עוד שאלה לבריאתנים בפורום:

עוד שאלה לבריאתנים בפורום:

תגידו, למה אתם חושבים שתוכלו להביא לאנשים שמבינים דבר או עשרים על אבולוציה את נימוק המחץ שיוכיח לנו שהאבולוציה אינה אפשרית, וזה כאשר אתם עצמכם אינכם מבינים
באבולוציה, ביולוגיה, או מדע בכלל? בסרט "הבלתי משוחדים" אומר שון קונרי שהוא אוהב איטלקים מפני שהם מביאים סכין לקרב אקדחים. במה בדיוק אתם חמושים, מלבד אקדח שלועו סתום בחול, ומתפוצץ לכם בידיים בכל פעם שאתם יורים בו תחמושת גנובה?

אלה קרבות של חובבים שפם יקר

קרבות של חובבי הויכוח הם אלה, דומים היריבים עד מאד. ידע חסר הוא מתת האחד ועומד מולו ידע חסר אחר. (זה מזקיר לי משפט אחר "דו שיח של חרשים") כשאדם בא למלחמה, האם זה משנה ממש על מה הוא נלחם? כרגע הוא רוצה לספק את רצונו למלחמה. כן אבולוציה, לא אבולוציה. העיקר שמצא לו תחנת רוח להילחם בה על מנת להציל עלמת חן כלשהי. אני אוהב שון קונרי, אחלה גבר גבר

לא התכוונתי שהבריאתנים יוצאים לקרב

נגדך. התכוונתי שהם יוצאים לקרב נגד מישהו עם ידע- אני למשל.

זה ממש ברור

וברוח זו עניתי לך... אם התשובה לא היתה ברורה דיה, מן הסתמא הניסוח שלי לוקה בחסר. האם אתה טוען לידע מושלם בנושא עליו אתה שואל? כי אמרת 'יודע דבר או עשרים'

עשרים לא שווה הכל.

איני טוען לידע מושלם- לאיש אין ידע מושלם. אני טוען לידע רב בהרבה מזה של מתנגדי האבולוציה למיניהם.

עשרים יכול להיות שווה הכל

באם נחליט ונסכים שזה ככה. אם אין לך ידע מושלם שפם יקר, לטעמי אינך מקצוען אלא חובב (לפחות כרגע), באותה מידה גם אותו מתנצח הנמצא מולך ומנסה להוכיח אחרת הוא חובבן ברמה כזאת או אחרת. ושניכם נפלתם בפח יקוש שבוע בהיר

Wolverchenus

New member
דוד, מעניין שדווקא אדם רוחני שכמותך

פיספס את מה שהוא ניסה להגיד בזה שהוא אמר שלאיש אין ידע מושלם. אין בנאדם עם ידע מושלם. הוא היה צנוע. גם פרופסור לאבולוציה עלול להגיד לך את זה ואינו מתכוון לזה שהוא חובבן. לעומת זאת, הוא כן יודע הרבה הרבה יותר ולפרטים מאשר אדם ששמע על האבולוציה ב"שופר". אם לא היית ממהר להפילו לפח היית מבין שמדובר במטבע לשון שעיקרו צניעות.

מתוק אחד אתה

השפם מסתדר איתי היטב ואני מניח שימשיך ויעשה כן בהצלחה רבה גם ללא יציאתך להגנתו. (אינני מערער על כמה הוא יודע ומעריך את כתיבתו) סוכר

אני צנוע?

בהחלט לא. אני טוען שיש לי ידע רב בהרבה מזה של הבריאתן באבולוציה- והפכתי ל"מקצוען" ביום בו קיבלתי תואר ראשון בביולוגיה, אם כי זה לא אומר הרבה- ביולוגים רבים לא יודעים כמעט כלום על אבולוציה. בכל מקרה, כמו שאמר קריק, כמדומני "אבולוציה היא דבר פשוט מאד. כל אחד חושב שהוא יכול להבין אותה". אני לפחות יודע מהי התיאוריה. הבראיתנים מוכיחים שוב ושוב שהם לא.

