עוד קצת פסח - רעיונות לסדר

ימימה

New member
עוד קצת פסח - רעיונות לסדר

#פותחת שרשור חדש כי הקודם התארך וגם נטה לכיוונים כלליים יותר#
הקיצר, אני מארחת את המשפוחה לסדר פסח, משהו כמו 25 אנשים, לא טבעוניים ברובם הגדול (גם בנזוגי והילדים שלי לא טבעוניים). הסדר לא יהיה טבעוני אבל בהחלט אמורות להיות אופציות טבעוניות מפתות...
אז במקום מרק עוף יהיה מרק ירקות טוב עם קניידלעך טבעוני, כבר עשיתי לפני שנה ויצא מצוין.
יהיו תפוחי אדמה ובטטות בתנור ואורז כלשהו, ויהיו כמובן סלטים שונים ומשונים. רעיונות לאורז מעולה, לסלטים טובים וכמובן למנות טבעוניות נוספות מתאימות שגם האומניבורים יעופו עליהם, יתקבלו בשמחה גדולה.
אנחנו אוכלים קטניות, דרך אגב.
 
אורז מהיום

בסיר טיגנתי הרבה בצל להשחמה, הוספתי חופן שקדים מולבנים במגוון רמות ריסוק, מהמסננת הוספתי אורז בסמטי מעורבב בעדשים חומים קטנים ועדשי דאל צהובים. כיסיתי במים, תיבלתי במלח, כמון טחון ופלפל שחור, יצא משובח.
תמיד ניתן להוסיף פטריות קצוצות מטוגנות עד אידוי כל הנוזלים.

מעבר לזה בעיני כל אורז שעליו מניחים תבשיל עז טעם עם רוטב זה משובח- עלים ירוקים עם גרגרי חומוס זרעי כמון וזרעי כוסברה, מטבוחה ברוטב מצומצם, קוביות קישואים בשלושה צבעים עם בצל ירוק והרבה שום...

עוד אורז שהוכן לא מזמן וגרף תשואות היה אורז ירוק. האורז ,שוב בסמטי, בושל עם מחית של עלים-כוסברה,פטרוזיליה,סלרי, תרד...עם הרבה כורכום טרי מגורר ,מלח, פלפל שחור ושמן קוקוס-כף אחת.

 
תמקדי אותי

כששואלים אותי ככה אני מתמלאת ולא יכולה לעצור.
רוב המתכונים שלי כשרים לפסח כי אצלנו נטול גלוטן. השאלה אם את צריכה מוצרים חתומים לפסח או מספיק לך לדעת שאינן חמץ בוודאות.

פשטידת עלים ותרד על בצק פריך דקדק עם גבינת שקדים וטופו.
פשטדות של בצל פטריות עגבניות מיובשות וממרח "גבינה לבנה"...

כריכי חצילים ממולאים מטוגנים ברוטב מתוק חמצמץ

קציצות פטריות נפלאות מטוגנות ואז אפויות בשני רטבים שונים.

סלט של פרות עם בצל, ירק, פרוסות ליים דקיקות....

סלט שומר קולרבי וצנוניות ברוטב נענע או עשבי תיבול טריים אורגנו/אזוב/קורנית...

בלינצ'ס "כבד קצוץ" רוטב פטריות

לחמניות בצק "גבינה" וטופו ממולאות זיתים- שוס

וגם קינוחים

תגידי מה את רוצה, מה חומרי הגלם העדיפים עלייך.
 

ימימה

New member
וואו, קשה....

הכל נשמע טוב...
אנחנו רק לא אוכלים חמץ, אין בעיה של כשרויות. רוב האורחים שלנו ממילא אוכלי חמץ בפסח

אני לא מתה על מתכוני טופו, אבל אם יש קצת במתכון באופן לא מורגש זה בסדר...
אשמח לשמוע על קציצות הפטריות (אני מתה על פטריות בכל צורה) ועל כריכי החצילים. בכלל, עדיף דברים כאלה, שבאים בקטנה ולא פשטידות דוקא, אם כי להמשך הפסח גם מתכון בצק פריך לפשטידה ישמח אותי.
ובמה את ממלאת את הבלינצ'ס ואיך את עושה את רוטב הנענע לסלט?
 
