עוד שאלה - איך אתן מגוונות

עוד שאלה - איך אתן מגוונות

את ארוחות הערב ? אצלי, הארוחה המרכזית היא ארוחת צהריים. בערב ארוחה קלה. נמאס לי כבר לתת לילדים סנדוויץ´ ומעדן. אתמול הכנתי פשטידה ולא היו קופצים עליה - דרשו את הסנדוויץ המאוס עלי, שוב ! יש לכן רעיונות לגיוון שהילדים כן יאהבו ?
 

nonana

New member
כתבתי הרבה וזה נעלם יאווו טוב

אכתוב שוב אז ככה: ארוחה ישראלית של ביצים בכל הצורות + סלט ירקות. פנקייק (הכנתי אתמול והם נהנו מאד). פיצות. טוסטים מלאים בכל טוב. פשטידות של איטריות ופיטריות - ילדים מאד אוהבים. מרק עשיר בירקות- (אפשרי חלבי). לחם מטוגן. איטריות בשמנת ליד עגבניות ומלפפונים. ירקות מוקפצים ברטבים שהם אוהבים. טבעולים למיניהם ליד תפו"א מבושל או צ´יפס. קציצות ירקות (הילדים שלי אוהבים מאד). עוגות טובות של גזר או בננות. קורנפלקס בחלב. פעם בשבוע תבררי איתם מה הם רוצים ותלכו לפי בחירה של הרוב.
 
הלוואי שיכולתי לשאול אותם

מדובר בתאומים בני שנה וחודשיים. לגבי יובל שהיא בת 7+ אין על מה לדבר. היא והאוכל ברוגז, היא נורא קשה ולא פתוחה לגיוונים כלל.
 

nonana

New member
תשתפי אותה בהכנת הארוחה ותראי כמה

היא תרצה להיות שותפה. ופיצה מישהו לא אוהב?
 

keren1

New member
קראתי שמשהי עושה פרצופונים בערב

והסתקרנתי. פרצופונים הולך כך. מכינים חביתה לכל אחד שמשמשת כמשטח עבודה. בצלוחיות על השולחן מונחים עגבניות זיתים (בלי גרעין) מלפפונים גבינה צהובה וכו´ וכל ילד מרכיב לו פרצוף ממה שהוא רוצה כלומר עינים מזיתים פה מעגבניות. נשמה נחמד לא? גם אפשר ספגטי או כל פסטה אחרת. (לדניאל זה הולך עם קטשופ ולקטנים הם מעדיפים בלי כלום.
 

יוטל

New member
אצלנו אכלו בגיל הזה הרבה פסטות

עם קטשופ/טונה/גרגרי תירס. מרק מרוסק והירק התורן האהוב עליהם לא מרוסק. אז הן היו דגות את הכרובית ובדרך גם אוכלות מהמרק. חוצמזה, בדרך כלל לנו יותר משעמם מאשר להם. ואם מצאת משהו שהם אוהבים תעשירי את זה. למשל אצלנו מאוד אהבו חביתות אז הוספתי קצת גרגרי נבט חיטה או פישתן. לפעמים הייתי מוסיפה כפית מדייסות מטרנה:דגנים מעורבים או שיבולת שועל וכו. כנ"ל לפשטידה. לפעמים הייתי שמה ליד הסנדוויץ שועעית ירוקה אחרי שהרתחתי אותה במים או אופנה. נכון שזה לא נשמע להיט אבל זה יצא במקרה (היה מיועד לסלט) והפך לחטיף ונישנוש אז זה הפך להיות חלק מתפריט ארוחת הערב.
 
למעלה