עוד שאלה בנוגע לנקודות זכוי ממס

imashelo

New member
עוד שאלה בנוגע לנקודות זכוי ממס

לא הצלחתי להבין חד משמעית את ההסבר באתר מס הכנסה, אז אולי מישהו יודע: האם כאם לילד פדד אני זכאית לנקודות זכוי ממס ללא קשר לגובה משכורתי, או שמא ההקלה ניתנת רק עד גובה הכנסה מסויים? יש לי כבר את כל הניירת, אבל חבל לי לבזבז בוקר יקר במשרדי מס הכנסה רק כדי לשמוע שאני לא עומדת בקריטריונים מבחינת הכנסה שנתית

דורי 7

New member
למיטב ידיעתי

אין קשר לגובה ההכנסה , בפועל אם המשכורת נמוכה וממילא לא יורד ממנה מס אז אין להטבה משמעות. בכל מקרה אחר מקבלים שתי נקודות זיכוי שבכסף זה אומר כ-4300 ש"ח הקלה במס לשנה.

doroniz

New member
נקודות זיכוי במס הכנסה

הנקודות ניתנות ללא קשר לגובה ההכנסה - החישוב נעשה לפי משכורת כך שאם שני בני הזוג עובדים כדאי להגיש את הבקשה על-פי בעל השכר הגבוה יותר. במס הכנסה יש ערך כספי לכל נקודת זיכוי - הם מחשבים את גובה המס כאילו לשכיר אין נקודות זיכוי ואח"כ מפחיתים את הסכום מניכוי המס. את לא צריכה ללכת למשרדי מס הכנסה - אפשר לשלוח להם את הטפסים בפקס ו/או בדואר ולברר טלפונית שהגיעו ליעדם. משלוח בדואר למס הכנסה הוא ללא בול. אני לא זוכר מתי בקרתי במשרדי מס הכנסה - ואני עובד בשני מקומות עבודה כך שאני צריך לבצע תיאום מס והחזר מס (כלומר - לפחות פעמיים בשנה אני בקשר איתם). בהצלחה
דורון.

imashelo

New member
תודה, דורון, ותיקון בנוגע לערך

נקודות הזיכוי: לנקודת זיכוי ממס הכנסה יש ערך קבוע, כך שאין כל קשר לגובה המשכורת. ערך כל נקודת זיכוי הוא 181 ש"ח. זה בדוק, והמידע שמופיע ב"קשר" בנוגע לזה הוא שגוי.

doroniz

New member
אכן אין קשר

הקשר היחיד לגובה השכר ברוטו הוא שאם, למשל, מישהו מרויח שכר של 3000 ש"ח בחודש (משרה חלקית) הרי שלא מנוכה לו מס הכנסה ולכן הוא לא מקבל 362 ש"ח זיכוי (181 כפול 2). דורון.

למעלה