עוד שאלה בנושא צבעים

מלי ש מ

New member
עוד שאלה בנושא צבעים../images/Emo35.gif

שלום לכם, אמנם צבעים זה עניין של טעם, אבל אשמח לשמוע דעות נוספות. אנו כרגע בשלבי סיום בניית הבית. לכל אורך הדרך הייתי בטוחה שאני הולכת לצבוע את הקירות הפנימיים של הבית באיזה גוון צהבהב. הבעיה התחילה עם הריצוף שבחרתי (כולי תקווה שיגיע היום!!) מדובר בריצוף שומשום, צהוב. החשש שלי שגם ריצוף צהוב וגם קירות צהבהבים יהיה קצת יותר מידי. מה דעתכם? דרך אגב הבעיה המרכזית שלי היא הסלון. המרתף יהי חדר המשחקים של הילדים ושם אני עושה להם עולם תת ימי. חדרי השינה יותאמו לילדים כרצונם.

צבעים צריך להרגיש ../images/Emo34.gif

היי מלי את צודקת בתחושתך. לצבוע את הקירות בצהבהב עלול להיות יותר מידי אם הריצף שלך צהוב. יתכן שזו לא תהיה בעיה אך עלול להיות מאוחר מידי... צבעים צריך להרגיש. ואם את לא מצליחה "לראות בדימיון" אז תשאירי את זה לתחושת החלל . כלומר חכי עד שהריצוף מונח במקומו ותנסי להרגיש ולראות אם יש לך קצת יותר מושג. יש שלב בבניה שהבית מרוצף ורואים את הריצוף לפני שמכסים כדי להגן על הריצוף מעבודת הגמר של הטייח ומהצבעי. זה שלב שאולי תוכלי לקבל יותר מושג מה בא לך. מצד שני זה שלב חפוז והבית עדיין ללא הרהיטים אז התחושה היא לא ממש של המציאות שתהיה. אני מציעה לך לצבוע בגוון לבן, לעבור לבית, לגור קצת ואז להחליט. אולי יתחשק לך להשאיר לבן? אולי תרצי לצבוע רק קיר אחד בצהבהב? או כל צבע אחר? תראי איך הבית נראה לך בשבת בבוקר, כשאת חוזרת מהעבודה, אחרי הצהרים, בלילה... אישית, (וזו כמובן שאלה של טעם) אני מאוד אוהבת קירות לבנים. את הצבע אני נותנת עם הריצוף, החלונות, משקופי הדלתות והדלתות עצמן. גם לריהוט תפקיד חשוב (אצלי הסלון עם צבעים "מותקפים" משהו...) בכל מקרה אם הריצוף צהוב זה לא יראה רע אם הקירות יהיו לבנים ויהיה לך זמן להחליט ולהרגיש "מה הבית רוצה" . גם אם תרצי לצבוע בצהבהב יש כמעט אינסוף צהבהבים...

מלי שלום

סיגל צודקת בבחירת הצבע אך קים נושא נוסף שיש לתת עליו את הדעת . מכיוון שהבית חדש עדיין לא התיצב סופית ולכן עוד יופיעו סדקים בטיח אז כדאי לצבוע לפחות בהתחלה בלבן ורק לאחר תיקוני השנה הראשונה- לשנות את הצבע לפי טעמך האישי. כמו כן הרבה יותר קל לטפל בקיר צבוע בלבן מקיר צבעוני כיוון שקשה לחזור ולערבב גוון זהה לקיים. בהצלחה קובי

מלי ש מ

New member
תודה לשניכם../images/Emo51.gif

כנראה שהכי כדאי לי להמשיך עם תחושות הבטן שלי!!!

ilee

New member
מלי רגע...

בני כמה הילדים? האם מרבית הריהוט שלהם נייטרלי כך שאפשר לבחור כל צבע? בכל מקרה לא הייתי הולכת על לבן מקסימום יסוד לבן ועליו צבע אחר. אם הרצפה כבר צהובה אפשר לשלב גוונים משלימים של סגול/צהוב בקירות, כמובן, לא כהה מדיי . ושוב תבדקי איך הריהוט משתלב עם הצבע: אם הפריטים בחדר לא צועקים מדיי אפשר לצבוע את הקירות עם טקסטורה בשילוב סגול צהוב אם הפריטים דומיננטים וצבעוניים גם כן עדיף לבחור צבע אחד ולצבוע חלק ללא טקסטורה.

