עוד קצת על החירמכ

• פותח הנושא 50
  • פורסם בתאריך

50

New member
עוד קצת על החירמכ

מקריאה קצרה בפורום מתקבל אצלי הרושם שאנשים מחזיקים פה מהחירמכ איזה סוג של סיירת או פלסר, שהמצב בשטח רחוק מלהיות כזה. עד לפני זמן לא רב כל יחידות החירמכ סבלו מבעיה תדמיתית קשה והיו נחשבות ליחידות הפחות איכותיות בחי"ר (בהרבה מקרים זה באמת התבסס על המציאות ועל סוג האנשים שהגיעו לשם). בשנה שנתיים האחרונות התדמית של החירמ"כ עלתה, הרבה בזכות שהיחידות שהיו נחשבות ללא משהו הוכיחו את עצמם בלחימה בשטחים, אבל עדיין אוהבים תמיד לצחוק עליהם בצבא. בכול מקרה היחידות האילו הן גדודים לכול דבר, ורחוקות מאוד מלהיות פלסר או סיירות או כל יחידה מובחרת אחרת, מכול מדד ובחינה. ראיתי גם שמיהו פה אמר שנחשון נחשבת ליותר איכותית מבניהן - אז זהו שלא, נחשון נחשבה ועדיין נחשבת ליחידה מאוד לא איכותית עם כח אדם ירוד ביותר שמגיע לשמה, למעשה עד ללפני שנה הם היו עושים רק רובאי 05, ורק השנה הם התחילו לעשות רובאי 07. לדעתי הצנועה עדיף ללכת לכל אחת מחטיבות החיר הרגילות על פני החירמ"כ - זה הרבה יותר כבוד.

fireman

New member
נחשון יורקתית?!?!?

מאיפה הבאת את זה? אני אשמח אם תפנה אותי לקישור. לגבי השאר, תדמית החי"ר מ"כ באמת הייתה ירודה אך משתפרת בשנים האחרונות ואכן בגלל פעולות מוצלחות בשטחים שהרי זה שטח הפעילות העיקרי שלהם ותרשה לי להעמיד אותך על מספר דקויות באופן כללי. אינני מכיר אותך אישית אבל תאמין לי שלא מכובד ולא יפה לומר שהאנשים בגדוד או בחייל זה או אחר הם" לא איכותיים" כי אחרי הכל אלו סטיגמות צבאיות, מהיכרות שלי עם החי"ר מ"כ חרוב ושמשון גדודים להם הייתי שייך בזמנו ועזבתי בשלב מסויים בתור אדם ללא אינטרסים אני אומר לך שיש שם אנשים איכותיים ואיכותיים פחות, ככה זה בכל מקום בצבא, תמיד יש את אלו שהם עושי הבעיות והם בד"כ מנופים מיחידות חי"ר מי שמעוניין ללכת לקרבי, חי"ר מ"כ זאת בהחלט אופציה מכובדת (כל עוד זה לא נחשון) בהצלחה

למעלה