עוד קצת ענייני תחבורה ציבורית למילואימניקים

subatoi

New member
עוד קצת ענייני תחבורה ציבורית למילואימניקים

פניתי לפני כמה חודשים לח"כ איתן כבל כדי להתלונן על כמה בעיות רציניות לדעתי בענייני התחבורה הציבורית של חיילי המילואים. על הדרך גם העליתי את עניין שובר התשלום שאנחנו מקבלים ביום האחרון למילואים ולפעמים נשלח לנו הביתה (אני חושב שזה היה בעיקר בעקבות דיון פה בפורום, אבל אני כבר לא זוכר בוודאות).
פנייתי הועברה לסא"ל אמיר חי, ראש ענף תכנון כוח אדם מילואים באכ"א ולהלן התשובה שהגיעה. יש פה קצת חדשות ("מיכון שוברי הנסיעה") אבל זה די עמום ולא ברור לצערי הרב. נקווה לעוד חדשות בקרוב.

"קראתי בעיון את פנייתו של חייל המילואים ולהלן תפורט התייחסות לסוגיות אותן מעלה:
החל מינואר 2013 ניתנת האפשרות לחיילי המילואים לקבל החזר כספי אשר יהווה השתתפות חלקית בהוצאות הנסיעה בעבור הגעה למקום השירות וחזרה ממנו, כולל יציאה לחופשות ע"פ זכאות.
חייל המילואים יכול לבחור האם הוא רוצה לקבל החזר בהוצאות נסיעה למקום השירות וחזרה ממנו על בסיס השתתפות בהוצאות נסיעה שישולם ע"י צה"ל ישירות לחשבון הבנק או שלחילופין מעדיף להישאר בשיטה שהייתה קיימת עד כה בה יהא זכאי לשוברי נסיעה בתחבורה ציבורית.
עבור אותם חיילי מילואים אשר בוחרים להישאר בשיטה הישנה של שוברי נסיעה, אנו נמצאים בשלבי עבודת מטה מתקדים למיכון שוברי הנסיעה, בשיתוף משהב"ט וחברות התחבורה הציבורית.
מיכון השוברים יאפשר לחייל אשר בחר בשיטה של שוברים, לקבל שוברי נסיעה שיונפקו לו ע"י המערכות הצבאיות, לטווח תאריכי המשימה אליה זומן (לא מועד ספציפי כפי שנהוג כיום).
בסיום עבודה מטה זו יופצו הנחיות מסודרות הן לגורמי הקישור בצה"ל והן לנהגי האוטובוסים בחברות התחבורה הציבוריות השונות, בנוסף יינתן דגש לחברת אגד בעניין הנפקת בול להמשך הנסיעות הבאות.
באשר לסוגיית טופס 3010 (טופס השחרור המוגש לביטוח הלאומי) – לא קיימת כל סיבה שהחייל לא יקבל את הטופס במעמד השחרור, הדבר ייבדק במקביל מול יחידתו של הפונה.

בכבוד רב ובברכת חג שמח"

לא הבנתי את כל המשפט הזה

מיכון השוברים יאפשר לחייל אשר בחר בשיטה של שוברים, לקבל שוברי נסיעה שיונפקו לו ע"י המערכות הצבאיות, לטווח תאריכי המשימה אליה זומן (לא מועד ספציפי כפי שנהוג כיום).

אשמח להסבר

subatoi

New member
הלוואי ויכולתי לענות. אין לי מושג.

מה זה "מיכון השוברים"? במה זה שונה מהמצב הנוכחי? האם זה עדיין יהיה מוגבל לכל החברות מצד אחד ולאגד מצד שני?
אין לי מושג. ואני מתלבט אם להתעקש ולקבל תשובות קצת יותר רציניות ופחות אוטומטיות. דעתכם?

אושי231

New member
זה אומר שאם עד היום השוברים שניתנו בצו

הקריאה היו עם תאריך ספציפי ליום הראשון של המשימה, כעת הם יהיו לכל תארכי המשימה.
מיכון זו התוכנה שבאמצעותה משתמשים על מנת להפיק את הצווים.

subatoi

New member
שזה טוב, אבל.

האם זה אומר רק נסיעה אחת בטווח הזה? כי אם כן, לא הרווחנו כלום. עדיין נהיה חייבים את שירותי הקישור כדי לקבל שוברים לדרך חזרה, בכל יום שזה לא יהיה.

ודי מוזר לי שב"מיכון" הוא התכוון לתכנה. הוא משתמש בזה כפועל. הרי גם היום השוברים באים עם הצו, אז מה החידוש פה כשהוא אומר שיהיה מיכון של השוברים?

למעלה