עוד שאלה לדיון, מעניין אותי לדעת.

שמוצקין

New member
על הניסוי היחיד שממנו עלה

שהאזנה למוצרט מעלה את האינטיליגנציה ,לא הצליחו לחזור ולקבל אותן תוצאות .אבל נשאלת השאלה מהי אינטיליגנציה?הכל אוהבים לדבר על אינטיליגנציה אך היום הדרכים להגדרתה ולמדידדתה פשטיות וחלקיות והפונקציה העיקרית שהן ממלאות הן פרנסה ותעסוקה למספר פרופסורים ו"יודעי ח"ן"

Apollyon

New member
עוד שאלה לדיון, מעניין אותי לדעת.

אני מניח שיש כאן הורים, אולי גם סבים וסבתות, כמובן שאני פונה לצעירים ביננו גם לנו יש תוכניות לעתיד אתם יודעים... אז ככה, השמעת מוזיקה קלאסית לתינוקות מוכחת כבר כגורם חיובי על האינטלגנציה. אז מה דעתכם על זה? אתם משמיעים/השמעתם/תשמיעו מוזיקה קלאסית לרך הנולד? ומי שכבר התנסה בדבר פלא הילודה, האם זה באמת משפיע או שזה עוד מחקר לא מבוסס?

The Exorcist

New member
השמעת מוזיקה קלאסית לתנוקות.

אין לי שום ספק שמוזיקה קלאסית משפיעה באופן חיובי על תינוקות, כאם לשלושה ילדים שכבר בגרו, נראה לי כי מוזיקה השפיעה על הרגיעה שלהם, מחדדת את יכולת ההקשבה את הרגישות, כל אלה משפיעים על האינטלגנציה ויכולת הלמידה, יחד עם זאת יכול להיות שמלכתחילה יש השפעה גם להורים עצמם ללא קשר למוזיקה שהם משמיעים, כלומר יש עוד גורמים משפיעים, אשר קשה לנטרל אותם, כמו למשל אותם הורים שמשמיעים מוזיקה משמיעים גם סיפורים, מדברים הרבה עם הילד ועוד, אלה מרכיבים נוספים שמשפיעים על הרך הנולד. זהבה קציר

JOE22

New member
אני בהחלט בעד. זה לא שאלה אפילו

אני בטוח אעשה זאת,אם מוסיקה קלאסית אותי מרגיעה אז היא בטח גם תרגיע את התינוק שלי,זה בהחלט משפיע בצורה חיובית

jole

New member
מאד מאד בעד

אצלי שניהם (לי בן 6 וחצי ויהונתן בן השנה הקשיבו למוסיקה קלסית עוד בבטן הייתי יושבת עם אוזניות גדולות בערב, לא רק קלסי גם הרבה דולפינים וגם ג'ז ובלוז ופופ ממש הייתי DJ. שניהם שומעים גם היום מוסיקה קלסית כי זה חלק ממה שמתנגן בבית.בהחלט לי ילד מאד פיקח, רגוע? לא ממש הוא עובד על טורבו מאז ומתמיד, אבל הוא תמיד ישן טוב בלילה מגיל חודשיים לילה שלם, אז קשה לי מאד לשים את האצבע איפה נכנסה פה המוסיקה הקלאסית ועשתה את שלה אבל אני מאמינה שזה טרם ומבחינתי זה מספיק
וקוריוז קטן לאלה שמאמינים שאם הילד ישמע קלאסי תהיה לזה השפעה על הטעם המוסיקאלי שלו- לי- ילד שגדל על מוסיקת מדיטציה, דולפינים וקלאסי- הזמר האהוב עליו הוא- יוסי עדן. ולא חלילה שאני ממעיטה בערכו של זמר כלשהוא פשוט אם יש משהו שלא שומעים בבית זה מוסיקה מזרחית כי לא אוהבים וחברות שלי שכן שומעות מציינות בחיוך רחב שיוסי עדן נחשב "כבד" במוסיקה מזרחית- כך שלפחות על הטעם שלהם במוסיקה אין לנו שליטה גם אם הם שמעו רק קלאסי

odeia

New member
גם בזמן ההריון וגם לאחר הלידה

השמעתי לילדה מוזיקה מזרחית. לאחר הלידה כמובן ששמענו בנוסף, המון שירי ילדים. ולמרות שאני ובעלי זייפנים מבטן ומלידה, שרנו לה כל היום. היום, כשהילדה גדולה, כל שיר שהיא שומעת, מפעם ראשונה, היא יודעת ישר לשיר אותו, היא מאוד אוהבת שירים והיא שרה בכל הזדמנות ולא מזייפת, לפי דברי הגננת שלה. היא שרה, לפני השינה, היא שרה כשהיא מטאטאה את הרצפה, בעצם - כל הזמן. קלאבית, כמעט ולא השמעתי לה, אבל גם זה לפעמים, כשהיא כן שומעת, היא מביעה דיעה, לפעמים היא אומרת שהמוזיקה נעימה לה ולפעמים לא. אני מאמינה שבכלל מוזיקה לקטנים ולעוברים מאוד עוזרת, וזה לא כל כך משנה מה. שבת שלום.

שרהודיה

New member
אני השמעתי במהלך ההריון

מוזיקה קלסית, גם דברים אחרים.. אבל בגלל שלמדתי פעם שמוסיקה קלסית משפיעה לטובה על הילוד השמעתי לעובר (הודיה
) מוסיקה
גם אחרי שהיא נולדה הרבתי להשמיע לה מוסיקה קלסית, גם קבלתי קלטת של מוסיקה קלסית לתינוקות
ובנוסף קניתי את בייבי מוצארט
לא יודעת אם זה אכן משפיע.. אבל אני שמה לב בהרבה מקרים שהודיה די מוסיקלית (היא כבר מגיל שנתיים שרה שירים שידעתי לזהות את המנגינה שלהם
מנסיון עם אחיינים שלי.. אני יודעת שבגיל שנתיים די קשה לזהות איזה שיר הם שרים.. כי הם שרים בלי מנגינה ממש...)

Minerva

New member
לא יודעת למה זה גורם...

אבל יש להניח שהילדים שיהיו לי פעם (
) ישמעו מוזיקה קלאסית פשוט כי זה מה שיושמע בבית.

למעלה