עוד ראייה לאופייה הגזעני של המדינה.

אנטוליו

New member
עוד ראייה לאופייה הגזעני של המדינה.

אתמול התבשרנו שחברת קדישא מסרבת לקבור ביחד את שני הנערים שהיו חברים ונרצחו בבאר שבע בבית קברות יהודי בגלל שאחרי החקירות לעומק, שהם מבצעים לגבי מוצאם האתני של עולי חבר המדינות, נמצא שאמו של אחד מהם היא, לא עלינו, לא יהודיה לפי ההלכה. אתם מכירים עוד מדינה שמבצעת בדיקות כאלה? במאה שעברה היו עוד שתי מדינות גזעניות שנהגו בדרך דומה, גרמניה ודרום אפריקה, ושתיהן למדו את הלקח ותיקנו את המעוות. למה כאן ממשיכים לחיות לפי ההלכה הגזענית וליצור סכסוכים ואיבה בין בני אדם על רקע מוצא או דת?

תריג

New member
אחי זה קשור לגזענות???

אחי מה זה קשור לגזענות .יש בתי קברות ליהודים ובתי קברות לנוצרים ובתי קברות למוסלמים וכל אחד נקבר לפי דתו כך מקובל מימים ימימה .אני לא מכיר בית קברות של נוצרים שיסכים לקבל לתוכו יהודי זה גזענות?

BabyKeepSmiling

New member
תריג צודק לדעתי

אין סיבה שיקברו נוצרי בבית עלמין יהודי לפי היהדות הולכים לפי האמא, ואם האמא היא נוצריה אז הילד גם נוצרי

אנטוליו

New member
ואולי לאמא היה אב יהודי והיא לא

הייתה נוצריה? בנוסף, אין לאורתודוקסים מונופול על היהדות. קיימת גם היהדות הרפורמית שמכירה בתור יהודי גם מי שאביו בלבד יהודי. האם מדינת ישראל היא מדינה של הזרם האורתודוקסי בלבד ולא מקלט עבור כל היהודים? הנאצים הרי לא שאלו והרגו כל יהודי, ללא קשר אם הוא יהודי לפי ההלכה האורתודוקסית או לא.

tamarhp

New member
מה הקשר לאבא?

היהדות נקבעת לפי האם - גם אם לאמא היו שלושה אבות שונים וכולם יהודיים, ואמא נוצריה - היא נוצריה. ועם כל הכבוד, היהדות הרפורמית היא לא יהדות. היא דת אחרת. אתה לא יכול לערבב בין דתות ולהכריח את היהדות האורתודוקסית ללכת לפי דת אחרת. והנאצים... טוב, אולי באמת נלמד מהנאצים איך לא להיות גזענים ולקבל כל יהודי באשר הוא...

אנטוליו

New member
מי קבע שאחד הנערים היה נוצרי?

לפי שמותיהם מוצאם בכלל מקווקז ואני מתאר לעצמי שהם קיבלו אותו חינוך יהודי בבית. בנוסף, הרי אביו היה 100% יהודי בכל מיקרה וקיים ביהדות גם הזרם הרפורמי, לפיו גם מי שאביו יהודי מוכר כיהודי. ולמה קיימת בארץ קבורה דתית בלבד? כולם כאן דתיים? יש גם חסרי דת, אז למה למסור את המונופול לקבורה רק לזרם האורתודוקסי? אני מכיר גם הרבה יהודים כשרים שמואסים בקבורה דתית שמבזה את המת ומעדיפים לשלם כסף ולהיקבר בבתי קברות של הקיבוצים בארון כמו בני אדם עם הטקס החילוני.

