עוד שאלה על ביטוח לאומי

פופי2009

New member
עוד שאלה על ביטוח לאומי

כתוב שם שאנחנו מאשרים להם להעביר את המידע לרווחה..
באיזה אופן הרווחה מתערבת בעניין אם אנחנו לא ניגשים אליהם לעזרה בעצמנו?
מחתימים שם גם את בעלי, כבעלים נוספים של חשבון הבנק, שהוא ישתמש בכסף לטובת הילד.
אם נאמר אנחנו מקבלים 2500 שח ומשתמשים ב 1500 לטיפולים. מישהו בודק את זה?

TikvaBonneh

New member
אף אחד לא בודק מה עושים עם הכסף

אנחנו ועוד הורים שאני מכירה חוסכים אותו למען העתיד של הילד.
הרווחה צריכה מידע כמה נכים יש באופן כללי כדי לדעת להערך מבעוד מועד לפיתרונות דיור בקהילה הדורשים שנים רבות של הערכות מראש.

חוסכים.... כל הכבוד...

על הקצבה אני מוסיף עוד שלוש מהכיס שלנו. הלוואי ויכולתי לחסוך את זה לעתיד שלו... מצד שני אני מכיר הורים שחוסכים גם את הכסף וגם את הטיפולים... שזה מרתיח....

פופי2009

New member
מצטטת משם:

"אני מסכים בזאת להעביר מידע למשרד הרווחה - השירות לעיוור - במידה וייקבע ליקוי ראייה".
הכוונה רק לליקויי ראייה?
או שהמידע על כל נכות עובר במשרד הרווחה,
ובמידה ומדובר בליקוי ראייה המידע יעבור למחלקה שנקראת "השירות לעיוור"?

TikvaBonneh

New member
הניסוח באמת לא ברור.

אצלנו משרד הרווחה לא קיבל אף פעם את המידע מביטוח לאומי, אני מסרתי אותו בעצמי בפתיחת התיק.
אולי זה דבר חדש.

SMADAR55

New member
אני בזמנו פתחתי תיק ברווחה בשביל

שיטפלו בשיבוץ הילד למעון יום שיקומי. הם לא קיבלו שום מידע מבטוח לאומי והייתי צריכה להביא להם את פרוטוקול הועדה.

נדמה לי שלקראת גיל 6 היה צריך להעביר להם שוב אישור עדכני, לא בטוחה.

תיק ברווחה הוא לאו דווקא לסיוע למשפחה נזקקת.
צריך להיות מוכרים ברווחה אצל עובדת סוציאלית האחראית על תחום אוטיזם בשביל לקבל הטבות כגון- קבלת חונך / סומך לפעילות אחה"צ עם הילד, סבסוד לקייטנות אחת לשנה, שיבוץ למעונות יום שיקומיים , הודעות על פעילויות לילדים על הספקטרום (למשל- פתיחת קייטנה לילדים על הספקטרום, ימי כייף מטעם הרשות המקומית ועוד, השתתפות בנופש אלו"טבע .

כמו שתקוה כתבה, אף אחד לא יבדוק כיצד את מנצלת את הגימלה . ההנחה היא שילד עם צרכים מיוחדים מצריך הוצאות כספיות יותר גבוהות. יש הורים שמשקיעים בטיפולים, בתקופה אחרת אולי בהוראה מתקנת, מטפלת ועוד.

הרווחה לא עזרה לי בכלל

פתחתי תיק העוס חפר לי איזה שעה... מאז לא שמעתי מהם... לא תרמו ולא הזיקו...

yuliyuli1

New member
אני רודפת אחריהם כבר שנה ומשהו לקבלת ההנחה על קיטנות

העו"ס שאני בקשר איתה מאוד נחמדה וכנראה שהקשיים המוערמים הם בגלל העיריה, אבל בפועל ביקשו ממני הרבה ניירת ועד עכשיו לא קיבלתי את ההנחה.
הגשתי את הבקשה לפני יותר משנה, אמרו לי שאקבל אותה החל מקיץ 2014, ומאז פעם בחודשיים אני מתקשרת ואומרים לי שזה ייכנס עוד חודשיים...

yuliyuli1

New member
מסתבר שהצלחתי לקבל את ההנחה

בעקבות ההודעה כאן הלכתי לבדוק את חשבון הבנק שלי, ומסתבר שלאחרונה כנראה קיבלתי סוף סוף את ההנחה על הקיטנות (הופיעו בשחבון 560 ש"ח מהעיריה אז זה כנראה זה)

למעלה