עוד רגע של חסד...

עוד רגע של חסד...../images/Emo187.gif

ביל טאקר למד את שיעור האמונה לפני 30 שנה, ומעולם לא שכח אותו, הוא שיחזר אותו פעמים רבות בראשו כדי להזכיר לעצמו שאין דבר שהוא בלתי אפשרי,רק דבר אחד נדרש - אמונה. באותם ימים ביל לא מכר בתים, אף שהיה לו רשיון סוכן, אך הוא ניהל משרד נדל"ן, לעיתים קרובות הוא נשאר בעבודה עד שעה מאוחרת בערב כדי להיות נגיש לסוכנים,ששבו מפגישות הערב שלהם. תפקידו היה לעבור על הצעות המכירה,. אבל עשר הייתה שעה מאוחרת לכל הדעות, וערב אחד בשעה זו הוא פיהק והחליט שהוא הולך הביתה. אני סוגר להיום הוא אמר לעצמו, אבל אז שמע קולות מקדמת המשרד, כנראה שכחתי לנעול את הדלת , חשב כשקם לבדוק את העניין. =אני מצטער= הוא התנצל בפני הזוג הצעיר שעמד ליד הדלפק, המשרד סגור. הם היו אנשים זעירים, היא בקושי מטר וחצי והוא גבוה רק במעט, שני ילדים מעדו מבויישים מאחוריהם. =האור דולק= ציינה האישה הקטנה =ואתה נמצא כאן, לא?= היא הוסיפה במתיקות. =כן= ענה ביל= אבל אני המנהל, לא סוכן, אני רק מחכה לסוכנים שיחזרו כדי שאוכל לסגור את המשרד=. =אנחנו הג'ונסונים טד ואיימי עלינו לקנות בית הערב, ואתה חייב לעזור לנו= היא התעקשה. =למה הערב? גב' ג'ונסון=? שאל ביל היא נשמה נשימה עמוקה..=כי אנחנו צריכים לעבור דירה מחר= ביל התאמץ לא לגלגל את עיניו. זה בלתי אפשרי גבירתי, הוא חייך בסבלנות, ראשית גם אילו מצאתם בית שהיה לרוחכם בשעת לילה כזאת, היה עלינו להגיש הצעה לבעליו ולהמתין להצעה נגדית. אחרי זה עליכם לפנות לבנק ולבקש משכנתה. צרי להעריך את הבית, והבנק צריך לאשר את המשכנתא. אין שום דרך להיכנס לבית חדש בתוך פחות משישה שבועות=. זה אמור להיות הסבר מספק, הוא חשב, אנשים תמיד הדהימו את ביל,הוא גיחך לעצמו, היא באמת חשבה שתוכל להכנס הנה בעשר בלילה וליישם את הרעיון המגוחך הזה? הוא פתח את פיו כדי להציע שתשוב למחרת, הוא ימנה את אחד הסוכנים שיעזור לה, אבל נראה שגב' ג'ונסון חשבה אחרת. =זו לא תהיה בעיה, נוכל לקנות את הבית הערב= היא אמרה. בסדר, ביל חשב, אולי יש להם כסף לקניית בית, זה בהחלט יזרז את התהליך =כן ? ולמה זה? הוא שאל בנימוס... =כי ביקשתי מאלוהים שייתן לנו בית עד הבוקר, והוא מעולם לא אכזב אותי= =אני מבין, טוב, גם אילו היה לי סוכן פנוי, מאוחר מדי בשביל לראות בתים= נראה שהיא לא יורדת לסוף דעתו. =יש לך רשיון, לא? = היא התעקשה. ביל ענה שיש לו, אבל מעולם לא מכרתי בית, ואני לא מתמחה בזה מספיק בשביל שתבטחי בי.. =אתה מאמין באלוהים נכון ?= ביל חייך, כמובן בעניין הזה אין לי כל ספק אבל.... היא התפרצה לדבריו =אתה מאמין בניסים?= =ובכן..כן= ביל אכן חווה אירועים בחייו שנראו לו מעוררי פליאה. גב' ג'ונסון הזדקפה, הבליטה את חזה ואמרה =תראה, אני התפללתי הבוקר וביקשתי מאלוהים שיתן לי בית...שנוכל להיכנס אליו עד הבוקר=. ביל זקר גבה. =אין לנו איפה לגור= אמרה בפשטות, היה לנו חוזה לקניית בית עם אישה זקנה כאן בעיר, אבל בעלי מצא פה עבודה אז ארזנו הכל ועברנו, כשהגענו, הזקנה לא פינתה את הבית,וכששאלנו מתי היא מתכוונת לעשות זאת, היא אמרה שאינה מתכוונת לפנות אותו. ביל שרק, מניד בראשו =זה סיפור מוזר= גב' ג'ונסון המשיכה = מובן שאיננו יכולים לגור אצל הזקנה והערב ביקשתי מאלוהים נס ונסענו לחפש סוכנות נדל'ן ומצאנו את שלך!= המשך יבוא....

