עוד קצת על טכניקת חריכת העץ

zvika f

New member

אגרטל בקוטר 130 מ"מ ובגובה 120 מ"מ

yulevi

New member
זה מזכיר../images/Emo59.gif../images/Emo59.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

WOODY HAREL

New member
יהודה תזהר שלא יתפוצץ לך בפנים

זה בלי נצרה....
חחחחחח

artagel

New member

עבודה יפה מאוד,רעיון מצויין להחליף גוון של העץ.

yulevi

New member
../images/Emo92.gif

תוסיף לנו יותר מידע וטיפים על העבודה והשיטה שבה היא בוצעה

arsar

New member
לענין הביצוע ועצמת החריכה

1. בלוק עץ אוקומה בגודל הרצוי 2. עבודה במפסלות חצי עגולות במידות רוחב שונות. 3. עבודות גילוף לעולם איני מלטש! כל מה שנראה כליטוש מבוצע במפסלת. ויש שיטה מענינת שלמדתי באפריקה אצל גלף עץ מקצועי - הוא משפשף את העבודה בידית העץ של המפסלת וזה נותן לו ברק שלא תוכלו להשיג אף פעם בכל אמצעי ליטוש. 4. ולענין הכהות, או חריכת העץ: כפי שכבר העירו פה, ואיני מניח שהיתה כוונה של מאצ'ואיזם... הכל ענין של טעם ואפשרויות. כל עץ מגיב אחרת לחריכה בעזרת ברנר. עץ רך יגיב אחרת מאשר עץ קשה. עץ אורן יחרך קשות בטבעות הלבנות ויישאר כמעט ללא שינוןי בחומר הכהה. אם ניסיתם לחרוך עץ קשה בטח נוכחתם לדעת שהחריכה לא ממש משכנעת אותו. לעומת זאת, עץ רך כמו אוקומה, לא רק שנחרך לעומק עם כל מעבר הברנר, אלא שגם כאשר מתחילים להסיר את הפיח מסתבר שהוא מתחפר בין הסיבים. וכדי להוצא אותו משם (בעץ רך) אתה נזקק לניירות לטש, מה שאני לעולם לא אעשה לעבודת גילוף. למה? בפעם אחרת. ולשרית: אשמח אם תתארי את מהלך העבודה של המוצר שהראית כאן. האם בצריבה בלבד?

תשובות:...../images/Emo22.gif

בעבודה הראשונה, חרכתי בעזרת ברנר זעיר, שנותן לי את הצורך המידי והמדוייק בחריכה... ניסיתי ליצור מראה של "קלף" על גבי הצלחת, וגם להבליט את הכרסום בעץ. היות ואני קונדיטורית במקצועי, הברנר, בהחלט יד ימיני, וגם שם החריכה היא פונקציה נפלאה על גבי חומרים המכילים סוכרים והנצרבים בקלות, אך נדרשת זהירות לא להשחיר. בקופסה המיועדת לצמר גפן חרכתי בעזרת צורב, עם חוט להט. מנקדים בצפיפות את החומר, ומכסים אותו לחלוטין, פרט למקומות שרוצים שיישארו בהירים, לצורך העצמת הדוגמה. הברנר משמש אותי לצביעה פנימית של קופסאות ושוליים של מסגרות, במקום לצרוב, או לצבוע בצבעים שלא שייכים לעבודה. עץ האורן מגיב לדעתי, נפלא לחריכה, ומוצא את הטקסטורה הנפלאה שלו. אכן, לטעמי ליטוש רק יפגע בחריכה, ועדיף, להבריש עם מברשת מתכת עדינה להוציא את שאריות הפיח, שכן, אם מחפים את החריכה בלכה או כל חומר נוזלי אחר, הפיח צובע את המקומות שרוצים שיישארו בהירים או מודגשים. יום נפלא לך.

arsar

New member
שרית יקרה (תרשי לי ממרומי שנותי...)

מקבל את הערותיך. (אנא מסרי לי את פרטי ה"ברנר הזעיר" והיכן אפשר לרוכשו). אצלי בכיתה עובדים להסרת הפיח במברשת סיבי פליז ובברזלית. אני מלמד (!!!) צריבה בעץ כבר למעלה מ-16 שנים... אף שאישית אני מעדיף את עבודת הגילוף בעץ ואבן. אך תמיד אודה על כל מידע חדש. אני פשוט אוהב לצבור ידע - כדי להשתמש בו ולהנחילו לאחרים במידת יכולתי.

yulevi

New member
אבקש לפתוח שרשור חדש בנושא ../images/Emo92.gif

כי זה תחום שונה מנושא השרשור הנוכחי,וכדי לתת במה מיוחדת לנושא הצריבה

אני באמת תוהה... מה ההבדל?

לא שאמשיך את הדיון המטופש והילדותי הזה? כאן דנים על שיטות חריכה. אפילו אתה, ביקשת מידע נוסף על השיטה. כאשר אני מסבירה על השיטה שלי זה עובר פאזה? הבנתי! אתה הבנת?

yulevi

New member
שריתוש יש עניין והתעניינות../images/Emo140.gif

לכן ביקשתי לפתוח שרשור חדש בנושא צריבה כדי לתת לנושא הצריבה במה נפרדת,את מוזמנת לפתוח שרשור חדש ולהעיר את הנושא.הבמה שלך

כהה מדי לטעמי...

וגורע לחלוטין מסוג החומר.......הדיוט היה חושב שמדובר במתכת... אבל, הכל עניין של טעם. הנה, צריבה, חריטה(כרסום בעץ) וחריכת עץ בעזרת ברנר זעיר.

artagel

New member
ועוד שיטת חריכה/השחרה

העבודות שהיצגת יפות עלה בדעתי לשלב גם צורת ביצוע כחריכה או צריבה בעבודותי אך לעניין העבודה של צביקה ניראה לי כי אם הוא היה מלבין את ההבלטה לא היו רואים אותה דרך אגב ראיתי כד דומה עם דוגמא של צמה בצבע שחור כולו היה מרשים. www.2all.co.il/Web/Sites/pictureandwood

zvika f

New member
כהה מדי??????????...

שריתוש, מימים ימימה אהבתי את עבודותיך אבל לא הבנתי את הקשר בין העבודות שלך ושלי????? האחד אוהב סושי והשני מת על פלאפל, את הרעיון לאגרטל העתקתי מmark hancock שהוא חרט אנגלי מפורסם. אם מארק ממקם עבודה דומה לזו המוצגת כאן באתר הבית שלו ,אזי כבוד הוא לי לנסות ולחקות אותו
האתר של מארק:http://www.hancockhome.freeserve.co.uk/gallery.htm

yulevi

New member
כל יצירה והחן שלה

אני אוהב את הסגנון,כל אחד וטעמו עימו,וצביקה אני בכלל אוהב את העבודות שלך

artagel

New member
כהה מדי??????????...

הבן אדם אוהב את עבודתו כפי שהיא ובגוון הנוכחי אזי למה אתם מוציאים לו את הרוח מהמפרשים?

למעלה