עוד שאלה...זכר ונקבה

mirav1123

New member
עוד שאלה...זכר ונקבה

המין האנושי כמו יונקים אחרים מחולקים לזכרים ולנקבות. אני יודעת שיש מינים שהם חד-מיניים- זאת אומרת שאין זכר ונקבה וכל פרט באוכלוסיה יכול להתרבות. איך מסבירה האבולוציה את ההתפתחות לשני מינים אצל היונקים? למה זה עוזר להישרד?

Caligola

New member
בצורה קצרה..

בכל פעם שיש שתי עותקים של מקור מסויים(רצף גנטי), ניתן לעשות סינתזה בין שניהם כדי לצמצם את הסיכויי שיפלו טעויות. לכן, רביה מינית הכוללת זכר ונקבה, תורמת תועלת בכך שהיא עושה את הרביה של המינים יותר מהימנה ופחות נוטה לטעויות אשר יכולות ליצור פגמים עובריים. לגבי השאלה איך זה התפתח תוכלי לקרוא כאן, וגם כאן..

pembencipolisi

New member
רביה מינית ככלי השרדותי

ככל שמבנהו בתורשתי של פרט זהה לאחרים בני מינו כך אפשר ששנוי קצוני בסביבת חיי אתו מין יכחיד אותו כי ללא שוני תורשתי אפשר שלא ימצאו פריטים שןאדים ומסתגלים לשנוי בתנאים... רביה לא מינית היא שבוט זהה המונע גוון תורשתי. רביה מינית מיצרת גוון תורשתי, עוזרת להפחית נזקים תורשתיים (אבל גם עלולה ליצר אותם...)

mirav1123

New member
אז למה אין הפריה של שלושה?

קודם כל אחלה קישורים. כמה שאלות- א) הרי גם ברבייה חד-מינית יש מוטציות ואז יש שיכפולים שונים- לא בהכרח הבן יהיה בדיוק כמו האב. ב) למהלא יצר הטבע אפשרות של הפרייה של שלושה או ארבעה סוגים מאותו המין?

ofeking

New member
...

כשיש שני מינים הצאצא לא יהיה בדיוק כמו אחד ההורים. כיצד זה עוזר? בוא נניח שדשא מסוים חיי והיתפשט בארץ מסוימת, ושלכל הדשא יש את אותו "אבא דשא קדמון". נניך ולדשא הזה ישנה רגישות לקרה, תאר לך מה יקרה בלילה אחד עם קרה- כל הדשא הנ"ל יקפא למוות - זה לא היה קורה ברביה עם 2 מינים, בהם יתכן שליצור יש עמידות שירש מאחד ההורים.

SilentMike

New member
רק הערה קטנה.

מאחר שכבר הוצג פה לינק גם לטופיק (אשכול) שכתבתי בו בתפוז, וגם לאחר בהיידפארק, אין לי הרבה מה להוסיף. רק אדגיש דבר אחד: לא היתה התפתחות נפרדת של זוויגים אצל היונקים. לראשוני הדגים שיצאו מין המים, ומהווים את אבותיהם של כל החולייתנים היבשתיים, ובכללם היונקים (כולל צאצאי החולייתנים היבשתיים שאבותיהם חזרו אל המים, כמו הלויתנים), כבר היו זכרים ונקבות מוגדרים היטב.

SilentMike

New member
רק הערה קטנה.

מאחר שכבר הוצג פה לינק גם לטופיק (אשכול) שכתבתי בו בתפוז, וגם לאחר בהיידפארק, אין לי הרבה מה להוסיף. רק אדגיש דבר אחד: לא היתה התפתחות נפרדת של זוויגים אצל היונקים. לראשוני הדגים שיצאו מין המים, ומהווים את אבותיהם של כל החולייתנים היבשתיים, ובכללם היונקים (כולל צאצאי החולייתנים היבשתיים שאבותיהם חזרו אל המים, כמו הלויתנים), כבר היו זכרים ונקבות מוגדרים היטב.

למעלה