עוד שאלה לכל מדריכי הספינינג

לייף3

New member
עוד שאלה לכל מדריכי הספינינג

שמתי לב כי במהלך שיעור ספיינינג אני מזיעה המון. כשאני מסתכלת על אחרים אני שמה לב שהם לאא מזיעים כמוני. החולצה שלי סחוטה, הפנים נוטפות, הידיים מהכתפיים ועד לכפות הידיים רטובות, צוואר, שיער- בבקיצור מזיעה המון. אין לי בעיה עם זה אך אני שואלת על מה זה יכול להעיד? האם זה מדד לכך ש6אני יותר מתעמצת/שורפת קל' מאחרים? האם זה אומר שיש לי יותר נוזלים בגוף מאחרים? יש לציין שאין לי בעיה של הזעת יתר כלל וכלל, אני גם לא סובלת מעודף משקל, אני בת 24, בריאה תודה לאל, ובכושר גופני מעולה. תודה לכולכם מראש, לייף3

מיליון ואחת סיבות

הזעה מוגברת בעת פעילות גופנית מאומצת יכולה להעיד גם על כושר גופני טוב! כנסי למאמר הזה
ותשכילי בנושא.

Tami661

New member
זה מעיד שטרם דיוושת לצד הדעה הצלולה... אחרת

באמת לא היית חושבת שאת מזיעה הרבה

לייף3

New member
ל- tami661

תסלחי לי אבל לא ממש הבנתי למה את מתכוונת. את מתכוונת שאין דב ר כזה להזיע הרבה?- כלומר: כל המרבה הרי זה משובח?

Tami661

New member
אסביר: אין בהזעת יתר כדי להעיד על אימון משובח

יותר או פחות, ברור שכאשר את מזיעה במהלך אימון, זה מעיד שאת מגיעה לדופק מאמץ, אך רמות ההזעה הן פונקציה של 'מערכת הקירור' האינדיבידואלית. העובדות הן שככל שהגוף בכושר טוב יותר, מערכת הקירור (ההזעה היא מנגנון של הגוף לצנן את עצמו) עובדת טוב יותר ודעה צלולה היא דוגמא מעולה. זו הסיבה שהגבתי בחיוך ש"אם לא דיוושת לצידה..." - היא ספורטאית תחרותית בכושר מעל לממוצע ובשיעורי ספינינג כהלכתם, היא מגירה שלוליות זיעה. אלא שלאחרונה, בעקבות פציעה וירידה דראסטית בכמות האימונים - היא מזיעה הרבה הרבה פחות. לעומת זאת, יש אנשים שאין להם נטייה להזיע ובקושי מזיעים גם כשהם במאמץ (ואני לא מדברת על אלו שבכלל לא מזיעים כי הם עובדים 'על ניוטרל'
)

קבלי עדכון../images/Emo13.gif

הגברתי אימונים... הגעתי כבר לחמישה שיעורי ספינינג בשבוע וחזרתי להזיע שלוליות
וזאת למרות שאני לא בסרגל המאמצים של פעם... נראה לי התאקלמתי

למעלה