עוד שאלה קשה אם אפשר.

ליהיS

New member
עוד שאלה קשה אם אפשר.

אני איבדתי תינוק, בן שנה, בינואר שעבר. תינוק שידענו שיש סיכוי טוב שהוא לא יתגבר על תחלואי הפגות. אפשר לומר שהספדנו אותו מרגע לידה. באופן מודע ובלתי מודע, אני לא מפסיקה לחקור את הרגשות שלי..שתי וערב...כל הזמן. האם הייתי אמורה להקשר אליו? הרי לא יכולתי להימנע וגם לא יכולתי להפסיק להתאהב בו..וגם לקוות שהוא יישאר איתנו. האם היה עדיף שזה יקרה מוקדם או מאוחר? האם היה כדאי להמשיך להילחם, נגד כל הסיכויים? ואני ממשיכה לחפור בעצמי, אם היה קורה משו לאחד ילדי הבוגרים ולא לעילאי
...מה היה כואב לי יותר? לאבד אותו שבקושי מלאו לו שנה? או לאבד את הילדים שאני כבר מכירה..והם גדולים....זה בכלל פייר לשאול כאלו שאלות? הרי חו"ח שלא אאלץ לעשות כזו בחירה. האם בכלל זה היה צודק מצידי להילחם על ללדת עוד ילד? כאשר ידעתי שמצבי הגופני הוא רעוע? ( הרי התחלתי טיפולים כימותרפיים לאחר הלידה שלו) האם גרמתי נזק נפשי וכאב מיותר לכל משפחתי בהתעקשות שלי לעוד ילד? האם היה עדיף לעילאי להיוולד? ולהיות כלכך דומה לאחיו הקטן? ועוד משהו, אנו לא מדברים עליו בבית, בכלל, בעלי הסתגר ולא מוכן להתמודד עם הנושא. מבחינתו זה פרק שהוא לא רוצה לדבר עליו. שמח שאני נשארתי בחיים וזהו. שמח שבעצם עילאי לא ממש סבל מכאב גופני..אלא עבר כמו מלאך לעולם אחר...עולם תמים של בני שנה. הילדים, מדברים עליו רק בשמחה..ולא ליד ההורים שלא מסוגלים להתמודד. אנחנו..לא מדברים.

eaz1514

New member
ליהי ערב טוב

את מעלה כאן כמה סוגיות שונות ובאמת קשות. אענה לך לפי מיטב הבנתי ודרך המחשבה שלי. זכית לגדל תינוק שנה שלמה למרות כל הסיכויים. מרגע שהחלטת ללדת אותו עוד בהיותו עובר כבר נקשרת אליו, מרגע לידתו הוא תינוקך ותמיד כדאי להילחם ולדעת שעשינו כל מה שיכולנו. כל יום של חיים ולא משנה כמה רע או כמה קשה הוא מתנה שאי אפשר לוותר עליה. אני לא חושבת שגיל מפחית או מעלה את רגשות האובדן והכאב. כל ילד הוא עולם ומלואו ללא קשר בגילו. עצה מעשית שאני מיישמת תפסיקי לחפור ולשאול שאלות שאין עליהן מענה את לא יכולה להחזיר את הגלגל לאחור את חייבת להסתכל קדימה, לטובתך ולטובת יתר המשפחה. בעלך לא מוכן לדבר, אולי זו דרך ההתמודדות שלו? חומת המגן שלו כדי להמשיך לתפקד? האם הוא הולך לבית האלמין, אולי שם הוא פורק את כאבו? איך הוא מתייחס לילדים האחרים? הכל רגיל אצלו ? כבדי את רצונו ואל תלחצי עליו. תשובה לשאלתך את נותנת בעצמך בשורה האחרונה, "הילדים מדברים עליו בשמחה". דברו גם אתם תעלו זכרונות, תשתתפי את בשמחת הילדים. יהיה לכולכם יותר קל. אילנה , אמא של רונן

ליהיS

New member
אילנה..

קשה מאוד לא לחשוב בייחוד שאני ממש מאשימה את עצמי..הגוף שלי גרם לפגות שלו..ללידה המוקדמת. בעלי..ברור לי שהוא מתגונן ע"י שתיקה. הוא גם לא נותן לאף אחד אחר לשוחח עימו על הנושא. הוא לא הולך לבית העלמין..אני חושבת שכמוני, בית העלמין הוא לא המקום שבו נמצא עילאי. הוא מתייחס לילדים כרגיל..אוהב ודואג להם..אולי קצת מגונן יותר מהרגיל. עוד מוקדם לדעתי לזיכרונות. גם לכתוב עליי נראה לי קצת טאבו..

../images/Emo201.gif

וואו, שאלות קשות נורא, ובכמות...
ההתמודדות עם השאלות האלה מאוד מאוד קשה. אין לי תשובות קונקרטיות, כי הכל נורא נורא מורכב, ומיוחד, ושלך. אולי כשנמשיך לכתוב כאן, אפשר יהייה לפרק את זה ולהתמודד עם הדברים לאט יותר. החיטוט הזה יכול לכלות כוחות, ליהי, ואי אפשר להימנע ממנו, ולפעמים זה מציף. ואני כל כך מכירה את התחושה הזו של אין שקט ואין מנוחה... הדבר המיידי שאני מרגישה שאני יכולה להתייחס אליו הוא הקשר שלכם, בינכם. כנראה שהשתיקה, זה מה שבנזוגך יכול כרגע, וצריך להיות מודעים לכך שגם כשהוא לא מדבר, הוא סובל כנראה, ולא מעט. אי אפשר להניח לאובדן כשהוא לא מטופל, ליהי. זה מגיע בכל מקרה, ואם אתם לא נעזרים בתמיכה מקצועית, תמשיכי להיות ערנית, כמה שמאפשרים לך. ותמשיכי לכתוב ולשאול, אם זה מקל עלייך

ליהיS

New member
אמא של..

אין שקט ואין מנוחה..אלו בדיוק המילים..מן אבן שיושבת על החזה ולא נעלמת. האשמה האשמה האשמה..הזו שיושבת ולא הולכת. והנחמה היחידה..שהוא חי שנה של אהבה מטורפת..ונרדם לו לעולמים ללא כאב.

שרון123

New member
שאלות קשות

אני חושבת שעדיף לא לחשוב על מה היה קורה אילו, ומה היה עדיף. זה מה שהיה, אין שום טעם ברגשות אשמה מכבידים. נשאר לנו רק להזכר באהבה במי שאיבדנו, ולשמור מכל משמר על ילדינו החיים
לרגשות האשמה אין גבול ואין סוף, תמיד נמצא סיבה להיות אשמות. אבל זה רק אוכל אותנו מבפנים ופוגע בכל המשפחה... עילאי
היה מאושפז במשך כל שנת חייו?

ליהיS

New member
שרון..הוא היה מאושפז

בחודש וחצי הראשונים, בפגיה..שם לאט לאט הוברר המצב..למרות שהיה סיכוי ולמרות שהוא כן נשם לבד כי הספיקו לתת הבשלת ריאות..היו עוד 2 אישפוזים באמצע שבהם הובן לחלוטין שהריאות במצב לא טוב. אבל עדיין קיווינו.

למעלה