ILEE לא מדויק

תבין את הצורך להמתין לאחר בניה ואל תאיץ תהליכים שעלולים לגרום לבעיות בהמשך. תן למלי להמתין עם צבע סופי עד לאחר שנה מסיום כל הבניה ורק אז לצבוע בצבעים קבועים לאחר תיקוני סדקי טיח. בהצלחה קובי

ilee

New member
גם אני בונה

אני רוצה להבין לאחר שהבית כבר עומד וגמור עליי להמתין עם צביעת כל הקירות ע"מ שאכול לגלות במשך השנה סדקים? הרי הם יופיעו אם ארצה או לא ארצה גם לאחר השנה הראשונה. תסביר את תהליך הווצרות הסדקים בשנה ראשונה לאחר בנית בית - זה מה לא ברור לי. תודה מראש, אילי.

ilee

New member
../images/Emo52.gif קלטתי ת´טעות שלי../images/Emo52.gif

מלי לא הבנתי נכון , חשבתי שאת מדברת על חדרי ילדים בלבד. טעות שלי. אני אישית לא בעד קירות לבנים אך אמתין להסברו של טווה חלומות ואולי אבין יותר את חשיבותם לשנה הראשונה.

מלי ש מ

New member
לא קרה כלום!!!

הכוונה היא יותר לסלון, עם חדרי הילדים אין לי כל כך בעיה. בכל מקרה אני פריקית של צביעה ואין לי שום בעיה לצבוע כל שנה בצבע אחר (הייתי בחודש שביעי בהריון כאשר צבעתי לילדה את התקרה - היא רצתה שמיים). אני בהחלט מתכוונת לצבוע את אחד הקירות בסלון בצבע בולט, אבל הכיוון הוא ווש בגוון מוקה ואולי קצת זהב מעל. אני עדיין מתבשלת עם זה. אמנם אני אוהבת סגול, אבל בבגדים, לא נראה לי כל כך על הקירות. אם הילדה תרצה בחדר, זה יהיה גוון מאוד בהיר ופסטלי של סגול. תודה בכל אופן.

סדקים בבתים חדשים

היי אילי אפצח בהסבר על למה יש סדקים בבתים חדשים ולמה אומרים שצריך לחכות שנה. המבנה החדש על הקרקע זקוק לאיזשהו זמן התבססות. קצת שוקע פה, קצת עולה שם... עובדת חיים! במהלך ההתבססות נוצרים סדקים שונים חלקם קטנטנים, חלקם יותר גדולים. יש אסכולה שטוענת לצבוע בלבן ולחכות ורק אז לצבוע. אני לא בטוחה שאני מסכימה. אם מישהו יודע איזה גוון שונה מלבן הוא רוצה, אז למה לחכות? תצבע במה שאתה רוצה ואחרי זמן סביר (אני ממליצה על שני חורפים) תעשה "רמונט" שכולל סתימת הסדקים וצביעה מחדש בצבע שאהוב עליך. תומכי אותה אסכולה גם מגדילים וטוענים לא לצבוע בצבע פלסטי יקר אלא בפוליסיד... ואני אומרת: בית עם ילדים בפוליסיד?????????? ואיך ננקה את הקירות במשך שנה או שנתיים????????? במקרה של מלי אני המלצתי ללכת על לבן כפתרון זמני מבלי להתחשב בסדקים. אלר כדי לקבל את תחושת החלל האמיתית (כןלל ריהוט ותאורה). אם מלי הייתה אומרת שהיר רותה קירות ירוקים, הייתי אומרת לה ללכת על זה!! מקסימום אחרי זה אפשר לצבוע למשהו אחר. מה גם שמלי "מרגישה"שאולי זה יהיה יותר מידי צהוב. מה שקובע , בשבילי, הוא ההרגשה שלה!!! היתרון של צבע לבן הוא שקל לכסות אותו בצבע אחר כי כל הצבעי כהים ממנוץ אז למי שלא בטוח אני ממליצה לבן!. (יעוץ זה הוא דרך האינטרנט, בל נשכח!!) מקווה שעניתי לך

ilee

New member
תודה סיגל, ובכל זאת...