רגע של חסד ב'

מבעד לחלון ראה ביל את המכונית הישנה והחבוטה של בני הזוק במגרש החניה, =כמה כסף יש לכם לצורך מקדמה?= הוא לא רצה לשמוע את התשובה. =הו אין לנו כסף, טד לא עבד בעשר השנים האחרונות, הוא אלכוהוליסט בגמילה, ואנחנו פותחים דף חדש, אבל זה לא קל, אני עובדת במשרה חלקית כמלצרית=. המצב מחמיר, ביל חשב, איך בשם אלוהים הם חושבים לקנות בית בלי כסף? =את מפרנסת את משפחתך ממשכורת של מלצרית? למה עבדת רק במשרה חלקית.= תהה ביל בקול רם. הייתי חייבת, גב' ג'ונסון הסבירה, בשביל להתנדב בכנסיה זה חשוב לי, אנחנו מסתדרים, זו לא הבעיה, הבעיה היא שאין לנו איפה לגור, ואנחנו לא בררנים, ניקח את הבית הכי זול שנמצא= =למה לא תשכרו בית?= ביל הציע, תחזרו לעמוד על הרגליים ותחסכו כסף לקניית בית= =אנחנו חיים בשכירות כבר שנים= האישה ביטלה את הצעתו, הגיע הזמן שיהיה לנו בית משלנו, ואנחנו יכולים, בעזרת אלוהים, תראה איך הוא הביא אותנו אליך!= טוב בהצלחה גברת, ביל חשב, ועם זאת הוא נמשך לאמונה החזקה שהאישה הזאת הפגינה, ומי הוא שיתערב בנס שלה, הוא הרהר לעצמו, הוא הוציא את מחברת רישומי הבתים שלו, לפחות אראה מה אפשר לראות, הוא אמר לעצמו באנחה. =הנה בית ב-54 אלף דורל, הוא לא ממוקם בחלק הכי טוב של העיר, אבל המחיר נמוך,כמה ירוויח בעלך בעבודתו החדשה?= מר ג'ונסון שתק עד לאותו רגע, אבל עכשיו פתח את פיו. =יש לי מזל שמצאתי עבודה בכלל, אני מתחיל לעבוד כשרת מחר, ואשתכר שיה דולרים לשעה= ביל הביט בשניהם בחשד, זה לא הרבה, הוא ציין, הוא הוציא את המחשבון =פחות מ-12 אלף דולר בשנה= האיש הנהן. ביל אמר: במשכורת הזאת תוכלו להרשות לעצמכם בית ב-36 אלף דולר בלבד, ופשוט אין בתים במחיר כזה, ואילו היו, הבנק יבקש מקדמה, זה לא אפשר מר וגב' ג'ונסון=. =אבל אמרת שאתה מאמין בניסים= גב' ג'ונסון אמרה בשקט כן, ביל חייך באדיבות, אבל לא אמרתי שאני יכול לחולל אותם. בני הזוג נעצו בו עיניים, בסדר, הוא חשב, פשוט אצטרך להוכיח עד כמה זה בלתי אפשרי,הוא הרים את השפורפרת וחייג לסוכנת שטיפלה בבית שהזכיר,=אנחנו נגיש הצעה= הוא אמר, אבל הוא כבר ידע מה תהיה התוצאה. הסוכנת שמחה לשיחה בתחילה, ביל ידע שהבית עומד למכירה כבר יותר משנה, לכן ציפה לתגובה כזאת,אבל כשהסוכנת שמעה שההצעה היא 35 אלף דולר, היא נמלאה זעם, ביל עמד על כך שהיא תעביר את ההצעה לבעל הבית והזכיר לה את החוק, שלפיו את כל ההצעות שניתנות בתום לב יש להעביר לבעל הבית, כמה דקות לאחר מכן התקשרה הסוכנת,=לבעל הבית יש הצעה נגדית= היא אמרה, כעוסה פחות, זו הצעה טובה 45 אלף דולר אני חושבת שכדאי לכם לקבל אותה=. =תודה לך= ביל ענה בכנות, אבל תרשי לי להסביר לך את המצב, ללקוחות שלי אין כסף בכלל, והם אינם משתכאים הרבה, יהיה להם מזל אם הם ימצאו בנק שיסכים להלוות להם את הכסף. =אני בטוחה שבעל הבית לא יקבל את זה= הסוכנת השיבה כבדרך אגב. ביל ענה: אין לך זכות להעלות השערה כזאת, את מחוייבת להציג בפניו את הצעתנו= הוא התחיל להיכנס לרוח הדברים, זה עשוי להיות תרגיל מעניין אחרי הכל...חשב. הסוכנת התקשרה שוב אחרי חמש דקות =הגשתי את ההצעה ובלי הבית מוכנים שאראה את הבית, אנחנו חושבים שאחרי שהקונים יראו אותו, הם יהיו מוכנים לשלם את מה שאנחנו רוצים= =אני לא חושב שהם יכולים= אמר לה ביל שוב. =כבר ראיתי דברים מוזרים יותר קורים= הסוכנת אמרה, בוא נראה להם את הבית. בסדר, ביל הסכים ונפרד לשלום, הוא עדכן את בני הזוג והם רק ישבו וחייכו, ביל התקשה להאמין שהם הגיעו לשלב הזה, בבוקר הם יבינו שכל התרגיל הזה היה לשווא, כמובן, אבל זה חלק מעסקי הנדל"ן, הם היו אנשים נחמדים, והוא היה מוכן לעבור איתם את התהליך עד שהם יבינו את המצב. למחרת בבוקר כשביל נסע לבית, הוא דמיין בעצב איך סביר שהוא ייראה, זה הרי היה הבית הכי זול בשוק,ובאזור הכי גרוע של העיר,הכביש היה מלא חורים, ובכל מקום נראו מכוניות נטושות וגינות לא מטופחות,ביל נאנאח כשהחנה את המכונית לצד גדר קדמית צנועה, הסוכנת כבר המתינה לו, ובני הזוג ג'ונסון עמדו לצדה, מלאי תקווה,הוא חשש מאכזבתם, ביל שמח שבדרך כלל תפקידו אינו כרוך במכירת בתים, כשהסוכנת פתחה את השער, נעתקה נשימתו של ביל, הבית היה מקסים! הג'ונסונים חייכו חיוך רחלב, זה היה בית יפהפה באדום ולבבן. לאחר שנכנסו דרך הדלת הראשון הבחין ביל שכל מכשירי החשמל חדשים,הבית היה ללא רבב ועוצב בריהוט חדש. זו היתה פנינה. =אנחנו רוצים אותו= גב' ג'ונסון אמרה בשמחה. =נהדר בואו ניסע לביתו של בעל הבית ונסיים את המשא ומתן= הסוכנת זרחה. המשך יבוא...

