עוד קצת על מזכירות חניכים...?

adiya-nahariya

New member
עוד קצת על מזכירות חניכים...?

יום טוף רציתי לשאול עוד מס´ פרטים אודות מזכירות החניכים, מקווה שמישהו יוכל לענות. א. במזכירות החניכים, ייקחו חלק נציגי כל חטיבות הנוע"ל? כולל המגזר, בני המושבים וכו´? ב. המזכירות כוללת לינה?!? מדומני שראיתי שהיא תערך בשני תאריכים, וזה קצת תמוה בעיניי. זהו לעת עתה. בברכת עלו והגשימו, עדיה, קן נהריה

קבלי עוד קצת...

שלום עדיה, בתשובה לשאלתך, המזכירות היא רק של המגזר החינוכי. מועצת תנועה וועידה הן הגופים ה כלל תנועתיתים, אך אלה לא התכנסו כבר מספר שנים רב (אני לא זוכר מתי בפעם אחרונה, נדמה לי שאחרי רצח רבין התכנסה מועצה). ובקשר לשאלה השניה, כן! הלינה תהיה ברביד ובו גם תתקים המזכירות במשך יומיים. זו תהיה מזכירות משמעותית ורבת תוכן ולכן היא תערך יומיים. (למי שלא קרא את ההודעות האחרות על המזכירות, היא תתקיים ב 25-26 בינואר בקיבוץ רביד. כל קן צריך לשלוח 3-4 נציגים)

עוד קצת שאלות, ותלונה קטנה.

גור, גור, גור... (סתם התחשק לי לכתוב את זה). בכל מקרה, אני אישית מוחה בתוקף מעל במה זו בנוגע לתאריך המזכירות, ובאותה מחאה אני גם קורא קריאה נרגשת להחרים סופית את משרד החינוך! בגרויות, בגרויות, איזה מכה... מועד חורף בהיסטוריה ב- 27, כמה חבל... וחוץ מאשר לבכות על מר גורלי, שאלה קטנה גם בפי, אם כבר פתחו את הדיון הזה פה- מישהו יודע מה יהיה בדיוק נושא המזכירות? או שהוא בכלל עוד לא נקבע? בכל מקרה, אם למישהו יש תשובה, אשמח מאוד. רועי שביט, קן פ"ת מרכז.

לא ממש...

...הבנתי את הנושאים אם תוכל להסביר קצת בפשטות יותר (ואל תחשוב שאני טיפשה או משו... טוב?...) וגם איך אני מסבירה לבוגרת לשא הייתה אף פעם באף מועצה מהתנועה מזה בדיוק? אני אישית רק במועצת מחוז אבל במזכירות עוד לא הייתי (רק השנה נכנסתי לבוגרת...) וגם אני לא יודעת בדיוק מה הולך שם אז תסבירו.. אם אפשר

adiya-nahariya

New member
תודה ו....עוד משהו

thanks. תגידו, אתם לא חושבים שיש צורך באיזשהו כנס/סמינר על עקרון מזכירות החניכים, או נשיאות החניכים, שיאגד את כל חטיבות הנוע"ל תחת כנפיו?. הריי בכל הזדמנות אפשרית נאמר שאנו "התנועה הגדולה ביותר בישראל", ואף נעשו ניסיונות להוסיף את הסולגן "התנועה המגוונת ביותר בישראל (או משהו כזה...)". האין מן הראוי שנמחיש זאת? שאר חטיבות הנוע"ל, פרט לחטיבה החינוכית, מהוות גם הן חלק נכבד במיוחד מן התנועה. סמינרים משותפים, טיולים משותפים, כנסים משותפים אין. (פרט לסמינרים בודדים שניתן למנותם באצבעות יד אחת עם חטיבת המגזר הערבי) לא הגיע הזמן להתאגד קצת?

תרשו לי לסכם

בסוף השבוע ה25-26-1-2002 תתקיים מזכירות חניכים ארצית. במזכירות יישתתפו3-4 נציגים מכל קן של תנועת הנוער (המגזר החינוכי) והיא תעסוק בשני נושאים. הנושא הראשון הוא מוסדות החניכים בנוער העובד, איך הם עוזרים להגשים את ערכי התנועה וגם איך לעזאזל עושים את זה!!! הנושא השני שיידון הוא תגובת התנועה כלפי החברה בישראל, שאלות לדוגמא: האם על התנועה לצאת להפגנות? על אילו נושאים? בקשר לפורום דוגמת המזכירות בו יהיו נציגים מכל חטיבות התנועה: פורום כזה קיים, הוא נקרא מועצה ו\או וועידה. נכון, גוף כזה לא התקיים זה זמן רב (המועצה האחרונה נערכה ב1998) אבל זה קיים ולאחרונה יש שמועות שרוצים לקיים מועצה אך לא ברור עדיין מתי וכיצד זה ייתקיים . עמית בלוגובסקי קומונר קן נתניה ומלווה נשיאות חניכים

עמית, תתבייש!

אתה מלווה רק את נשיאות חניכים? כבר שכחת את המועצת מחוז שהולכת וגדלה? טוב....בכל מקרה- תודה על האינפורמציה, ומקן עתלית אני מבטיחה שיהיו נציגים! ביי ביי

בהחלט הגיע זמן.... למען האמת רציתי לצאת למזכירות (עכשיו אני בשלבים... לא שזה משנה - כי הקומונרים שלי לא מזיזים את התחת שלהם ועוד לא דיברנו על זה אפילו....), וזו אחת הנקודות שקיוויתי שנדבר עליהן... אבל כפי ששמת לב - ממש אוהבים לדבר בתנועה...

למעלה