עוד רחוק מאוד.. אבל חושבת על לידה שנייה

עוד רחוק מאוד.. אבל חושבת על לידה שנייה

הראשונה הייתה טבעית, יחסית מהירה, אולי 6 שעות בסך הכל, בלניאדו, בלי דולה, אבל בכל אווירת הקסם הזו בלניאדו, משום מקום עברה עוד מיילדת וסייעה, בדיוק כשבן הזוג היה קרוב להתעלף:) אז הפעם מתלבטת אם לעשות את זה "כמו שצריך", להביא דולה, או אולי אפילו מיילדת של לניאדו בפרטי. יש שם אחת ששמה הולך לפניה... או שבלידה שנייה שבטח תהיה מהירה יותר ובסך הכל אני כבר יודעת למה לצפות, ואיך להתכונן, אז אולי זו הוצאה שאפשר לשמור לדברים אחרים? ברור לי שזה אישי. אז אשמח לדעת מה אתן עשיתן, בהנחה שהלידה הקודמת הייתה טובה.

בלידות שלי היו לי דולות

וגם מיילדת פרטית בלידה הראשונה בלניאדו (דווקא זאת ששמה הולך לפניה לא התאימה לי, לקחתי מישהי
אחרת) וגם בלידה בבית.
בפעם השלישית לא יכולתי ללדת בבית, חזרתי ללניאדו והגעתי בלי דולה- כי חשבתי שבפעם השלישית כבר אי אפשר להפתיע אותי.
זאת היתה טעות. בעלי לא הצליח לספק את כל התמיכה שהייתי צריכה, לא התחברתי למיילדת ( למרות שזאת היתה מיילדת לחדר
הטבעי והיתה אמורה להיות בגישה טבעית) ובעקבות החוויה הלכתי בעצמי ללמוד להיות דולה. הבנתי שאשה בלידה חייבת תמיכה רציפה של מישהי עם נסיון, הבנתי שכמו שהדברים כרגע
זה לא קורה (חוץ מבלידות בית) בגלל חוסר בכח אדם, בגלל שלא כל המיילדות מתאימות לכל היולדות ובגלל עוד סיבות.
בלידות שאני מלווה אני שמה לב שזה מאד מקל על בן הזוג שהוא יכול להיות בתפקיד בן הזוג, להתרגש, להיות מבולבל לפעמים ושיש עוד "מבוגר אחראי".
אני חושבת שליווי מקצועי בלידה ואחריה (יועצת הנקה במידת הצורך) יכולים להשפיע על חווית הלידה ועל חווית תחילת האמהות ואין לזה מחיר.
הרבה יותר חשוב מעגלה, אוניברסיטה, מיטה ומצעים מעוצבים.

זה בטוח:) לגבי חשיבות התמיכה

מדהים כמה אנרגיות בזבזתי בהריון ראשון על בחירת הדברים החומריים והלא חשובים האלה. אפשר לשאול למה פחות התחברת למיילדת המומלצת? עוד לא יצרתי קשר, אני לא משוחדת לשום כיוון. אפשר בפרטי כמובן.. גם מה אם היא תפוסה, למי ללכת?

מיילדות בלניאדו.

יש מישהי מאד מפורסמת, אשה נפלאה, מיילדת בחסד אבל מאד התערבותית (גם בלידה טבעית אפשר להיות התערבותיים) . לי באופן אישי זה פחות התאים. מעדיפה מישהי שיודעת לקחת צעד אחורה, לתת לי ללדת . ת'כלס תינוקות יודעים להיולד גם אם לא מיילדים אותם. יש הרבה מאד יולדות שזה מתאים להם, בעיקר בלידה ראשונה,היא באמת מקסימה ולכן אם תזהי את הצורך שלך יהיה לך יותר קל להתכוונן למיילדת מסויימת.

בשתי הלידות היתה אחותי(בנוסף לבעלי דאז)לידה שניה-בלניאדו,עם

מיילדת צמודה בחדר הטבעי. הזמן שלי עם המיילדת היה קצר מאד- נכנסתי לחדר הטבעי בסביבות 6 והתינוק היה בחוץ ב7- והיינו אז מאד מאד לחוצים כלכלית, ועדיין אני מרגישה שזה היה כסף שהושקע היטב.
בלידה הבאה אני אקח גם דולה, במקרה הטוב היא תשב ללא הרבה מעש

למעלה