עוד שאלה בנוגע לפרטיות הגולש/ת

עוד שאלה בנוגע לפרטיות הגולש/ת

בפורום שאני קוראת בו מידי פעם (אחד מפורומי התמיכה באינטרנט) נתקלתי במקרה כזה: גולש מסויים, העתיק מפורום תמיכה אחר, הודעה של כותבת אחרת ואת התגובה שקיבלה. השאלה שלי היא: האם חוקית, מותר היה לו לעשות זאת?

העתקת הודעות של גולשים אחרים

מפורום לפורום, ללא רשות בעל זכות היוצרים היא אסורה וזאת מכח חוק זכויות היוצרים.

שאלות הבהרה

1-אני רוצה להגיב בפורום A משהו מסויים וכדי לחזק את תגובתי , אני רוצה להביא קישור מסיטואציה דומה והתגובה עליה שהוזכרה בפורום B זה אסור? 2-אם זה אסור , אז איך מסתדר יכולתי להעביר קישורים לאתרים שונים ברשת בהודעת פורום? בהנחה שבאתרים אלה, ובתמונות ובקטעים שם ישנה אזהרה לגבי זכויות יוצרים? 3-האם מותר לי לכתוב מאמר בנושא מסויים, ולהעביר קישור לפורום שדן באותו נושא ? האם מותר לי בפרסום מאמר להעביר קישור עם הפניה להודעות או לכותבים ספציפים? ערב קסום רחל-נשמה

nirdagan

New member
קישור זה מראה מקום לא העתקה

ולכן אין איתו כל בעיה.

ניר-יקר

אני אוסיף ואשאל כדי להבהיר.(ורק תיאורטית) נניח אני לא רחל-נשמה, ואני עושה את זה, בפורום משפטים באתר אחר לחלוטין ... • שאלות הבהרהו רחל-נשמה ו√ 1-אני רוצה להגיב בפורום A משהו מסויים וכדי לחזק את תגובתי , אני רוצה להביא קישור מסיטואציה דומה והתגובה עליה שהוזכרה בפורום B זה אסור? 2-אם זה אסור , אז איך מסתדר יכולתי להעביר קישורים לאתרים שונים ברשת בהודעת פורום? בהנחה שבאתרים אלה, ובתמונות ובקטעים שם ישנה אזהרה לגבי זכויות יוצרים? 3-האם מותר לי לכתוב מאמר בנושא מסויים, ולהעביר קישור לפורום שדן באותו נושא ? האם מותר לי בפרסום מאמר להעביר קישור עם הפניה להודעות או לכותבים ספציפים? ערב קסום רחל-נשמה הוספת תגובה שלח/י מסר למחבר/ת שליחת הודעה באי מייל הדפסת הודעה סגירה ושים לב למטה אני שמה קישור...

קישור והעתקה

אסור לבצע העתקה מאתרים ופורומים לפורום אחר. (בין שזה copy & paste) ובין שזה העתקה מסוג אחר. העתקה של הודעה או חלק ניכר ממנו מהווה הפרת זכויות יוצרים אם נעשתה ללא אישור בעל הזכות. מותר לתת קישורים לאתרים ולפורומים אחרים. ההסבר הוא גם מהותי וגם כלכלי. מהותית - כאשר את נותנת קישור´ את נותנת מראה מקום וגם מאפשרת לגולשים להגיע בקלות ובמהירות לקובץ שמכיל פירסום חוקי של יצירה. כאשר את מעתיקה יצירה, את נותנת תמריץ לגולשים לא לחפש ולא להגיע לפירסום החוקי של היצירה, כי היצירה הגיעה לרשותם בחינם. ההסבר הכלכלי: מתן קישור לאתר מגבירה את מספר המבקרים בו, בהנחה שהאתר ממומן מפירסומות, יותר אנשים נחסמו לפירסומות באותו האתר ובכך הגברת את הכנסותיו של האתר המכיל את הפירסום החוקי. ברגע שאת מעתיקה ומפרסמת ללא רשות, במקום או בתנאים שלא נראים לבעל הזכות, את גורמת לדילול ערך היצירה.

למעלה