עוד שאלה על ברזיל

AnarchyInIsrael

New member
עוד שאלה על ברזיל ../images/Emo3.gif

יש לי ידיד מברזיל מהאינרטנט (סיד- ד"ש), ואני רוצה לדעת איפה זה Porto de Alegra שם הוא גר. זה ליד ריו? למה הוא נעלם לי כבר שבועיים! מתי הקרנבל הזה נגמר לכלכ הרוחות? ממתי זה? (תאריכים). האם מי שיודע פורטוגזית יודע ספרדית בהכרח? איטלקית? נכון שזו שפה מה זה משעממם ולא יפה? לא אוהבת את הצליל שלה, סילחו לי אנשים. אני גם לא אוהבת מוסיקה ברזילאית, אבל פשוט יש לי חבר משם ואני סקרנית לגבי הארץ הזו. אנא תענו לי, תודה.

the single

New member
פורטו אלגרה

או באנגלית PORTO ALGERE היא בירת המדינה הדרומית, RIO GRANDE DO SUL ונמצאת במרחק נסיעה (דרומה) של בערך 24-26 שעות מריו.הקרנבל נגמר ביום רביעי בבוקר. מי שיודע פורטוגזית יכול להבין(לא תמיד) ספרדית או איטלקית.אם הוא לא למד יהיה לו קשה מאד לדבר שפות אלו. ולגבי המוסיקה והשפה...נראה לי שיש לך ולחברי הפורוום חלוקי דעות.

brasil

New member
כאחד שיודע את השפה מצויין היא יותר

קשה מספרדית אבל אפשר ללמוד אותה תוך זמן לא כ"כ ארוך. לגבי הבנה של שפות כמו שציינת הן לטיניות כך שלא כ"כ קשה להבין אבל כל שפה יש לה מילים בסיסיות שונות מהשנייה.

giba70

New member
נמל שמח בשבילך../images/Emo70.gif

משמעות השם פורטו אלגרה היא "נמל שמח" (המלים ע"פ אותו סדר). יש בה מעל אולי בערך 2 מיליון תושבים, מה שעושה אותה לאחת הערים הגדולות בברזיל, אחרי סאו פאולו, ריו דה ז'נירו וסלבדור. למה החבר נעלם שבועיים? הוא מן הסתם לא במצב שהוא יכול לשוחח באינטרנט או לכתוב בכלל... במסגרת חגיגות הקרנבל, הוא בטח גם לא בפורטו אלגרה אלא נסע לחגוג בסלבדור או בריו. זו לא שפה משעממת. את זה אי אפשר להגיד על שפה שלא יודעים. היא אולי לא נשמעת יפה לאוזן שלא מכירה, אבל אם מתחילים להבין כמה מלים ולשמוע אנשים מדברים או שרים (יותר עדיף) מתחילים לקלוט כמה שזו שפה נפלאה. אז אם את סקרנית המשיכי לשאול עוד שאלות והפורום ישמח לענות לך עד שבסוף תידבקי מאיתנו במחלה... תקראי גם קצת מההודעות שנכתבו כאן בעבר, יש המון מה ללמוד.

AnarchyInIsrael

New member
שיגמר הקרנבל הזה! ../images/Emo149.gif../images/Emo152.gif|מסכה

הוא אומר שהוא מאד עסוק בעבודה שלו, אבל אני חושבת שהוא הלך לחגוג עם איזו שחומת עור בחוטיני זעיר. :( בכל אופן אני מעדיפה צרפתית או גרמנית, פורטוגזית נשמעה לי סתם משעממת. אולי זה מקרה, שמעתי את זה באם טי וי אמריקה, בקלטת ששלח לי. שהוא אמר משהו בקובץ קול ששלח זה נשמע יותר מעניין, אולי תלוי מי מדבר ועל מה.

AnarchyInIsrael

New member
יש סיכוי שאתם מכירים שמות פרטיים

של בריזלאים? או שמות משפחה? משהו?

brasil

New member
מספר שמות נפוצים:

sabastiao pedro mosses joao albert josef fernando eduardo ועוד...

giba70

New member
שמות נוספים

אם זה יעזור לך לדעת יותר על החבר הברזילאי שלך אז הנה עוד שמות: כדורגלנים: רונאלדו, רונאלדיניו גאושו, אדסון אראנטז דו נסימנטו (פלה הגדול), ארתור אנטונס דה קוימברה (זיקו), קרלוס אלברטו פריירה, מאריו זגאלו, רוברטו קארלוס (גם כדורגלן וגם זמר). הנה כמה שמות של זמרים: קאיטאנו ולוזו, ז'ילברטו ז'יל, דז'אוואן, ז'ורז'י בן, אנטוניו קארלוס ז'ובים, שיקו בוארקה, ויניסיוס דה מוראיס, ז'ואאו ז'ילברטו, קרליניוס בראון, פאוליניו דה קוסטה, מילטון נסימנטו, אגברטו ז'יסמונטי, הרמטו פסקואל, איירטו מוריירה. זמרות: גל קוסטה, מריה בתאניה, מריסה מונצ'י, דניאלה מרקורי, איווט סאנגאלו, ריטה לי, פלורה פורים... יש המון זמרים וזמרות ולפיכך המון שמות. זהירות!!! אל תזכירי את כולם יחד בשיחה עם חברך פן הוא יחטוף שבץ. לקח לי הרבה זמן להכיר את המוזיקאים הנ"ל. אז זו דוגמית לכמה וכמה שמות של תושבי ברזיל.

giba70

New member
לא מכיר את השם הזה, אבל...

יש הרבה שמות שהם כינויים או קיצורים או נגזרים משמות אחרים. יש הרבה מהגרים שהגיעו לברזיל מכל מיני מקומות בעולם ולכן מגוון השמות עצום.

giba70

New member
נאה דרשת, שלי! ונעבור לשיעור הבא

רונלדיניו באמת נגזר מרונלדו. אבל אפשר ללמוד את נושא ההקטנה וההגדלה בפורטוגזית: רונלדו קטן = רונלדיניו Ronaldinho רונלדו גדול = רונלדאו Ronaldao שמי רונלדו, אני שחקן כדורגל: Meu nome e Ronaldo, eu sou jogador de futebol מבטאים: מאו נומי אה רונלדו, אאו סו ז'וגאדור ג'י פוצ'יבול אני שולח/ת לך נשיקה: Te mando um beijo צ'י מאנדו אום בייז'ו. ומה זה? Te amo שימי
לכללים, אנרכיה! *כשיש O בסוף מילה היא תבוטא כמו U *כשיש E בסוף מילה היא תבוטא כמו I *כשיש D לפני ה-E ההברה תבוטא ג'י *כשיש T לפני ה-E ההברה תבוטא צ'י כללים אלה חלים כאשר ההברה אינה ההברה המודגשת באותה מילה! את יכולה לשלוח משפטים שאת רוצה לתרגם

shellyland

New member
באמת giba, אני מתפלאת עליך ../images/Emo2.gif

הרי רונלדו ורונלדיניו זה אותו שם (כמו ששרה ושרה'לה זה אותו שם...) וגם פאוליניו הוא בעצם פאולו. אני מוסיפה כמה שמות שאני מכירה. ואלו שמות: אליאנה אלדה רוי זו'זה (Jose) מאוריסיו פאולה סילביה לילה (Leila) אנדריאה הנריקי פרולה סואלי לואיס ויסלחו כל אותם בני משפחה וחברים שאת שמם אני לא מצליחה לזכור כרגע...

למעלה