ציינתי לא ללבן מכיוון שבד"כ לפני שאנו זוכים לבנות או לקנות בית משלנו אנו זוכים לבלות בדירות שכורות בהן אסור לנו לצבוע בצבעים שונים ובכלל לעשות שינויים. עקב כך אני אישית סולדת מלבן בקירות. הלבן יוצר מין מוגבלות ליצירת אווירה בבית , התאורה מקבלת מין תחושה לא נעימה שכזו, חסרת כל אופי והרגשת חמימות ביתית. וכשסוף סוף עולה ההזדמנות לתת בבית את האוירה שאכן אנו רוצים לחיות בה צבע הקירות מקבל המון משמעות , אפשר לאמר אפילו שעל פי צבע הקיר נחשב את כל שאר העיצוב הפנימי ואת יודעת מה? אפילו החיצוני (לא דווקא בסדר הזה). אז איך בכל זאת בוחנים איזה צבע יתאים לנו? תודה אילי.

כאמור, זו שאלה של טעם ותחושה ../images/Emo23.gif

היי אילי ראשית יש לומר שזו באמת שאלה של טעם ותחושה. אין יפה אבסולוטי, לשמחתנו ומה שטוב לאחד עלול להיות אפילו דוחה לשני!!!!!!! מבחינת האוירה והתאורה, כל אחד וטעמו עימו!!!!!!!! אני אוהבת הרבה אור ואור חזק. לא אוהבת דימרים ואור עמום מעצבן לי את הנשמה. אבל אין כאן שום קביעה אבסולוטית שזה "נכון" יותר מן ההפך! בחירת הגוונים גם קשורה מאוד לאופי הריהוט והאביזרים, לגוונים שלהם ולמה שהם משדרים. וגם כאן שני אנשים תהייה להם דעה שונה! יש המעיזים וצובעים קירות גדולים גם באדום, ויש כאלו שמעבר לצהוב בננה הגוון נראה להם היסטרי... אני באמת מאמינה בשאלה של תחושת החלל. ולעבור לגור בבית יכול לתת כל כך הרבה מושג שאפילו שעות שלמות בפורום הזה , לא יתנו את חציו! אפשר לקחת מעצב פנים ואז בנוסף לתחושות ולטעם מקבלים גם ניסיון של בעל מקצוע. למרות שאני מאוד מאמינה בתחושת הבטן של האנשים וגם למעצב פנים רב ניסיון יש טעם אישי שאולי שונה משל הלקוח. בנושא של מלי, אני ממליצה לה, כמו תמיד ללכת עם תחושת הבטן!! צבע קיר אפשר תמיד להחליף גם אם זה חום כהה!!!! אפשר להתלבט עם סקאלות צבעים של טמבור או יעקובי אך שום דבר לא יתן לך את תחושת החלל האמיתית של להיות בתוך. נ. ב. דרך אגב, בתור אוהבת אור חזק, אך גם צבעים עזים, הקירות שלי בבית לבנים, הרצפה צהובה עם עיטורים בכחול, האלומיניום בגוון תכלת. השטיח בסלון בגווני סגול -ורוד-ירוק-חום. והספות... אחת מג´נטה והשניה ירוק רעל צרחני... נכון נשמע רע... אבל במציאות זה מדהים . גם בעיני שמרנים. אי אפשר לדבר על גוונים צריך לחוש!!!!!!! ביחוד עם בחללים עסקינן. ועוד משהו, כדי ליצור היסטריה כזו של גוונים אך עדיין לשמור על הרמוניה, די נחוץ להשאיר לפחות את הקירות לבנים... ןתחשבו על זה..

למעלה