מנסה לענות על הכל

קציצות פטריות- אני הכנתי ק"ג ורבע פטריות טריות חתוכות גס יחסית, ארבעה בצלים חתוכים לטבעות. במחבת עם מעט שמן זית, בערך 10 דקות, רבע שעה שכל הפטריות משנות צבע והנפח יורד, בשלב הזה הוספתי חצי ראש שיני שום מקולפות ונתתי עוד חמש דקות.. הנחתי במסננת לאיבוד נוזלים. בינתיים הכנתי קערה לתוכה הכנסתי כוס+של פטרוזיליה וכוסברה מקוצצות דקדקדק, העברתי את הפטריות השום והבצל למעבד מזון וטחנתי קצר שתצא תערובת קצוצה גס. הוספתי לקערה, הוספתי קמח חומוס, התחלתי בחצי כוס. הוספתי עמילן תפוחי אדמה ,כחצי כוס ורבע כפית קסנטן גאם. מלח, פלפל שחור, קטרי,קינמון וכמון. אפשר גם רוטב סויה. ערבבתי הכל . הטקסטורה צריכה לאפשר לקרוץ ביד רטובה מן התערובת ולכדר קציצה. עיגלתי קציצות ושיטחתי , טיגנתי 3 דקות על כל צד והנחתי בתבנית אפיה על ניר אפיה. בהזדמנות הראשונה ערבבתי רוטב סויה נ"ג עם שום כתוש פלפל חריף מיץ לימון וטיפונת סילאן וזלפתי על הכל. בפעם השניה טחינה גולמית עם סילן וחריף וזלפתי. אפיתי עוד 15 שעה בערך.

אמשיך אחר כך, פתאום זה המון לכתוב. עוד אשוב
 
מלית לבלינצ'ס

פעם אחת עשיתי מטופו, אגוזי מלך,זרעי חמניה, הרבה בצל מטוגן,פלפל שחור גרוס, מעט ברנדי ושמרי בירה ויצא דומה לכבד קצוץ.
פעם אחרת עשיתי מקישואים על בצל קצוץ שנתתי לרוב הנוזלים לצאת ואז הוספתי שמרי בירה , אגוזי מלך וזרעי חמניה טחונים פלפל שחור גרוס וקצת קמח תפוחי אדמה.
 
רוטב נענע

שום כתוש, בצל ירוק,תרכיז רימונים רבע כוס,מלח,פלפל שחור גרוס, מיץ לימון סחוטרי- תתחילי משליש כוס,מעט חומץ משובח לא יותר מרבע כוס ותתחילי מפחות,סילאן או מייפל טבעי בערך רבע כוס, צרור נענע עלים ללא גבעולים וחצי צרור כוסברה.
שמן זית

כל הרכיבים במעבד מזון חוץ מהשמן שאותו מוסיפים לאט לאט עד הגעה לסמיכות הרצויה
 
חצילים

בערך 15 חצילונים מוארכים.או שלושה חצילים לא גדולים חתוכים לפרוסות עבות שחותכים באמצע כמעט עד הסוף כהכנה לכריך.
שטפי החצילונים, חרצי בהם חריץ עד לעוקץ כך שנוצר כמו כריך. הכיני מילוי מכוס אורז
שבושל עם קצת מלח ותערובת אגוזים(שקדים,שקדים מלוחים,פקנים,אגוזי ברזיל יחד כ100 גרם) +חמוציות- חופן+פלפל חריף+כוסברה/פטרוזיליה חצי צרור- הכל לטחון במעבד מזון לתערובת פרורית. מלאי את החצילים בתערובת האורז עם האגוזים. טבלי בבלילת קמח חומוס ומי סודה- סמיכות פנקייק וטגני. הניחי בכלי לאפיה/בישול. אם נשארת לך שארית מילוי ערבבי אותה עם מה שנשאר מתערובת החומוס, צרי קציצות קטנות טגני אותן והוסיפי לכלי. זה שוס בפני עצמו!
הכיני רוטב-
בין שליש לרבע כוס סירופ מייפל אורגני.
2 לימוני ליים על המיץ + גרידה שלהם, אם אין ליים אז לימונים רגילים.
ג'ינג'ר מגורר, לפי הריח כמה שמתאים לך.
קצת מלח, את אלה להוסיף לפרוסות בצל-אני השתמשתי בחמישה סגולים\ עם קוביות מעשר תאנים טריות וחופן חמוציות קצוצות .ערבבי והוסיפי מים התחילי בחצי כוס ועד לכוס שלמה. תקני התיבול בהתאם.
שפכי הרוטב על החצילים ואפי/ בשלי על אש קטנה כחצי שעה.
פזרי פטרוזיליה /כוסברה קצוצה להגשה

