עוד שאלה לקבלן רשום

ציפי28

New member
עוד שאלה לקבלן רשום

עזרת לי מאד לפני כמה ימים בעצתך לגבי סגירת מרפסת. יש לי עוד שאלה באותו עניין: במרפסת יש חלון גדול ולצידו חלון צר וארוך (2.40*0.91). בנוסף החלון סגור בשתי וערב של בטון (כמו שיש בבתים ישנים בת"א). ההתלבטות היא בין חלון הזזה שיבלוט החוצה וגם הקבלן אומר שלא יהיה יציב (2 כנפיים צרות) לבין חלון פתיחה אחד שיהיה גדול ומגושם או לחלק ל – 2 חלונות פתיחה. מה לדעתך הפתרון הטוב ביותר לסוג חלון כזה? אשמח מאד לעזרתך!

נחלץ לסייע../images/Emo8.gif

א. מבחינה סטית עיצובית רצוי לחלק כל השדות ו/או הכנפיים למידה זהה. ב.קו מנחה זה ודאי יחייב חיבור הפתחים לפתח גדול אותו תחלקי באלומיניום לפי כלל א´ ג.פריקסט הבטון, כהבנתי מותקן כיום רק בחלון הצר- להרוס! ד.חלון 2.4 גובה עם כנף ברוחב 45 ס"מ- לא רבתי !!! ה.לא לשכוח אדן שיש מתחת לחלון! ו.אם החלון מגיע עד התקרה , מומלץ פח ניקוז מעל החלון שהמים הגולשים מקיר הבנין לא יחדרו בין הפרופיל לתקרה ( לא להאמין רק לסיליקון)

ציפי28

New member
תודה!

כמה נקודות - את הפריקסט אי אפשר להרוס והוא ,מעטר, גם חלק מהחלון הגדול. לצערי זו חזית הבניין ואנחנו לא יכולים להרוס. אם אני מבינה נכון - אז אתה ממליץ על חלון עם פתיחה ולא הזזה. כמה נקודות - את הפריקסט אי אפשר להרוס והוא ,מעטר, גם חלק מהחלון הגדול. לצערי זו חזית הבניין ואנחנו לא יכולים להרוס. אם אני מבינה נכון - אז אתה ממליץ על חלון עם פתיחה ולא הזזה. .

לא הבנתי אותך מבראשית...

כי לא נתת שום נתונים לגבי החלון הגדול וגם לא ציינת שום פריקסט בתחומו. נתונייך החדשים משנים התמונה ואני חושש לייעץ בלי שהבינותי את הפריסה הקיימת על דיוקה. בעקרון אני נגד חלונות פתיחה בסלון- תופס מקום, מקשה עם הוילונות. אני בעד חלונות הזזה עם שדות סימטריים כנ"ל. אופציה אחרת- יותר יקרה אך יעילה- חלונות "דריי קיפ" (מסידרת קליל4500), אשר ביום יום נפתחים בשיפוע ורק לצורכי נקוי נפתחים פתיחה רגילה.

למעלה