחים עירבון כספי בשביל להבטיח החזרה במקרה של מכשירים בתוך האוזניה, מה שעושים זה שמיצרים את האוזניה ומדביקים לה מכשיר, ואם זה לא מתאים מחזירים את המכשיר שמיעה ומשלמים 10% מהמחיר הכולל רק (המחיר של האוזניה)

Dannyk

New member
הממ צירכת הסוללות

אצלי זה לוקח לגמור בקטריה תוך 3-4 שבועות וזה רק בדיגיטלי בעוד שבאנלוגי שהיה לי לקח לי שבוע לגמור יתכן ואני לא מעודען ישי מכשירים אנלוגים שיש אורך הרבה זמן עם בקרטיות. דיגטלי אתה יכול להבין בין צלילים בעוד שבאנלוגי אתה שומע הכל בערבוביה (רק דעה אישית ולא מקצועית) אם רוצים לכוון את העוצמה באנלוגי אפשר ידנית וגם בדיגיטלי מה שבדיגטלי הדבר המיוחד זה שהמחשב מתאים את התדרים של האוזן של אביך לסביבה וכפי שאמרתי באנלוגי כל "הסלט" נכנס לאוזן אני שוב אומר עדיף לבדוק מאשר לקנות ישר(תקופת ניסיון)

Dannyk

New member
צלף? לוקח לך לגמור תוך שבוע את ה

בקטריה? מזור לי זה לוקח כמעט חודש אנחנו מדברים על אותו מכשיר דיגיטלי?

צלף

New member
סביר להניח שלא

אצלי המכשיר הדגיטלי הוא מתוצרת חברת Oticon והסוג DigiFocus II. והוא מכשיר מהסוג ששמים מאחורי האוזן . ונועד לבעלי ירידה בשמיעה עמוקה עד חמורה מהו המכשיר הדגיטלי שלך? והאים שמים אותו מאחורי האוזן? או בתוך האוזן באוזניה ? או פיצפוני ששמים בתוך תעלת האוזן ? ועבור איזה ירידות זה...

צלף

New member
ממה שאני זוכר על האוידוגרמה

באוידוגרמה התחום החשוב שמודדים תדיריות שבהם משתמשים לצלילי דיבור דיבור וזה 4 תדירויות (500, 1000, 1500, 2000, hrz). מקובל גם לתחום את הירידות בעוצמה ב- db לפי דרגות כאשר: 50 - 70 DB: ירידת שמיעה בינונית. 70 - 90 DB: ירידת שמיעה עמוקה. 90- 120 DB: ירידת שמיעה חמורה. אני סבור שמכשירי שמיעה לתחום של ירידת שמיעה בינונית פחות צורכים בטריות כי הגברה שלהם היא פחותה... כמו כן מכשירי שמיעה בתוך האוזניה או התעלה צורכים פחות חשמל כי הם צריכים להגביר פחות את הקול (לארכפסת יש הגברה טבעית של 20 db). טוב את כל החומר אני מצטט לך מהזיכרון אז אם יש אי דיוק אפשר לתקן...

ליאורפ

New member
לצלף ודני

גם לי יש מכשיר שמיעה דיגיטלי מחברת SENSO. ודני צודק, אורך הבטריה היא בערך שלשה שבועות.(לפני שהיא נגמרת,מודיעה בצפצופים)ואז מחליפים לבטריה חדשה. והנני בעלת ירידה עמוקה. שאלה לצלף:מה הכוונה שציינת "מכשיר דיגיטלי עם יכולת כיוונון עוצמת קול כמעט מקסמילית"? עד כמה שאני זוכרת העוצמה שלי מכוונת היא על 120,

צלף

New member
ניסתי לפני שנתיים מכשיר שמיעה דגיטל

מחברת widex. שמה אפשר היה לשלוט בצורה ידנית רק באופן מוגבל על עוצמת הקול, אי אפשר היה להנמיך לאפס, תמיד שמעת משהו, וגם אי אפשר היה למקסם את הקול... ב חלק ממכשירי שמיעה דגיטלים אין בכלל את השליטה הידנית... כאן במכשיר שמיעה שיש לי (Oticon) אני יכול לכוון את העוצמה של הקול באופן ידני עד קרוב לאפס, וזה חשוב כי כמה שמכשיר שמיעה דגיטלי מסנן רעש, עדיין אין לנו את היכולת לשמוע את העולם החיצוני זמן ארוך...

גלאדיה

New member
מהניסיון שלי

כנראה שהמכשיר שיש לי (דיגיטלי) הוא מה שאתם מגדירים "ללא יכולת לשליטה על עוצמת הקול". אמנם אפשר להגביר ולהנמיך, אל רק בצורה מוגבלת. מצד שני, אם רוצים להנמיך לאפס, גיליתי שכיבוי המכשיר הופך אותו לאטמי אזניים מצויינים - זה חוסם כמעט כל קול. ולשואל המקורי - אני מסכימה לחלוטין עם כל מי שאמר לך לנסות לפני הקנייה. מאוד קשה להמליץ ככה "על עיוור" כי המכשיר המתאים מאוד תלוי באופי הירידה בשמיעה. ההמלצה היחידה שאני יכולה לתת לך היא למצוא טכנאי שאביך מרגיש איתו בנוח ולנסות מכשירים עד שהוא ימצא את מה שמתאים לו. הוא זה שיצטרך להסתדר איתו ולכן כל מה שנגיד חייב להלקח בערבון מוגבל.

למעלה