BabyKeepSmiling

New member
בבקשה, שאלת שאלה וענית תשובה

הרי הודית בעצמך שישנן אלטרנטיבות בצורת בתי קברות בקיבוצים, אם כן אני לא רואה על מה התרעומת. על כל פנים, לעניין יהדותו של האב, אני מכבד את זה ואכן האב ללא ספק נחשב כיהודי לכל דבר. אבל זה לא משנה את העובדה שלפי כללי היהדות יהודי הוא רק מי שיש לו אמא יהודיה. לדתו של האב אין שום משמעות בעניין, לטוב ולרע. ולמרות שאין בכוונתי להיכנס לדיון בנושא., הרי לא ייתכן שנאלץ לקבל את השקפתם של הרפורמים בעניין זה, כי הלא אם הם נוטלים לעצמם את החופש לשנות את אבני היסוד של ההגדרה מיהו יהודי, (כמו גם מרכיבים עקרוניים רבים ביהדות) הרי שאין טעם להמשיך לקרוא לדת החדשה הזו יהדות, ולבטח אין סיבה לשנות את המוסדות המייצגים את הדת בישראל על בסיס קבוצה מצומצמת שדעתה אינה מקובלת על הרוב המכריע של העם- דתיים וחילונים. לסיכום, ככל הידוע לי רוב האנשים היהודיים בישראל מעוניינים להיקבר לפי כללי היהדות המקובלים וזו בדיוק הסיבה שהגוף האחראי על כך - החברה קדישא - פועל לפי אותם כללים. אין לי ספק כי במידה ותקום קבוצה של אזרחים המעוניינים לקבור את מתיהם לפי השקפת עולם אחרת, אף אחד לא יעמוד בדרכם. (לראיה אותם קיבוצניקים שהזכרת בהודעתך)

goldie4

New member
הרפורמים עשו רפורמות לתורת משה

תורת אמת שאותה אסור לשנות. היא לא נחשבת זרם ביהדות. כלל לא. היא נחשבת יותר מסוכנת מנצרות כי הנוצרים לא מנסים לשנות את המצוות והתורה. אמת יש רק אחת. אם הילד לא יהודי הוא יקבר אך לא בבית קברות יהודי. לפי שער הגלגולים מהאבא (מהזרע) יוצא הלובן (כגון ציפורניים שיער, לבן בעיניים) ומהאמא הדם. היהדות נקבעת לפי האמא ולא מקבלים אותה בירושה מהאבא כלל. יש דברים מסויימים לעומת זאת שמקבלים רק מהאבא. מה לעשות הילד לא יהודי והרפורמים זה כת שהומצאה לא מזמן ע"י בני אדם שהחליטו על דעת עצמם ואין להחלטות ולתיאוריות שלהם כל תוקף. התורה ניתנה מהקב"ה במעמד הר סיני בעדות שמיעה וראיה של600000 איש מכל קצוות העם ועוד מאות אלפי ערב רב, בדיוק באותו הזמן ובבת אחת. מה אתה משווה לרפורמים שאין להם מושג ביהדות ופשוט לא נח להם לקבל עול מצוות? כבר עדיף להיות חילוני שמודה שהוא לא בא לו לקחת על עצמו עול מצוות אך הוא לא הולך ומפיץ שינויים לתורה האמיתית ומנסה להכחיד אותה. אולי אתה נפגע כי גם אתה לא יהודי לפי השולחן ערוך?

שרון AAA

New member
לא יפה

אני נגד כפייה דתית. אם אדם לא רואה עצמו כדתי ומעוניין להקבר באופן אחר באשר המקובל ביהדות זכותו המלאה. חיילים בצה"ל שאימם לא יהודיה ואביהם כן צריכים להקבר כמו כולם אם ההורים חפצים בכך. אנשים שעלו לארץ , משרתים בצבא ומזדהים עם ישראל זכותם שייתחסו אליהם בכבוד. ובאשר לרופרמים - הם אכן לא מהויים זרם דתי , אך רוב יהודי ארה"ב הם רפורמים .אתה רוצה להתכחש אליהם? להוציא אותם מהעם היהודי?? כבר יותר הגיוני שהם יוציאו אותנו כי הם הרוב

tamarhp

New member
מה הקשר?

