עוד רעיון לעוגיות מבצק פריך :)

chen010189

New member
עוד רעיון לעוגיות מבצק פריך :)

כבר כמה פעמים יצא לי להכין בצק פריך עם סוכר וניל וגרידת תפוז...היום החלטתי להוסיף וזה מה שיצא: 90 גרם סוכר 10 גרם סוכר וניל ביצה 200 גרם חמאה 300 גרם קמח קורט מלח גרידה מתפוז אחד 200 גרם שוקולד שבור לחצאי קוביות (או: כמו בתמונה, אני קניתי קופסה עם גולות שוקולד קטנות כאלה...כמו שמוכרים בממלכת הממתקים) הכנה: מערבלים בעזרת וו גיטרה חמאה עם סוכר וסוכר וניל עד קבלת קרם חלק, מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד ספיגת הביצה. מוסיפים קמח, מלח וגרידה ומערבלים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת פירורית בלבד. מעבירים את הפירורים למשטח העבודה ומחברים לבצק. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לאורך 2 מ"מ בעזרת חותכן עוגיות עגול חלק/משונן (בקוטר של כ-3 ס"מ) קורצים עיגולים. על מחצית מהעיגולים מניחים במרכז חתיכת שוקולד מריר, מהדקים עם עיגול נוסף (כמו בתמונה) ויוצרים צורה עם מזלג בצדדים. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 15-20 דקות. *חשוב להדק טוב טוב, כיון שלקראת סוף האפייה השוקולד מתחיל לגלוש והעוגיות בקלות יכולות להפתח... *בדיוק מאותה סיבה שהשוקולד מתחיל לגלוש לקראת סוף האפייה, חשוב לבדוק בערך אחרי 15 דק ' את מצב העוגיות ולהוציא מהתנור מיד כשהן אפויות ועדיין לבנות.
 
למעלה