עוד שאלה יותר מתרידה!

cottoneyejoe

New member
עוד שאלה יותר מתרידה!

לפני כשנה וחצי בערך בסוף גיל ששעשרה קצת לפני אוגוסט עזבתי את הארץ לטובת ארצות הברית עברתי לגור עם אבי (הורי פרודים) עכשיו אבי נרשם לבקשת אזרחות אמריקאית לפני כשמונה שנים בזמן שעבר לאמריקה ואושר על ידי רשויות ההגירה כל מה שעיקב אותו זה ההמתנה להנפקה של הסושיאל סקיוריטי ולגרין קארד שבא אחריו, עכשיו הוא רשם אותי ואת אחותי הצעירה ממני כנספחים לאישור הגרין קארד בזמן שאני הצתרפתי אליו (זתומרת לפני כשנה וחצי) ושילם תשלום נוסף על התפסים, וכך עברו כמעט שנתיים כשאני ללא עבודה בחוסר מעש מת ללכת ללמוד ובלי יכולות אזרחיות נשברתי ומשום כך חזרתי לארץ לפני שלושה חודשים למרות שהעורכת דין ציינה שאסור לי ורק אם אישור מיוחד אני יכול לצאת אם לא העיסקה מתבטלת, היא לא יודעת שאני פה והיא גם לא הולכת לדעת עד שאני ידע אם זה נטון שיסכן את עתידי כאמריקאי? והאם העיסקה התבטלה ברגע יציאתי מגבולות אמריקה או שהעורכת דין צריכה לדעת?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אם אתה מעל גיל 18 ונמצא כרגע מחוץ לארה"ב סביר להניח שהעסקה התבטלה, אם אתה מתחת לגיל 18 יתכן שעורכת הדין תוכל לעזור לך בתנאי שתשוב לארה"ב לפני הגיעך לגיל 18 ולפני שאביך יקבל את האזרחות, וגם זה לא בטוח. כמו כן אם אתה מעל גיל 18 והעסקה התבטלה אז תוכל להגיש בקשה לאיחוד משפחות שבגינה תוכל לקבל אזרחות אמריקאית רק לאחר 12 שנה שבמהלכן תצטרך לשהות בישראל.

odedee

New member
עורכת הדין היא לטובתך...

לכן אתה (או אביך) משלם לה כסף. אין לך שום אינטרס להסתיר ממנה משהו. מי שעשוי לבטל את העסקה הם שלטונות ההגירה, והם כנראה כבר יודעים שיצאת. ייתכן מאד שאם לא תחזור לארה"ב בקרוב (לפני גיל 18) סביר שתאבד כל סיכוי להיות אמריקאי בזמן הקרוב... איחוד משפחות (למי שכבר אינו קטין) עשוי לקחת 12 שנים. תתייעץ עם עורכת הדין מה כדאי לעשות.

למעלה