עוד שאלה על אורך מחזור...

• פותח הנושא u z a
  • פורסם בתאריך

u z a

New member
עוד שאלה על אורך מחזור...

הי בנות, למרות שאני לא משתתפת הרבה, אני עוקבת אחריכן, וזה הזמן לאחל מזל טוב לכל ההריוניות החדשות, ובהצלחה לכל השאר. אני ודעת שהעניין כבר נטחן כאן, ואני יודעת שאחרי גלולות הגוף משתגע, אבל כשזה מגיע אלי אני קצת מבולבלת: המחזור הראשון אחרי הפסקת הגלולות הגיע אחרי 35 ימים. המחזור השני - אחרי 32 ימים. היום אני מחכה למחזור השלישי, כבר ביום ה- 37, ו-נאדה. עשיתי כבר בדיקה, שיצאה שלילית. אני יודעת שבמקרה כזה אמורים לעשות כמה ימים אח"כ, אבל אני יודעת די בוודאות, שהחודש זה לא זה, כי פשוט לא היה איך...
בנוסף, היו לי הפרשות רבות במשך שבועיים בערך, ואני לא יכולה להצביע על יומיים שלושה עם יותר הפרשות. השאלה שלי - מה עכשיו? להמשיך לחכות בסבלנות (ואני יודעת שיש כאן בנות עם מחזור מ-א-ו-ד ארוך)? ללכת לרופא? כדאי לציין שאני לא לחוצה, אני רק רוצה כבר לקבל כדי להתחיל את החודש הבא. אוף! תודה על ההקשבה עד כאן, והמשך ערב נעים! אוזה.

פּוֹנְג

New member
לדעתי תחכי עוד קצת בסבלנות

אם עדיין לא יגיע המחזור אז תלכי לרופא לזרז את התהליך. ברוכה הבאה ושבחודש הבא לא יגיע לך המחזור מהסיבה הנכונה

m i c h a l y

New member
ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

בתור "נפגעת" גלולות אני יכולה לספר שהמחזור שלי כלל לא חזר לעצמו אחרי הגלולות אלא באמצעים חיצוניים. חכי אפילו עוד עשרה ימים, ואז תפני לרופא. אני , למרות שכבר התקדמתי הלאה חושבת במחזור הבא לא להפעיל שום שום שום התערבות עד שהמחזור יתארגן על עצמו.... בכל אופן - בהצלחה, מיכל.

u z a

New member
אולי מעקב זקיקים?

תודה לעונות
אולי כדאי לעשות מעקב זקיקים? אחרי ההודעה של פונג ושל דנונית אני מתחילה לחשוד שאולי בכלל אין לי ביוץ? אז שאלתי היא, מתי כדאי להתחיל לעשות מעקב זקיקים? צריך לחכות למחזור ורק אז להתחיל, או שאפשר בכל זמן? תודה,אוזה.

מעיןבר

New member
אני חושבת שלא...

אני לא רואה סיבה להתחיל "לרוץ" למעקבים ועניינים. אני יודעת כמה קשה בהתחלה אחרי הגלולות, היו לי מחזורים ארוכים מאוד ובמשך קרוב לשנה זה לא הסתדר, היות שבדקתי אני יודעת שהיו ביוצים בסביבות הימים ה- 30-40 למחזור (אגב - מאחד מהם אפילו נכנסתי להריון שנפל לבסוף). בנות - תנו לגוף שלכן צ'אנס
גם גוף צעיר ורענן צריך זמן להתאושש משנים של גלולות. אני בטוחה שאם הכל היה בסדר לפני הגלולות אז זה יחזור להיות בסדר, אתן רק בהתחלת הדרך ואין סיבה להתחיל להתרוצץ ולקבל תרופות אלא צריך הרבה סבלנות - זו מילת המפתח פה. גם אני קיבלתי קצת עזרה רק אחרי יותר משנה שהייתי בלי גלולות, ואחרי תקופה ארוכה שעקבתי אחרי חום השחר וידעתי היטב מה קורה בגוף שלי ומה הוא עושה. בסוף הצליח לנו כשהפסקנו הכל לתקופה בגלל בירור נוסף שעשינו.

danonit

New member
מעין - שאלה

האם יש קשר בין אורך מחזור לבין סיכוי של הריון להחזיק מעמד?