הוא דיבר על מקרה הפוך, בו אדם *לא יהודי* (לפי האורתודוקסיה) רוצה להיקבר כיהודי! ולזה אנחנו אל מסכימים! אם יהודי רוצה להיקבר כנוצרי אין לנו אפשרות לכפות עליו אחרת אבל לא דיברנו על זה בכלל! ויש הבדל בין "התייחסות בכבוד" לבין "קבורה כיהודי", כי עם כל הכבוד - מי שלא יהודי אין לו שום זכותלדרוש מאיתנו להיקבר כיהודי כי הוא לא!

goldie4

New member
???

מי מדבר על קבורה בכלל לא דיברתי על קבורה דיברתי על העניין שהילד שאמו נוצריה הוא לא יהודי ואנטולי לא מבין זאת כי אין לו ידע בסיסי בהלכה. מדובר על איזה בית קברות יהודי או נוצרי לא מדובר אם להיקבר בארון או לא את מערבבת. דבר שני רפורמים הם לא הרב בארה"ב ולידיעתך הם סכנה ליהדות הם משנים את התורה וזה אסור. עדיף להיות חילוני. וזו עובדה. הם מתבוללים בנוסף לכל ויש להם גיורים פיקטיביים והם לא נשואים כלל אין להם כתובה החתונה שלהם זה סתם טקס סמלי זה לא נישואין יהודיים ואין בזה ברכה. אף אחד לא מתכחש לקיומם הם קיימים וזה דבר מאוד חמור. יהודים הם כן כי זה בדם ואי אפשר לשנות זאת. הם גם כופרים. אמנם הם לא מודעים לחומרת העניין ויש להם כוונות טובות אבל כל זה לא עוזר להשלכות של מעשיהם החמורים ולעובדות בשטח שהם מחללים את התורה שרים במיקרופון בבית הכנסת בשבת וכל מיני עיוותים עדיף כבר להתפלל בבית בשבת בלי מניין מאשר בקריאת תורה פסולה, סתם דוגמא קטנטנה.. ולא, הם לא הרב שתדעי שאני מכירה רב רפורמי בחו"ל והוא כל הזמן מתלונן שהקהילה הולכת וקטנה... ולעומת זאת, האורתודוקסים הולכים וגדלים ב"ה.

goldie4

New member
ודוגמא לבורות של הרפורמים

וכשאני מדברת על רב רפורמי שאני מכירה, אני מדברת על מישהו שלקרוא לו רב זה ממש מצחיק, שאני צריכה להסביר לו דברים פשוטים כמו שהוא לא ידע שבתנור אחד לא מבשלים בשר וחלב ביחד - הוא רק חשב שלהפריד כלים זה מספיק. בסדר חילוני לא יודע דברים כאלה אבל "רב"? מדובר על אנשים שאין להם שום מושג, באים ממשפחה חילונית, לומדים כמה שנים מהספרים אבל בלי הלכה ישר קופצים לתלמוד, לא מבינים מה כתוב כי הם לא יודעים עברית, וכמובן שלא ארמית, ואין להם בסיס כי לא קראו תנך מעולם! כשהיו קטנים היו בבית ספר נוצרי ולא למדו שיעורי תנך ולא יודעים על סיפורי התנך אפילו לא בכללי, לא מי זה יוסף ולא מי זה יצחק ולא כלום! קופצים לתלמוד... ומקבלים אחרי כמה שנים תעודה שהם "רב". בלי שלימדו אותם הלכות בסיסיות יום יומיות. ושאשתו של הרב הזה שואלת אותי אם דבש זה חלבי או בשרי? זה רב רפורמי!!!! ממש תואר כבוד להיות רב רפורמי

ציקי 07

New member
בדיחה. לא להפגע

קחו בדיחה על חשבון הרפורמים: יהודי פעם נשאל למה בבית הכנסת של יהודים לא מפואר כמו בתי כנסת של רפורמים? ענה ש: בקריאת התורה עושים מי שברך ואומרים בעבור שיתן כסף לבית הכנסת. אצל היהודי ,שבת היום אבל אצל הרפורמי הוא נאלץ להוציא על המקום....

למעלה