עוד רוכבת אופניים נפצעה קשה היום

viczan1

New member
עוד רוכבת אופניים נפצעה קשה היום../images/Emo46.gif

רוכבת אופניים נפצעה קשה יום בבאר שבע

XCrider

New member
../images/Emo7.gif עצוב...אבל תקרא גם בין השורות

כתוב שם: "נפגעה כשיצאה לכביש מבין כלי רכב חונים. נסיבות התאונה נבדקות". זה אומר שגם אנחנו הרוכבים צריכים להיזהר ככל האפשר. הרבה ילדים נפגעים גם הם כשהם יוצאים מבין מכוניות חונות. צריך פשוט לזכור שהנהגים לא תמיד רואים אפילו 180 מעלות מסביב לרכב, כי לפעמים תשומת הלב שלהם מוסטת לכיוון אחר (למשל רכב הבא ממול או מהצד השני, או חמור הרבה יותר, הרדיו או הפלאפון). הנכון הוא לנהוג כאילו כל נהג הוא דורס פוטנציאלי ולנקוט את כל האמצעים להימנע מכך. העברת האחריות לרוכב תגדיל את סיכוייו לשרוד. אני אישית בעיר משתדל לרכב רק על מדרכות, גם אם לוקח יותר זמן להגיע. בשטח אני הרבה יותר רגוע. ולבסוף, אני מאד מקווה שהרוכבת תצא מזה בשלום ובמהרה. אמן!

RONBIKE

New member
אני הצעתי בפורום אחר רשימה של מה לא

לעשות בכביש ובמיוחד בתוך העיר. אחד הדברים האופייניים לתאונות עם אופניים זו הנטיה של אופניים להתייחס לעצמו כרכב ולעשות שמאלה פנה ברמזור ביחד עם המוני רכבים זהוא אחד המכשלות הכבדות ביותר לרוכבי אופניים כי יש הרבה ישראלים שעוקפים רכבים בתוך צומת ובמיוחד משאיות. משאית יכולה להסתיר רוכב אופניים שנמצא בצד הימין עושה את הפניה לכיוון שמאל. רכב עוקף את המשאית מצד ימין עלול ברגע האחרון לעצור על רוכב האופניים שנמצא מימין למשאית ומוסתר מהרכבים אחורה. הנה נוסחה בטוחה להתנקשות. אני בצמתים שואנים עובר במעבר חציה כמו הולך רגל.

RONBIKE

New member
יציאה מתוך חניה של רכבים חונים אף

פעם לא לעשות ברכיבה כי פשוט לא יהיה זמן לעצור אם משהוא יפגש בך. יציאה בטוחה היא בהובלת האופניים החוצה בידיים ואחריי שבדקנו ש/הכביש פנויי אז לעלות על האופניים ולרכב. יציאה עם האופניים זה אומר לצאת עם הגלגל הקדמי חסוף לכביש ואתה עלול להיות מוסתר ממכוניות וגם אתה מוסתר לאחרים. ישנם כללי בטיחות שלומדים עם נסיון אין בית ספר לנושא.

למעלה