עוד רעיון לטרייד לטווח ארוך

עוד רעיון לטרייד לטווח ארוך

בשרשור הקודם ציינתי את הטרייד לונג ITB שורט EEM, כטרייד לטווח ארוך (שנה+).
הנה עוד טרייד מעניין לטווח דומה- לונג XLV שורט XLF.

גילוי דעת- אתמול נכנסתי לטרייד הראשון, יתכן שבזמן הקרוב אכנס לשני.

הוספתי את הנימוק להודעות

אני סוחר טכני, כך שהנימוק שלי לטרייד הוא הגרף. בשני המקרים מדובר במגמות עלייה ארוכות, בשני המקרים נראה שהמחיר נמצא בראשיתה של רגל נוספת במגמה, ובשני המקרים אין שום סימן לכך שהמגמה עומדת להשתנות.

חמינאי

New member
חשבתי שזה על בסיס ניתוח כלכלי. מאחר וזה טכני:

אז אתה רואה שני גרפים עולים ושני גרפים יורדים (אני מניח). אם כן למה יש קישור בין אחד מהלונגים לאחד מהשורטים, וכך גם בזוג השני? לא יותר מדויק להציג את זה כשני לונגים של גרף עולה וכן שני שורטים של גרף יורד (ללא קשר)? או שלא הבנתי כלום

לכאורה זוג של לונג-שורט מרמז שיש קשר ביניהם, למשל ששניהם מאותו ענף או ענפים מנוגדים.

תודה על ההתייחסות!

הקשר ביניהם הוא סינתתי

כלומר, למרות שבתכלס יש לי בתיק שתי פוזיציות שאינן קשורות זו לזו, אני בוחר להתייחס אליהן כאל פוזיציה אחת שהיא למעשה ההפרש בין שתי הפוזיציות.

למה? כי החיבור הזה יוצר ׳חיה׳ חדשה, בעלת תכונות שלא ניתן למצוא בכל אחת מהפוזיציות בנפרד.
אתה מניח שאם היינו מסתכלים על הגרפים בנפרד היינו רואים 2 עולים ו-2 יורדים, אבל זה לא בהכרח המקרה. גרף הלונג-שורט אומנם יעלה הכי הרבה אם הלונג יעלה והשורט ירד, אבל הוא הוא יכול גם לעלות אם שניהם יעלו (כל עוד הלונג יעלה יותר מהשורט), או שניהם ירדו (כל עוד השורט ירד יותר מהלונג).

כשאני עושה לונג או שורט על נכס מסוים, על מנת להרוויח אני זקוק לעוצמה *מוחלטת* של המחיר, וכשאני עושה לונג-שורט, אני יכול גם להסתפק בעוצמה *יחסית*.

bogii

New member
LIFE יש לך איזה גרף טכני

שיהיה דומה PCLN&time=20&startdate=1%2F4%2F1999&enddate=6%2F14%2F2011&freq=1">בעתיד לגרף של פריסליין PCLN
כדי שנשים כמה ג'ובות לטווח ארוך בשביל הילדים?

bogii

New member
חלק מהמלל נמחק או לא נראה

יש לך איזה גרף טכני שיהיה בעתיד דומה
לגרף של פריסליין כדי שנשים כמה ג'ובות
בשביל הילדים?

וכאן לא רק גרף חשוב אלה גם התוכן של העסק
כאשר סברתי שהמגהצות שוות לונג זה היה בעיקר
בגלל מה שהם עושים
(הם "בסך הכל" מקבלים קומיסיה על כל קניה שלי
בגיהוץ הכרטיס)

מצטער, זה לא ממש התחום שלי

אם אני מבין נכון, אתה בעצם שואל לדעתי בנוגע לסקטור או לביזנס שיוביל בעשור הקרוב.
וואלה, לא יודע. המקסימום שאני יכול לעשות זה לומר מהם הסקטורים שמובילים בשנה-שנתיים האחרונות, אבל 10 שנים קדימה? כאן כבר צריך הבנה וחזון, ניתוח טכני לא יעזור.

bogii

New member
מותר לך לנסות להעריך וכמובן לא המלצה

אתה ממעיט ביכולות שלך אם מטעמי צניעות
או אנה ערף חשש לא ברור

בוא נתחיל לחשוב איזה תחומים יהיו אטרקטיבים
ואיזה תחומים מיצו את עצמם
הבעיה הגדולה לא ליפול אצל איזה תחמנים ורמאים
שיש למכביר בכל הבורסות

נסה לזהות תחום אחד שיכול לתת מהלך
הקטע הטכני זה לא הקטע הכי ברור לכל אחד אבל אם
זה עוזר? סבבה

שום צניעות

זו פשוט לא שאלה שאני שואל את עצמי בכלל, אז באמת שאין לי יותר מדיי הגיגים בעניין.
אני יכול לחשוב על 3 כיוונים שונים לטווח ארוך-

1. שווקים מתעוררים. אם אתה מחפש לקנות שווקים שלמים (ולא סקטור) אז די ברור שהם הכי אטרקטיביים היום, פשוט בגלל שיש שם בעיות ולכן הם זולים יחסית. אם יש לך פתיל ארוך מאוד, נגיד 15 שנה, תתחיל לקנות EEM, ותגדיל ככל שהמחיר יורד.

2. ביוטק. לא מבין בזה יותר מדיי, אבל בראייה ארוכה, אני מניח שמדובר בתחום שנמצא עדיין בחיתוליו. גם טכנית הוא מעניין, כיוון שמדד הביוטק דשדש בין 2004 ל-2011, ורק ב-2011 התחיל את הבול מרקט שלו. הבעיה היחידה היא שהוא ממש, אבל ממש overbought, ככה שהייתי מחכה לתיקון בריא בשביל להכניס כסף משמעותי בפנים.

3. מדיה חברתית. גם כאן מדובר בתחום שעתידו כנראה לפניו ושנמצא ממש בתחילת דרכו, וכבונוס, יש לו גם את כל הנתונים שצריך כדי להתפתח לבועה רצינית מתישהו. ממש כמו הדוט.קום, שוב השוק עומד בפני סקטור שמצד אחד הוא קולט נכון שכנראה מדובר בדבר ענק שרק מתחיל להתפתח, ומצד שני, ממש כמו חברות האינטרנט בזמנו, אין לו עדיין איך לתמחר אותו.

בכל אופן, נדמה לי שיש חברים אחרים בפורום שיש להם הרבה יותר מה לתרום מאשר לי לדיון מהסוג הזה.

bogii

New member
נו יופי הצלחתי להוציא ממך 11 שורות שמין הסתם

בהמשך נוכל לחדד יותר את הכיוון ולהיות יותר ספציפים
עם סימבולים

בכל מקרה תודה

למעלה