וכדי להמחיש את חוסר צניעותי:

אני טוען שאני יודע על האבולוציה הרבה יותר מהבריאתן. הבריאתן יכול לטעון שהוא יודע על הבריאה הרבה יותר ממני- הרי כמו שאני התעמקתי בספרי אבולוציה הוא התעמק בספר התורה. וכאן אני אבוא ואטען- הידע שלי אמיתי, הידע של הבריאתן מדומה. את מה שלמדתי בספרי האבולוציה ניתן לבדוק ולאמת. נכון, אין לי גישה ל-ER1470 (לא רוצה להגיד מה זה. מי שרוצה להתווכח, שילמד בעצמו) או למאובני פצל ברג'ס, אבל עדיין אני יכול לגשת להר הקרוב ולמצוא בו מאובנים, ואת חוקי הגנטיקה אני רואה פועלים על בסיס יומיומי. הידע הדתי אינו ידע של דברים שקרו באמת, או של הלך מחשבתו של אל זה או אחר. הידע הדתי הוא ידע של מה שמישהו כתב- אינך יודע שמלאך גילה לאר"י הקדוש היכן קברו של יונתן בן עוזיאל, אתה יודע שהאר"י הקדוש אמר שמלאך גילה לו איפה קברו של רבי יונתן בן עוזיאל. לכן בתחרות בין הידע האמיתי, ממנו יש לי הרבה ולבריאתן מעט, לבין הידע המדומה ממנו יש לי מעט ולבריאתן הרבה, מנצח הידע האמיתי.

המחשת את חוסר צניעותך בצורה ניצחת

אכן! אני אישית גם לא חשבתי אחרת, כך שהתפרצת לדלת פתוחה לרווחה מצידי. אם פנית אלי בהודעתך זו, הרי שאין לך שום צורך להוכיח לי את כמות ידיעותיך שאין אני מערער על כמותן ואיכותן ואפילו לא בציוץ קל של ספק כלשהו. מה שלא ממש ברור לי הוא, מדוע את שש כל כך אלי קרב. ידע אמיתי של היום יכול להתברר כידע מדומה מחר (זה אני אומר לך על סמך העבר שאינו מוכיח כלום על העתיד). אגב אני מייצג את עצמי ובטח שלא קבוצה.

Wolverchenus

New member
אם הקטנת מגודלך

וסירבת לקבל את זה שייחסו לך שטענת שאתה יודע הכל, אז כן, הצנעת וההכחשה שלך מעאפנה P: אתה יכול להצטנע ועדיין להגיד "אני יד ימינו של אלוהים"... אם היית מאמין באלוהים ואתה לא אומר שאתה גם יד ימינו של אלוהים וגם אלוהים עצמו.

פיליפ1

New member
למה דומים טיעוני הבריאתנים ?

זוכרים שהינו ילדים והינו משחקים "אבן נייר ומספריים"? תמיד היה ילד מתחכם שהיה פורש את שני ידיו, ואומר: "ניצחתי, אני אלוהים".

GOTN

New member
אני לא חושב ששתי הדעות צריכות

לסתור אחת את השניה, יכולה להתקיים בריאה וגם להתקיים אבולוציה....

Wolverchenus

New member
תלוי בסוג הבריאתנות

להגיד שיש יישות שבראה את היקום ושהיא הנחילה את החוקים שהובילו לאבולוציה (או להגיד שאלוהים הנחה את האבולוציה לבחור כך או כך) זה דבר אחד. רוב הבריאתנים המגיעים לפורום גורסים שיום אחד נוצרו גבר ואישה כבני עשרים שלמים מאפס ושאין להם דבר משותף עם שום פרימט ובוודאי לא אב קדמון שהדרך ממנו אלינו היתה באמצעות תהליכים כמעט אקראיים.

אמרתי לכם

שלא כדאי לתרגם מאמרים. בקושי עברו יומיים תמימים מאז ששליחי האל הסוררים פלשו למחוזותנו וכבר אחד מחברי הפורום מתגעגע ומנסה להעיר אותם מתרדמת החורף שלהם.

למעלה