אם אין תאנים ניתן לעבוד עם אגסים או תאנים מיובשות ושזיפים מיובשים.









 
בצק פריך למאפים מלוחים

שתי כוסות קמח נ"ג אני מערבבת כוס וחצי קמח וחצי כוס עמילן. לרוב משתמשת בטף+אורז מלא או שקדים טחונים ועמילן תפוחי אדמה או קורנפלור.
מוסיפה רבע כפית קסנטן גאם.
40 מ"ל שמן זית, 50 גרם שמן קוקוס.
מעט מלח. עשבי תיבול מיובשים טם בט לך.
מערבבת הכל לפרורים ומוסיפה מים בעזרת כך עד שמצליחה לאחד ביד קציצה גם אם היא מתפרקת אחר כך. ניתן להוסיף מראש יוגורט סויה לבן אחד ולראות אם צריך להרטיב עוד.
מקררת מעט ומשטחת דק על תבנית האפיה המתאימה למאפה המתוכנן.

עכשיו זה כבר תלוי בך. יש מקרים בהם אני אופה את הבצק מראש ויש מקרים בהם אני אופה עם המלית יחד. אני מתכננת על פשטידת בצק שקדים, ממרח עגבניות מיובשות, מעל שכבת פסטו ומעל "גבינת" טופו עם שום וככה ואולי בלי פסטו ובתוך הגבינה עלים, לא סגורה עוד. במקרה הזה אאפה את הבצק 10 דקות מראש.
 
לגבי הטופו

אני מאד מחבבת טופו ובמיוחד את הרך. הוא משדרג בצק ברמה אחרת ובתערובת פשטידה כשהוא טחון או מרוסק דק זה מושלם.
 
דרך אגב במסגרת הממולאים שהוזכרו כאן

דלעות ערמונים ממולאות ברסק אגוזים עשבי תיבול ופטריות צלויות
או פרוסות דלורית מרוקנות כמו טבעות וממולאות בגבינת שקדים וירוקים או תערובת קטניות מושרות היטב וטחונות מעורבבות בטחינה גולמית והרבה שום

אופים בתנור עם זילופי סילאן על מצע פרוסות זוקיני או עגבניות או שניהם ופלפלים חריפים
 
מקווה שעניתי על הכל

מציעה לגבי מוצרים שאין לקנות עם הכשא להצטייד מראש. נניח בשנה שעברה לא היו יוגורטים סויה כשלפ ולא על מני סוגי קמח נ"ג
 

ימימה

New member
לגמרי


נראה לי שהעסקתי אותך במשרה מלאה...
המון תודה!
הכל נשמע נפלא ותקבלי דיווח מה יצא....
 
מתבקש ממולאים

ואם אם אוכלים אורז, זה ממש קל (יחסית!)-- סיר של ירקות שונים ממולאים באוורז או באגוזם והרבה עשבי תיבול
(אני הכנתי פעם סלק קטן ממולא בקרם קשיו, היה הצלחה גדלה. אבל הרבה עבודה)
תחתיות ארטישוק (קפואות, מופשרות) ממולאות באגוזים ועשב תיבול
קציצות כרובית ושקדים אפויות עם מטבע גזר... סטייל. גפילטע פיש. אי מתה עליהן, אחותי לא סובלת אותן... כלומר הדעות חלוקות. מעולה עם חזרת.

