עוד שאלה.. כנרשמים לקורסי בחירה:

סמר27

New member
עוד שאלה.. כנרשמים לקורסי בחירה:

קודם כל, שנה א מומלץ לשלב גם קורסי בחירה? אם כן, להגיע לכמה נקודות?? כשבוחרים למשל קורס ואז כתוב: תלמידי החוג / חוג אחר....אם אני לומדת משפטים ובוחרת קורס שהוא לא קשור אז אני צריכה להיכלל בכיתת ה "חוג אחר"?? מה זה רמות קורס?? זה משנה בכלל????

deathcaster

New member
רמות קורס

ישנם קורסים לתואר ראשון בלבד, לתואר ראשון וגם שני, רק לשני, לשני וגם לשלישי ורק לשלישי

hilabercko

New member
תשובות

בשנה א' לא תמיד יש לך אפשרות לשלב קורסי בחירה. אם מספר קורסי החובה שלך מגיע ל40 נקודות זכות (כלומר, 20 נ"ז לכל חוג בדו חוגי) - לא תוכלי לקחת השנה קורסי בחירה. תוכלי לברר זאת בפורטל אונ' חיפה --> מידע ושירותים --> תדפיס מערכת. בתדפיס המערכת מופיע כל חוג בנפרד עם פירוט הקורסים אליו נרשמת. (במידה וכבר נרשמת במועד לקורסי החובה, אם לא, תעבדי עם השנתון), בסוף רשימות הקורסים יש מספר נקודות זכות. כל שנה בתואר עלייך לקחת 40 נקודות זכות. אם את לומדת משפטים, ונרשמת לקורס "מבוא לפסיכולוגיה" את נכללת תחת "חוגים אחרים". מאוד קל לעלות על זה, אגב. לכל חוג יש את המספר שלו בקוד הקורס.. (לדוגמא פסיכולוגיה 202.000, 202.001 וכו'..חינוך מיוחד 319.000, 319.001 וכו'..) תבררי מה קוד הקורס של משפטים, ולפי זה תדעי שכל מה שלא תחת המספר הזה יכלל ב"חוגים אחרים". אם לא הבנת, תתקשרי לחוג שלך, הם יסבירו לך יותר טוב ממני :) רמות קורס בד"כ מתייחסות לשנה ולדרישות הקדם. אני בעצמי לא כ"כ יודעת. בהצלחה! הילה

קצת תשובות יותר מדויקות

לכמה נק' להגיע? כמה שבא לך, תלוי שעומס של קורסי החובה, האם את עובדת ובכלל מהיכרות שלך עם עצמך, האם את חושבת שתשטלתי על שנה א' באונ' בקלות או שפחות בקלות ואז עדיף לקחת את הדברים באיזי ודחות את קורסי הבחירה. כן, אם את לומדת משפטים ואת רוצה לקחת קורס מלימודים רב תחומיים או פסיכולוגיה או מה שלא יהיה את צריכה להירשם כסטודנט מחוג אחר. לרמות הקורס יש משמעות, אם אלו קורסי בחירה בשביל הכיף ולמען עליית הממצוע תתמקדי ברמות 1+2, לא יותר מזה. בהצלחה!

hilabercko

New member
כשאני ניסיתי לקחת קורסים נוספים..

על 40 נ"ז שהיו לי - הפורטל חסם אותי, ואמר שעברתי את המכסה.

מערכת הרישום לא מושלמת

והרבה פעמים יש בעיות בזמן הרישום, אבל לא נראה לי שאת מכסת הנק' לשנה שינו. אם כן אז באמת זה הזמן לעזוב את האונ' הזאת

למעלה