בעקרון ויטמין B12
מגיע במזון רק ממוצרים מן החי (במקרה של צמחונים - ולא טבעונים -, מחלב וביצים, אם כי ככל הנראה מביצים הוא לא נקלט טוב). אם יש אותו בטבעול, זה או בגלל שבטבעול יש ביצים, או כי מוסיפים אותו באופן יזום. חשוב לדעת שלא כל הצמחונים סובלים ממחסור בבי-12 (ויש הרבה אוכלי בשר שכן סובלים ממחסור כזה מכל מיני סיבות). אני צמחונית כבר כ-15 שנה, והבי-12 שלי תקין. כדי לדעת אם חסר לך משהו, מומלץ לעשות בדיקת דם כל כמה חודשים, על מנת לוודא שאין חוסרים מיוחדים. במידה ויש חוסר בבי-12, אפשר לקחת כדורים למציצה מתחת ללשון שיעזרו לך להשלים את החוסרים. באופן כללי, לא כדאי להסתמך על טבעול בתור המקור העיקרי שלך לחומרים תזונתיים. אני מבינה מהודעתך השנייה שאתה צמחוני חדש - וחשוב שתבין שהדרך לצמחונות היא לא להחליף את הבשר שהיית אוכל קודם בתחליפים של טבעול. אפשר להשתמש בטבעול מדי פעם, אבל מדובר על מוצרים מעובדים שלא כדאי שהם יהיו המקור העיקרי לתזונה שלך. תזונה צמחונית מאוזנת כוללת ירקות ופירות, פחמימות (לחם, פסטה, אורז, תפוחי אדמה, תירס ועוד), וחלבונים ממגוון מקורות שאינם בשר (לא רק סויה שהיא המקור לחלבון בטבעול, אלא גם ובעיקר קטניות כמו שעועית, עדשים, חומוס ועוד, ובמקרה של צמחונים - ולא טבעונים - גם חלב וביצים). חשוב שתאכל אוכל ממגוון מקורות ולא רק טבעול ותוספת כל הזמן. בכלל, אחד מהדברים שעוזרים לשמור על צמחונות לאורך זמן, הוא להתנתק מהחשיבה שארוחה זה "בשר ותוספת" (ואז אם אתה צמחוני אתה צריך להחליף את הבשר במשהו אחר). במקום זה, תתחיל לחשוב על כל מגוון המזונות בעולם שאינם כוללים בשר, ואיך אפשר לערבב ביניהם על מנת לייצר ארוחות טעימות, מגוונות ומאוזנות.