שום צניעות
זו פשוט לא שאלה שאני שואל את עצמי בכלל, אז באמת שאין לי יותר מדיי הגיגים בעניין.
אני יכול לחשוב על 3 כיוונים שונים לטווח ארוך-
1. שווקים מתעוררים. אם אתה מחפש לקנות שווקים שלמים (ולא סקטור) אז די ברור שהם הכי אטרקטיביים היום, פשוט בגלל שיש שם בעיות ולכן הם זולים יחסית. אם יש לך פתיל ארוך מאוד, נגיד 15 שנה, תתחיל לקנות EEM, ותגדיל ככל שהמחיר יורד.
2. ביוטק. לא מבין בזה יותר מדיי, אבל בראייה ארוכה, אני מניח שמדובר בתחום שנמצא עדיין בחיתוליו. גם טכנית הוא מעניין, כיוון שמדד הביוטק דשדש בין 2004 ל-2011, ורק ב-2011 התחיל את הבול מרקט שלו. הבעיה היחידה היא שהוא ממש, אבל ממש overbought, ככה שהייתי מחכה לתיקון בריא בשביל להכניס כסף משמעותי בפנים.
3. מדיה חברתית. גם כאן מדובר בתחום שעתידו כנראה לפניו ושנמצא ממש בתחילת דרכו, וכבונוס, יש לו גם את כל הנתונים שצריך כדי להתפתח לבועה רצינית מתישהו. ממש כמו הדוט.קום, שוב השוק עומד בפני סקטור שמצד אחד הוא קולט נכון שכנראה מדובר בדבר ענק שרק מתחיל להתפתח, ומצד שני, ממש כמו חברות האינטרנט בזמנו, אין לו עדיין איך לתמחר אותו.
בכל אופן, נדמה לי שיש חברים אחרים בפורום שיש להם הרבה יותר מה לתרום מאשר לי לדיון מהסוג הזה.