עוד שאלה...דחוף!!!!!!!!!!!!!

צופיה**

New member
עוד שאלה...דחוף!!!!!!!!!!!!!

עדיין לא הלכתי לפתוח את הכרטיס למעקב הריון ורציתי לשאול: אצל מי כדאי לבצע את כל תהליך המעקב מעכשיו ועד הלידה בע"ה, אצל רופאת משפחה או אצל רופא נשים?

הולכים קודם כל לרופא נשים (אני

הלכתי לרופאה, זה היה יותר סימפטי) והיא כבר מפנה אותך לטיפת חלב בזמן שצריך (אם אני לא טועה- אמצע חודש שלישי או רביעי)

מיה :)

New member
אותי הרופא לא הפנה!

בכלל, כשאני חושבת על זה, הוא לא מפנה אותי להרבה מקומות! גם לא לסקירת מערכות... ובכלל, אני די לא מרוצה ממנו. הוא פשוט היה גם הרופא הגניקולוג שלי, אז המשכתי איתו. האם יש אפשרות להחליף רופא באמצע? שבוע 19.

המחויבות שלך לרופא גיניקולוג לא

שייכת לשבוע ההריון אלא לתקופה של 3 חודשים מהפעם הראשונה שהיית אצלו. את צריכה לבדוק את זה בקבלה, הם יוכלו להגיד לך שם, זה כתוב להם במחשב מתי את יכולה להחליף רופא. חוצמזה, יש קופות שיש אצלהם יותר מרופא נשים אחד, כמו אצלי למשל, יש 3, וכל פעם אני יכולה לבחור איזה רופא שאני רוצה. חוצמזה, אם הרופא לא מפנה אותך לטיפת חלב ולא שולח אותך לבדיקות ובכלל לא עושה את תפקידו כראוי, את יכולה להתלונן ותיהיה לך כל זכות להחליף אותו.

New member
הוא כן שולח אותי לבדיקות

אבל לשמשל: עכשיו דיברתי איתו לגבי אולטרסאונד לבדיקת מין העובר, אז הוא אמר שהוא שולח אותי לסריקת מערכות בפגישה הבה שלנו, כשאהיה בשבוע 21, ואם האולטרסנדאי יהיה "נחמד מספיק" אולי גם יסכים לבדוק את מין העובר. אף פעם לא עלתה שיחה לגבי טיפת חלב. ועוד דוגמה: כשהגעתי אליו כבר הייתי בחודש השני (גילוי מאוחר) וכשנודע לו שלא לקחתי חומצ פולית, הוא הגיב: "טוב, בשביל זה לא נעשה הפלה". בכלל, יש לו תשובות מאד מוזרות. אני יודת שהוא רופא מעולה. הוא גם רופא מיילד בתל-השומר,ויש עליו המון המלצות. מה שכן, בתור רופא גניקולוג רגיל הוא היה טוב מאד.

הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו

זה שאולי הוא בעצמו עושה את הבדיקות של יפת חלב ואז לא צריך? הוא פתח לך תיק? עושה לך בדיקות שתן ומשקל? אם כן, אז כנראה באמת לא צריך את טיפת חלב. אולי יש עכשיו גם רופאים שעושים את זה, לא יודעת. באיזה חודש את ומאיפה?

New member
כן, הוא שוקל אותי, בודק לחץ דם

שולח אותי לבדיקות שתן ודם אחת לחודש ועושה אולטרסאונד. אני בחמישי,שבוע 19 (לפי גודל העובר שבוע 20). יש לי חברה שהרופא שלה מבצע את אותו מעקב ועדיין נשלחה לטיפת חלב.

אז הדבר היחידי שנשאר זה...

פשוט לשאול אותו.
בכל שיהיה לך בהצלחה. הריון ראשון אני מניחה?

ashlaya

New member
רופא נשים

אני חושבת שדווקא את צריכה לשמוח שהרופא נשים שלך עושה לך את מעקב ההריון אצלי אני צריכה לבצע את המעקב אצל האחות בטיפת חלב לפני כל ביקור שלי אצלו וזה דווקא מעצבן - במיוחד שזה הריון ראשון ואי לי ניסיון וכבר פעמיים הוא העיר לי שזה לא תקין שאני מגיעה אליו לפני שהייתי אצלה.... לגבי החלפת הרופא צלוי באיזו קופה את - אני החלפתי רופא איך שגיליתי שאני בהריון בלי קשר לתקופה שהייתי אצל הרופא הקודם וזה שהוא לא מלחיץ אותך לא לקחת חומצפה פולית וכאלה - מעולה רופא שלא מלחיץ מה יותר טוב מזה... למרות ששלי עוד בפגישה הראשונה הפיל עלי את כל הבדיקות הפרטיות שיש וכמובן שהמליץ בחום לעשות את כולם אני כבר לא יודעת מה עדיף אני חושבת שאני יעשה אותם רק מהלחץ שהוא אמר ואוי אם אני לא יעשה...

New member
לגבי החומצה הפולית

הוא אמר שאני אמורה לקחת אותה עד סוף חודש שלישי. אבל התשובה שלו היא זו שהלחיצה אוצי "לא נעשה הפלה בשביל זה"???????? ומה לגבי קביעת המין? האם באולטרסאונד באמת לא חייבים לומר לי את מין העובר?

באולטרה סאונד לא תמיד רואים בבירור

מה מין העובר, למרות שאני מאמינה שב5 חודשים כבר רואים. את מין העובר בדרך כללן מגלים בסריקת מערכות (עשית?) חוצמזה אין שום שום סיבה לא להגיד מה המין אם הרופא רואה...

למעלה