עוד שאלה בנושא שכתבתי...

dletzter

New member
עוד שאלה בנושא שכתבתי...

היום סוף-סוף היה לי תור אצל הרופאה. כמובן שהיא לא "התלהבה" לשמוע שחייל פשוט בא ואומר לה: "אני חושש שיש לי פיברומיאלגיה"... היא יצאה פייר איתי, ושלחה אותי לאורטופד, כדי שהוא יבדוק מצידו אם יש לי משהו מעורר חשש, ואם לא יהיה כלום/יהיה- אז אני אשלח לראומטולוג, עפ"י בקשתי... מה שאני לא יודע, זה איך באמת אוכל לדעת שאני יכול לסמוך על הרופאים הצבאיים שאלך אליהם? הרי התסמונת הזו היא לא דבר חד משמעי, ומתבסס הרבה על ההרגשה של החולה. אם הרופאים יגידו לי "אין לך כלום" וכמובן שלא יתנו לי כלום- מה אוכל לעשות? הרי בוודאות יש לי אחד לאחד את רוב התסמינים של פיברו'.... אודה לתשובתכם, ומצטער על ההצקה... :)

ששרון

New member
הי דורון

בשום פנים ואופן אל תסכים ללכת לאורתופד. אורתופדים כמעט כולם לא מכירים במחלה, שוללים אותה, והיחס שלהם אליה בקיצור, מחפיר ומעיד על בורות. זה מבוסס על נסיון אישי ועל נסיון של המון חולי פיברו שאני מכירה, הן בביקורים סתם, והן מהנסיון שלהם במוסד לבטוח לאומי בנסיון לקבל קצבת נכות. כשחולה פיברו מגיעה להגיע לדוג קצבת נכות במוסד לבט"ל, יש לו זכות בחוק לדרוש שיהיה ראומטולוג לאבחון, כי הם אלו שיכולים לאבחן את המחלה. היום החולים יודעים לדרוש את זה, וזה בהחלט משפר את התגובה שלה הם זוכים כי הראומטולוגים בקיאים בזה הרבה יותר. אני משערת שאם בט"ל מכיר בזכות לקבל ראומטולוג, אי אפשר שהצבא ידרוש אחרת. במקומך, היתי מתעקשת על הנושא שאתה דורש לקבל אבחון אצל ראומטולוג ולא אורתופד. תגיד שהאורתופדים אינם מומחים לנושא והם אינם יודעים לאבחן את זה, לעומת ראומטולוגים. אם אתה רוצה להבטיח את עצמך בנושא הזה בכלל, לדעתי כדאי לך בזריזות לפנות לראומטולוג מחוץ לצבא, באופן פרטי, ולבקש שהוא ינסה לאבחן. עם החוו"ד שלו שתעיד (במידה ואכן זה כך) שאתה סובל מהפיברו, היתי נגשת לצבא ודורשת ראומטולוג מאצלם. כפי שכבר הצעתי לך לעמותת א"סף יש רשימת רופאים מאבחנים, אתה יכול לקבל אותה ולפנות למישהו שמכיר את זה בתחום הראומטולוגי. בהצלחה

כמה דברים:

1. הרופאה אמרה שגם אם יהיה וגם אם לא, היא מוכנה לשלוח לראומטולוג, בתנאי שדורון ילך קודם לאורטופד. אז... למה לא? שיבדוק האורטופד וישלול בעיות של מערכת השלד - שריר. 2. כיון שדורון חייל, הוא לא יכול ללכת לאיזה רופא שהוא רוצה. אבל דורון, קח את הרשימה מעמותת אס"ף ושתהיה לך ביד כשאתה חוזר לרופאה אחרי האורטופד. אתה יכול גם לקחת איתך איזה מאמר ממצה שמספר על הפיברו. חפש את המכתב שפורסם כאן באחת ההודעות - מכתב לרופא המטפל - אולי אותו. אל תפחד, זה אולי ייקח קצת זמן, אבל עם סבלנות - הכל יכול לקרות

שלום דורון

אני מבין את הבעיה שלך .... בוא אני אספר לך את סיפורי ... אצלי הכול התחיל לפני שנה וחצי בטירונות קרבית ... גילו אצלי שברי מאמץ בגפיים בכלל ובאגן ירכיים בפרט .. יצאתי מקרבי נבדקתי ע"י 10 אורטופדיים, ניורולוג 4 ראומטולוגים ומלאך אחד בדמות ראומטולוג... והיום אני חולה בפיברומאלגיה בין היתר. תראה שורה תחתונה ... אני ממליץ לך ללכת לעשות בדיקות אורטופדיות, אתה כבר מכיר את הפיברו, לך לא יהיה (אני מקווה) את "אפקט התקינות" (אתה יודע אתה מקבל תשובה של בדיקה והיא תקינה ושוב אתה דופק את הראש בקיר ואומר " מה דפוק אצלי, הכול תקין בבדיקות אז למה כול הזמן כואב לי!"). אני לא יודע איפה אתה משרת אבל אני ממליץ לך ללכת לראומטולוג בחר"פ צריפין, אני נבדקתי שם ויש שם ראומוטולוג מצויין. אבל אני במקרה שלי לפני זה הייתי אצל רואמטולוג בכיר באופן פרטי. במידה ויש לך את האמצעים תעשה זאת. אני רק יכול לאחל לך בהצלחה בגילוי ושרק תיהיה בריא !

ששרון

New member
הסיכון בלראות קודם אורתופד הוא

שאם האורתופד ימצא שאין שום הפרעה אורתופדית, והוא לא מכיר בפיברו, הוא יכול לעצור את כל התהליך, להגיד לך דורון שהכל בסדר, ולכן הוא מסרב להפנות אותך הלאה לברור אצל ראומטולוג. אני לא שוללת הליכה לאורתופד, אני רק מכירה הרבה חולים לדוג בבט"ל שאורתופדים עצרו להם את התהליך ומנעו מהם למעשה להגיע לראומטולוג בתרוץ שהתחום האורתופדי תקין. בגלל זה התביעות שלהם נדחו. אם תפול על אורתופד פתוח ומכיר פיברו, מה טוב, ישלול בעיה אורתופדית, ישלח אותך הלאה. מרבית הסיכויים שלא יהיה לך אורתופד כזה, ואז אתה עלול לאבד את הזכות להמשיך הלאה. עתה כשיש לך את המידע הזה מכולנו, תעשה חושבים ותבחר את האופציה שהכי נראית לך. תרגיש טוב ובהצלחה, שרון

ornabr1

New member
דורון שלום , אני הופנתי ע"י אורטופד

לרמטולוג בגלל שבבדיקות הדם של ה CRP היה גבוה. אני הופנתי בלי שאבקש או אדע משהו על המחלה . מה שכן חד משמעי בפיברו זה 18 הנקודות בגוף שכואבות כאשר לוחצים עליהן. אתה יכול לבקש בדיקת דם מפורטת עם בדיקה של CRP. אתה יודע מה יש לך צריך שהם יכירו בזה היתרון שלך שאתה יודע איזה בדיקות צריך לעשות כדי לאבחן את המחלה.

למעלה