עוד שאלה על ויטמין k

עוד שאלה על ויטמין k

וסליחה שאני שופעת היום בשאלות , הקטנה משפיעה עליה
וגם הלידה שמתקרבת... יש קשר בין ויטמין k שנועד לקרישת דם ובין ברית בגיל 8 ימים( שאז צריך שמערכות הקרישה יתפקדו טוב...)

אם פי 3

New member
אין קשר

ויטמין K שניתן לילודים נועד למנוע דימום-תוך מוחי במקרה של חסר או בעיית ספיגה (דבר נדיר שקורה אחת ל... לא זוכרת כמה, אבל הרבה). אין קשר למילה/ניתוחים אחרים - למרות שמן הסתם, רצוי שבעת הניתוח תהיה לגוף יכולת קרישיות טובה. אם תצרכי את הרבה ויטמין K בסוף ההריון, תעבירי לו דרך השיליה, וגם קצת בקולוסטרום ובהנקה. כמו כן, המנעות מסטריליות יתר, מועילה לרמות הויטמין.

אם פי 3

New member
למשל - נבטי אלפלפה

אני לקחתי בטבליות משבוע 32, ונמנעתי מלתת תוסף לתינוק. זה אחרי שבדקתי שאנחנו לא בקבוצת-סיכון (לא לוקחת תרופות מסוימות, וכו') ותוך התייחסות ללידה עצמה - בלידה קשה במיוחד (בזק, ראש מאד פחוס וכו') הייתי שוקלת שוב, ואולי נותנת בכל זאת.

g a n i

New member
נדמה לי שבעיקר דימומים במע' העיכול

מדובר בדימומים ספונטניים, מצב שאינו נהיר לרפואה עד תומו והוא לא בהכרח קשור לטראומה חיצונית. הבעיה שויטמין K נוצר בגופנו ע"י חיידקים במעי וכיוון שהמעי של תינוק בן יומו סטרילי - אין חיידקים ואין ויטמין. בעבר הדימומים היו אחראים למס' לא עצום אך לא מבוטל של תמותת תינוקות ולכן, בניגוד לצהבת B שהחיסון בבי"ח הוא פשוט כדי לתפוס את כולם, פה יש סיבה למועד המתן. היום זה כמובן כמעט ולא קורה (אין לי מספרים בשלוף).

למעלה