עוד שאלה קולינארית - תבלין לשווארמה

עוד שאלה קולינארית - תבלין לשווארמה

יש לי בבית תבלין שמיועד לשווארמה (כפי שכתוב עליו) שקניתי בזמנו כשרציתי להכין שווארמה מסייטן (מה שלא ממש הצליח אבל זה לא הנושא).

בכל אופן מי שמכיר את התבלין הזה, האם לדעתכם הוא יכול גם להתאים למרק עדשים וגריסים? (המרק מכיל גם ירקות כמו פטרוזיליה, שמיר, אפונה וגזר, שעועית ירוקה, זה מה שהצלחתי לשלוף מהמקרר על הבוקר).

עדיין מנסה את כוחי בשדרוג תבשילים

ladybug6

New member
אני לא בטוחה.. מה שכן, כמה הערות על מרקים

אני לא מומחית למרקים, אבל יש כמה דברים בסיסיים שהופכים מרק למרק, לעומת סתם ירקות מבושלים במים.
1. בצל ושום זה די קריטי, אני יודעת שאת מנסה להמנע מהם אבל זה ממש חסר במרקים, אני אפילו אוהבת לטגן את הבצל כשהוא חתוך גס כדי להוציא ממנו את הטעמים ורק אז להוסיף את הירקות והמים. גם שום.
2. יש כמה ירקות שהם בדרך כלל חובה במרק ירקות ללא נושא מסוים, ולדעתי הם גזר, סלרי, פטרוזיליה או שורש פטרוזיליה, כוסברה. גם שמיר מאוד מוסיף. פתרון אפשרי הוא להכין ציר ירקות מרוכז מכל הירקות החזקים בטעם ואז כשאת נתקעת עם מעט ירקות וחשק למרק את יכולה לרמות עם הציר שיחליף חלק מהמים ויוסיף טעם.
3. משהו אקסטרה מלבד הירקות. עדשים כתומות שנמסות בפנים, חופן גריסים, אורז, אטריות, בצקיות, שמנת צמחית, כיסונים, קניידלך, בצל מטוגן פריך... כל דבר שיהפוך את המרק ליותר מעניין, בין אם זה כבר ישירות בסיר או רק בצלחת.

מבחינת תיבול זה כבר תלוי במרק. מרק ירקות רגיל לטעמי לא טעים עם תבלינים חזקים ואני מעדיפה שהטעם יגיע מהירקות או מהתוספות שבאות איתו. רק מלח אני שמה בנדיבות כי הוא מדגיש את הירקות. מעט פלפל שחור, ולפעמים טיפה כורכום ככה בשביל הצבע..

תודה על התשובות

לגבי בצל ושום לאחרונה דווקא ניסיתי להתגמש וכן להוסיף אותם למאכלים/תבשילים אבל כנראה שעוד לא למדתי ממש לעבוד איתם או שמכל סיבה אחרת לא הרגשתי שהם באמת מוסיפים טעם.

להוסיף כורכום או כמון זה רעיון טוב, חשבתי על זה היום באמת אבל בסופו של דבר משום מה וויתרתי על זה. בסוף למרות ההתנגדות שלי כן שמתי קצת אבקת מרק וגם מלח ופלפל, מקווה שייצא אכיל (עדיין לא טעמתי)

את שאר התבלינים אנסה באמת בפעם הבאה, עד שייצא משהו מוצלח.

ladybug6

New member
כדי להוציא מהבצל והשום את הטעמים

צריך לטגן אותם בקצת שמן לפני שמוסיפים את שאר הדברים.
99% מהמתכונים בבלוג שלי מתחילים ב: "מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים את השום הקצוץ/כתוש לעוד 2 דקות טיגון, ואז מוסיפים את ה.."

גם לזמן הבישול יש משמעות, אם מבשלים רוטב במשך 20 דקות לעומת שעה שלמה, הטעם יהיה שונה לגמרי, וזה לא משנה איזה רוטב זה. גם במרקים זה ככה.

למעלה