רגע של חסד סוף...

הקבוצה הקטנה יצאה משכונת העוני בדרכה אל פרבר יפהפה ועצרה ליד חווה רחבת ידיים, את הדלת פתח להם ג'ורג' רוקוול, ברך אותם והוביל אותם למטבח נעים שבו מזגה אשתו קפה לכולם. לאחר שכולם ישבו בכיסאותיהם, הביט מר רוקוול בעיניו של מר ג'ונסון, =מה יש לך אדוני ? למה אתה לא מוכן לתת למשפחתך את הבית הכי קטן במחיר סביר?= =ובכן אדוני= מר ג'ונסון התחיל, אני מוכן, הסוכן שלי אומר שאני לא יכול להרשות לעצמי יותר,= אתה מבין? אני אלכוהוליסט בגמילה, לא עבדתי בעשר השנים האחרונות, אבל אני פיכח עכשיו, ומצאתי עבודה חדשה במפעל -הארנישפגר- מר רוקוול נראה מופתע..=הארנישפגר? מי נתן לך עבודה שם? =בחור נחמד בשם רוגרס צרלי רוג'רס. רוקוול קם על רגליו והושיט את ידו= אני אמכור לכם את הבית ב-36 אלף דולר= ביל כמעט נחנק.. סליחה..הוא אמר עדיין איננו בטוחים שנמצא בנק שייתן להם הלוואה... =אין בעיה= נשמעה התשובה אני אממן את הקנייה בעצמי= =מר רוקוול= ביל המשיך, הקונה הזה עוד לא אושר אפילו, את מי בדיוק אתה מייצג מר טאקר? שאל בעל הבית,ואז התרכך קולו.= תראה בדיוק יצאתי לגמלאות, אחרי שעבדתי במחלקת התחזוקה של =הארנישפגר= במשך 36 שנה,צרלי רוג'רס הגיע עלי לפני 15 שנה, הוא היה אלכוהוליסט שנגמל, אני הימרתי עליו, וההימור היה טוב, אם האיש הזה טוב מספיק בשביל צ'רלי, הוא טוב מספיק בשבילי, אני מוכר לו את הבית במחיר שלו כאן ועכשיו= שני הסוכנים הביטו זה בזה כלא מאמינים, בני הזוג ג'ונסון ממש זרחו עכשיו, וכשמש הבוקר הציצה מהחלונות, חש ביל דמעה קטנה בזווית עינו והבחין כי גם הסוכנת מתקנת את האיפור שלה. =נוכל להכנס לבית היום=? אימי ג'ונסון שאלה בתקווה רוקוול הכניס יד לכיס והוציא משם מפתח =בבקשה= הוא חייך ושם אותו בידה של גב' ג'ונסון. היא הביטה בביל וקרצה...הוא קרץ בחזרה..נס אחר נס הוא חשב...

גריני

New member
../images/Emo51.gif יקירתי!

את ישבת והקלדת את כל הסיפור??? איך שאני את הסיפור הזה

למעלה