לזניה ממצות
פשטידת תרד
הרבה אנטיפסטי
לקינוח, למרות שלטעמי הכ יכף סלט פירות.... גלדה מקרם קוקוס ותותים, א קרם קוקוס וממרח פיסטום. ממתקי תמרים ושוקולד,
 

ימימה

New member
רעיונות טובים

תחתיות ארטישוק נשמע לי בול, גם קציצות כרובית מעניינות. והזכרת לי שחשבתי על מגש ירקות בתנור ברוטב סילאן וגם אני חושבת שסלט פירות זה הכי לקינוח....
חוץ מזה מצאתי בפייס מתכון לטראפלס פשוטים שנראים מעולים, אני רק צריכה לנסות לפני החג, לראות שזה באמת זה...
 
סלט פרות רב צבע זה תמיד שוס

אם יהיה אבטיח מספיק גדול למלא את חציו בזה עודיותר טוב
טרפלס יש לי מתכון פשוט פשוט ועובד שחבל"ז
שימי לב- 300 גרם שו'ולד מריר איכותי, חצי כוס שמנת סויה, בין כף לשתיים שומן קוקוס או כף חמאת קקאו אם יש לך.

את השוקולד ממיסים עם שתי כפות מים במיקרו , את השמנת מחממים מאד ומוזגים לתוך השוקולד , בוחשים לאחידות, את השומן מוסיפים נמס חלקית ומערבבים היטב לעיסה אחידה אם חייבים נותנים עוד 15 שניות מיקרו. כשהעיסה חלקה מכניסים לפריזר. היא לא קופאת אלא מתמצקת לחומר גמיש מלכלך מעט בלבד שניתן בקלות ליצור כדורים ולגלגל אותם במה שרוצים. תענוג!
 

ladybug6

New member
רעיונות לאורז

אורז ירוק פרסי
מכינים אותו עם חתיכות גסות של פול ירוק, הרבה שמיר מיובש, מלח, ובתחתית פרוסות תפוחי אדמה שמקבלות מכת חום בשלב הביניים של הכנת האורז הפרסי (מי שלא מתמצא יכול פשוט לוותר על תפוחי האדמה). אורז טעים וחגיגי.
אופציה #2: אורז צהוב עם אוכמניות מיובשות (או צימוקים), מעט קינמון, כורכום, מלח. מסדרים בצלחת הגשה יפה ומפזרים מעל תערובת של שקדים שבורים וקלויים ובצל מטוגן מושחם היטב.
&nbsp
מנה נוספת שאוהבים זה ירקות ממולאים מבושלים ברוטב עגבניות ואז מוכנסים לתבנית עם הרוטב ונאפים עוד קצת. הרוטב מצטמצם ונהיה עשיר ומתוק וטעים מאוד מאוד.
אפשר גם להכין עלי גפן/מנגולד ממולאים אורז, ברוטב מתקתק עם סלק ולימון וסוכר ושום וקצת חריף.
מיקס פטריות מוקפץ עם המון בצל ושיני שום שלמות בתיבול של שווארמה + תיבול של "עוף בגריל". אני אוהבת לערבב פטריות שמפיניון עם מלך היער והקטנות עם הרגליים הארוכות שבאות בצרור כזה מחובר, שכחתי את שמן. רק קחי בחשבון שמלך היער צריכות יותר זמן כדי להיות במרקם אכיל ולא צמיגי אז כדאי להתחיל איתן.
אפשר להכין איזה פאדתאי מושקע כזה עם שלל ירקות מוקפצים ונבטים, רוטב טוב, שברי בוטנים וקצת כוסברה מעל.. מנה חגיגית וצבעונית.
&nbsp
&nbsp
סלטים...
סלט של חסה, נבטים סינים + נבטי חמניה, אפונת שלג חתוכה, בוטנים, ורוטב שאני לא יודעת להסביר אותו בדיוק אבל יש בו כל מני דברים כמו שמן, חומץ, סוכר/סילאן, קצת ג'ינג'ר, מלח, ועוד כלמני, אפשר לאלתר משהו שנראה לך מתאים ואסייתי משהו. חגיגי וטעים.
סלט הגזר הנצחי עם הפקאנים המסוכרים והעירית - קשה לפספס איתו. תמיד טעים וחגיגי מאוד.
סלט עגבניות שרי איטלקי עם בזיליקום טרי קרוע, צנוברים, בצל סגול, שמן זית ומלח (אני אוהבת להוסיף גם טיפה לימון).
 
למעלה