עוד שאלה, בעניין שכירות

מיה :)

New member
בחוזה לא כתוב כלום לגבי המצאת

קבלות. כתוב שהוא יכול "להכנס למושכר בכל שעה סבירה כדי לברר אם ממלא השוכר אחר תנאי חוזה זה" זה חוזה סטנדרטי מאד ישן. האם זה אומר שהוא יכול להגיע גם פעם בשבוע???

מיה :)

New member
עוד שאלה, בעניין שכירות

אנחנו גרים בשכירות, עברנו בסך הכל לפני כחודשיים. בעלי הדירה בחו"ל (איתם חתמנו על החוזה) ואחיו של בעל הדירה הו מיופה הכח שלו "לכל דבר ועניין". האח מצלצל אלינו ללא הרף להתריע בפנינו על תשלומים שעדיין לא שולמו (שלא בהכרח הגיע מועד פרעונם), מגיע לדירה לבצע "ביקור" שנראה לנו יותר כמו חיפוש! וכאשר אמרנו לו שלא מתאים לנו שהוא יגיע בכל חודש ל"ביקורים" מהסוג הזה, הוא התעקש שהוא יכול להגיע "מתי שהוא רוצה". הבנאדם, עם כל הכבוד לחוש האחריות שלו, פשוט מציק לנו. מצלצל ללא הרף וכו´. האם יש אפשרות לשים לזה קץ? בתודה מראש,

ציפי ג

New member
תבדקי בחוזה

האם יש סעיף שמתיר לו להכנס אליכם, והאם יש סעיף שמחייב המצאת קבלות על תשלומים. אם כן, תבדקי מה קובע הסעיף לגבי ביקורים, ותכתבו לו מכתב, שהגם שאולי יש לו זכות להכנס למושכר, עליו לעשות זאת בתיאום מראש, ורק בהסכמתכם, וכן שתמציאו לו קבלות על כל התשלומים ככתוב בחוזה. יכול להיות שהיות והוא לא המשכיר, אלא רק מיופה הכח, הוא קצת יותר לחוץ מהאחריות, ואם הוא יראה שאתם אמינים הוא ירד מכם.

ציפי ג

New member
אז הייתי מתחילה עם הקבלות

הייתי מציעה לו להראות את הקבלות כך וכך זמן לאחר התשלום, ואומרת לו שאין צורך להזכיר - אתם יודעים. בבקור השבועי הבא, הייתי אומרת, שאמנם על פי החוזה מותר לו לבקר, אבל הביקורים צריכים להיות סבירים. והיות ועד כה שיתפתם איתו פעולה יפה, אז במטותא, הוא יכול לבא מידי X בחודש, לקבל את העתקי הקבלות ולבקר.

אם לא כתוב כלום, אז לפי חוק השכירות

חייבים לאפשר לכם שימוש סביר במושכר בלי הפרעה, ומתצד שני אתם חייבים לאפשר לנציג המשכיר להיכנס למושכר באופן סביר כדי לבדוק את מצבו. סבירות, לדעתי, מחייבת שהוא לא יבוא בלי תיאום איתכם, ושהוא לא יבוא כל שבוע (אלא אם אתם טיפוסים הרסניים במיוחד).

מיה - קראי ציטוטים מהחוק.

סעיף 11 בחוק השכירות והשאילה: "המשכיר חייב לאפשר לשוכר להשתמש במושכר במשך תקופת השכירות לפי המוסכם בין הצדדים ללא הפרעה מצדו או מטעמו.". סעיף 17 באותו חוק: "השוכר חייב לאפשר למשכיר, בכל עת סבירה, לבדוק את המושכר ולבצע בו תיקונים, ובלבד שהמשכיר יודיע לו על כך זמן סביר מראש וימעיט ככל האפשר בהפרעה לשוכר.".

למעלה