גורבי

New member
כה אמרו חכמות הפורום:

פונג: שלב לוטאלי הוא התקופה שבין הביוץ לבין הוסת. בדרך כלל זה אמור להיות בסביבות 14 יום אך גם יכול לנוע יום או יומים קדימה ואחורה. בשלב לוטאלי קצר יכולה להיווצר בעייה של השתרשות ההריון. מעיין: שלב לוּטֶאָלי - השלב שבין הביוץ להופעת דימום הווסת, בד"כ השלב במחזור החודשי שאורכו ידוע ונע בין 12-16 ימים, אורכו הממוצע משתנה מאישה לאישה. שלב לוטאלי קצר מדי (10 ימים ופחות) עלול לגרום לבעיה בהשתרשות ההריון אך לרוב זו בעיה הניתנת לפתרון באמצעות תרופות או תמיכה הורמונלית. ואני (גורבי) מסכמת: יכול להיות קשר בין אורך מחזור (או, ליתר דיוק, קוצר של השלב הלוטאלי) לבין הסיכוי של הריון להחזיק מעמד (או בעצם להשתרש), אבל זה כנראה פתיר. לא ידוע לי על בעיה הפוכה (כלומר, ששלב לוטאלי ארוך "מדי" מפריע להריון להיקלט - מה שכן, הוא יכול להקשות על זיהוי תאריך הביוץ.

danonit

New member
שאלה לחכמות הפורום ../images/Emo8.gif

אבל זה רק לממש ממש גאונות... איך כותבים מילים עם ניקוד? תודה על התשובה

גורבי

New member
תשובה ../images/Emo24.gif

טוב, פעם הייתי כתבת טכנית, אז להלן אשף הכתיבה-עם-ניקוד: 1. רשמי את המילה שאת מעונינת לנקד. 2. לחצי על מקש ה-Caps Lock. 3. עמדי עם הסמן על האות שאחרי האות אותה את רוצה לנקד. 4. לחצי על מקש ה-Shift והשאירי אותו לחוץ. 5. לחצי על אחד ממקשי השורה העליונה במקלדת (שורת המספרים), כדי לקבל את הניקוד המבוקש, כמו בדוגמא: רְ=; רֱ=1 רֲ=2 רֳ=3 רִ=4 רֵ=5 רֶ=6 רַ=7 רָ=8 רׂ=9 רׁ=0 (לא לגמרי ברור לי ההבדל בין שני אלו) רּ== רֻ=\ טיפ: לחיצה אחת על backspace תמחק את הניקוד אך לא את האות. 6. עברי לאות הבאה, וחזרי על צעדים 1-5 כפי הנדרש. 7. בהצלחה!

danonit

New member
מַדְלִיק!!!

כל יום לומדים משהו חדש
בתמורה אני מבטיחה לא לגלות את המיקום המדויק של נפילת טילים וגם אף מילה על דיוני קבינט... אגב, גם אני הייתי פעם בעסקי כתבנות טכנית.

פּוֹנְג

New member
עכשיו הגזמת ../images/Emo13.gif

בנוגע לשני אלו שאת לא יודעת את ההבדל בניהם... אחד זה חולם ואחד זה נקודה משמאל לאות. כמו ההבדל בין המילה שׂ(רה (שמה של שרה אימנו) ושּרה (מה שעושות הזמרות)

גורבי

New member
כן, חשדתי שזה משהו כזה

אבל זה נראה לי קצת מוגזם להקדיש מקש שלם להפרדה בין ש ל-שׁ.

28קטנה

New member
אני מאוד מתרשמת פה מהידע הטכני

פונג-אגב ניקוד, השיר המנוקד שלך מאוד מיוחד.אהבתי.בעיקר את זה שמשוים סקס לניקיון מבחינת ביצועים

מעין26

New member
מחזור מחורפן

תחכי עוד קצת. גם לי המחזור התחרפן וזה כבר חצי שנה שהוא לא יציב וצריך לתת לגוף להתייצב בעצמו, גם לי הרופא נתן ארגסט והופיע המחזור אחר כך והנה שוב פעם הוא לא מגיע וזה כבר איחור של חודש כלומר אני בערך 60 יום אם לא יותר אז צריך לתת לגוף לבד להסתדר.

למעלה